2017. június 1., csütörtök

Nyári hangulatban


Most, hogy átléptünk a júniusba, és az időjárás tündöklően meleg napokkal kényeztet bennünket, mit is mondhatnánk? Itt a nyár. 
Annak ellenére, hogy nem vagyok a kánikula nagy barátja, a hosszú, hideg tél után most nagyon jólesik a napsütés. Ahogy az is, hogy a réteges öltözködést elfelejthetjük egy időre, az is, hogy a barátokkal már a teraszon ülve beszélgethetünk esténként, és az is, hogy muskátlik, petúniák, levendulák (meg kedv, remények, Lillák..) színeiben tobzódik a kert. 
Nem is csoda, hogy nyári jellegű dekoráció következik - persze a téli most elég furcsán is venné ki magát :-)

A dió(héj)készletünk mostanra már az utolsókat rúgja, pedig szereznem kell valahonnan egy adaggal, mert van egy igazán jó nyári ötletem a diókhoz... most viszont be kellett érnem a maradék dióhéjakkal, amelyek mellé kikészítettem egy kupac ágdarabot is:

Az ágacskákat ragasztópisztollyal a diók belsejébe ragasztottam:

Majd mintás vásznakból kis háromszögeket vágtam ki, és az ágakra ragasztottam kétoldalt.


És ezzel tulajdonképpen készen is lett ez az egyszerű és gyors nyári dekoráció. 
Nem hátrány, ha van még hozzá egy göcsörtösebb faág,  amire felragasztjuk vagy fellógatjuk a hajócskákat, így lesznek igazán látványosak.
Maradj sokáig, kedves nyár :-)
5 megjegyzés:

 1. Jujj, de édesek és szombaton medence partit szervezek a kis gengsztereknek! Ezt el kell készítenem nekik, mindenki vihet haza ajándékba! Köszi az ötletet! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De jól hangzik!! Nagyon szívesen, örülök, hogy éppen jól jön :-)

   Törlés
 2. Hű de jól néznek ki!!! Tiszta tengerparti hangulat! Én sem vagyok nagy rajongója a kánikulának, így most még csak ránézni is annyira jól esik ezekre a kis hajókra! Vitorla fel és indulhatunk is! :o)

  VálaszTörlés