2017. január 26., csütörtök

Hóember-könyvjelzők


A Nagyobbik imád olvasni. Szinte az összes szabadidejét ezzel tölti, aminek az az eredménye, hogy az ágya mellett kupacokban állnak a könyvek, mert persze többet olvas párhuzamosan, és ami nagyon tetszett neki, azt rögtön újra is olvassa, és a régi kedvencek is mindig ott vannak, hiszen sosem tudhatja, mikor akarja újra kézbe venni őket, és így tovább, így tovább... ezek a válaszok azokra a kérdéseimre, hogy miért kell több kupac könyvet tartani az ágy mellett? :-) És persze míg egyfelől nincs rendjén, hogy hegymászó felszereléssel kell átvágnom magam a könyvtornyokon, ha esti puszit szeretnék adni, másfelől a szívem mélyén hálát és örömöt érzek, hogy ennyire szeret olvasni. Ezért aztán annyit tehetek, hogy a félbehagyott könyvek ne csak úgy letéve-kinyitva várakozzanak, hogy könyvjelzőt készítek - a magam örömére, az ő hasznára és a könyvek kedves egészségére :-)

Most éppen régi típusú ruhacsipeszekből születtek idényjellegű verziók, azaz természetesen hóemberek.

Ezeket a csipeszeket használtam fel - abszolút kedvencek, SOHA nem tudnám őket funkcionálisan használni, ennél sokkal többre hivatottak :-)

Akrillal fehérre festettem a csipeszeket:

A hóemberpofik nagyon gyorsan elkészültek, alkoholos filccel és egy pici festékkel:

És persze nem maradhatott el a sál sem, amihez pamutvászonból vágtam-téptem csíkokat. A hógolyószerű kezek pici zseníliapomponokból lettek, és ezzel már el is készültek a könyvjelzők - a csipesszel egyszerűen közre kell fogni néhány lapot, ahol tartunk a könyvben, és tökéletesen jelzi majd az abbahagyott oldalt, mindenféle könyvkárosítás nélkül.
A hasznosság mellett pedig kedves látvány is  :-)


2 megjegyzés:

  1. Ugyanúgy néz ki az ágyam környéke, mint a kislányodé, csak én mindenféle, épp a kezem ügyébe akadó papírdarabokkal jelzek könyvet. :-) Azt hiszem, ideje átgondolni ezt a koncepciót! És tényleg, hol szerezted ezeket a csudacsipeszeket? Egyszer már volt róla szó, csak figyelmetlen voltam...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek most a vivre-ről vannak, de néha kreatív boltokban is lehet kapni, csak drágábban... de ezeket még a sima, szögletes ruhacsipeszekből is el lehet készíteni :-)

      Törlés