2017. január 6., péntek

2016 kedvencei


Először is boldog, boldog új évet Nektek - legyen még annál is több örömben részetek idén, mint amennyit reméltek :-) Remélem, az év vége és a kis pihenés jól telt mindenkinek. Nekünk nagyon, úgyhogy nem olyan könnyű belevágni a munkás hétköznapokba... ez a gond a karácsonnyal, hogy mindig annyira békés, szép és egymásra hangolt, hogy utána nehéz felvenni a szálakat, de persze törekszünk rá, és örülünk annak is, hogy a karácsonyfánk prímán bírja egyelőre a fűtést, és legalább vasárnapig biztosan gyönyörködhetünk benne, január ide vagy oda. Így egy kicsit tovább nyújtjuk az ünnep csillogását, és nem olyan drasztikus a zord évkezdet...

A januári első bejegyzés persze mi más is lehetne, mint visszatekintés az elmúlt évre. A blog nagyon szép évet zárt, amire akár büszke is lehetnék, de ez elsősorban Nektek köszönhető... 2016-ban a blog ötéves lett, és átléptük az egészen fantasztikusnak, csodálatosnak és hihetetlennek tűnő tízmilliós oldalletöltési számot - ezt még most is nehezen hiszem el, hiába mutatják a számok fehéren-feketén. :-)
Köszönöm, hogy nap mint nap olvassátok, amit írok. 

Érdekes látni, mennyit változott a blog az öt év alatt, ahogy én magam is: a régi bejegyzések egy részét talán ma már nem tenném ki, de vannak olyan kedvencek, amelyek most is itt vannak velünk a házban, pedig igazán nem mai darabok. Viszont a 2016-os bejegyzések mindegyike olyan, amit szeretettel, elégedettséggel és néha büszkeséggel néztem vissza most is, amikor összegyűjtöttem a tavalyi év legsikeresebb bejegyzéseit.

Nézzük hát, melyek voltak tavaly a Ti kedvenceitek, hónapról hónapra - a végén pedig elárulom, nekem melyik volt 2016 legkedvesebbje. :-)


Január

Mivel éppen azelőtt volt az új Star Wars-film bemutatója (Ébredő Erő), nekem muszáj volt elkészítenem a régi, szuperklasszikus trilógia figuráit, és persze mi másból, mint papírgurigából. Úgy tűnt, Ti is szívesen nosztalgiáztok, mert ebben a hónapban ez lett a legkedveltebb bejegyzés, nálunk pedig azóta is használatban vannak a szereplők, szinte hibátlan állapotban.


Az év végén érkezett a szomorú hír, hogy Carrie Fisher karácsonykor távozott egy messzi-messzi galaxisba - mindenki szépséges Leia hercegnőjeként azonban örökké halhatatlan marad a szívünkben.


Február

Az év második hónapjában nyulak és varázslók vívtak nagy harcot, de végül a roxfortosok egy pálcányival beelőzték a fahasábból készült nyuszikat, legalábbis Ti egy kicsivel többet kattintottatok Harry Potterre és barátaira, mint a húsvéti trióra, de azért nekik sem lehet okuk a panaszra. :-)


Március


Természetesen egy ízig-vérig húsvéti ötlet vitte el a pálmát a tavasz első hónapjában: a tojásdobozból készült nyusziház egyértelműen a kedvencetek volt, és ez is egy olyan tárgy lett, ami most is játékban van, pedig lassan egy éve, hogy elkészült. Jó ez az összegző bejegyzés, mert most szembesülök igazán azzal, hogy mennyire érdemes játékot készíteni a gyerekeknek :-)


Április

A hónap bejegyzése egy anyák napjára elkészíthető ötlet lett, ismét papírgurigából: a kisbaglyot ölelő bagolymamát igazán nem nehéz megalkotni, a gyerekek is könnyedén létrehozhatják a saját verziójukat egyszerűsített módon (például nem papírapplikációkkal, hanem festéssel), és nagyon jó volt látni a levelekben érkezett szebbnél-szebb baglyokat, amelyeket Ti készítettetek :-)


Május

Már mind nagyon várhattuk a nyarat, mert egy kültéri ötlet kapta a legnagyobb figyelmet: az egyszerű kavicsokból elkészíthető gombák nemcsak a kertet, hanem még a balkonládákat is vidámmá varázsolják. Az alapanyag ráadásul bárhol begyűjthető, teljesen ingyen - szeretjük az ilyen költséghatékony dekorációkat :-)


Június

Természetesen egy ilyen blogcímmel, mint Kifli és levendula, egy levendulasüni minden erőfeszítés nélkül elhozza a hónap legnépszerűbb bejegyzésének díját :-) Ismét egy olyan ötlet, ami most is megvan, épen és egészségesen - persze a levendulák megszáradtak, de a szépségük ugyanolyan, és a megkopott illat is pótolható néhány csepp 100 %-os természetes levendulaolajjal, így aztán szinte örök darab lehet, ráadásul tökéletes ajándékötlet is egyben. :-)


Július

Ebben a hónapban számoltam be a februárban megrendezett Harry Potter-szülinapról, és Ti számtalan kedves hozzászólásban és levélben értékeltétek a látottakat, amivel nagy örömöt szereztetek :-) Ez a bejegyzés nemcsak júliusban, hanem később is szívet melengető látogatottsági adatokat produkált, és nekem nagyon jó érzés, hogy sokan használjátok inspirációként hasonló témájú szülinapokhoz. Most átböngészve a képeket is egészen hihetetlen visszagondolni arra az estére, az egyik kedvenc emlékünk, kicsiknek-nagyoknak egyaránt :-)


Augusztus

Nyár végén már egy enyhe őszi hangulatot hordozó bejegyzés lett a kedvencetek, ami nekem is az egyik legkedvesebb: a dióhéjban heverésző-szundikáló állatkák. Garantált mosolyt eredményeznek a legzűrösebb napon is :-)


Szeptember

Már amikor azt hihettem volna, hogy a kócos spárgagombolyagok behúzzák a hónapot, jöttek, láttak és egy perc alatt győztek a dióházikók. Így utólag visszanézve most már annyit változtatnék rajtuk, hogy apró, igazi levelekkel borítanám be a tetőt, de ez már igazán csak apróság, így is a képen szereplő mennyiség többszörösét kellett elkészítenem, mert másoknak is megtetszettek. :-)


Október

És újra dió, de ezúttal másképpen - ősszel ezt az ajtókoszorút szerettétek a legjobban, amely egész diószemekből készült, baglyos beütéssel. Persze nem állítom, hogy egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni, de cserébe ez is egy örök darab. Úgyhogy az olyan ajtókoszorú-mániákusok, mint én, kénytelenek új érveket keresni a további koszorúk készítésére, az amortizációra egy ilyen diós dekoráció esetében nem lehet hivatkozni... :-)


November

A tavalyi északi törpék nagyon sikeresek lettek, és Ti azt is értékeltétek, hogy idén elkészültek ezekből a sokkal egyszerűbb, de sokkal nagyobb verziók is. :-) Így ez a bejegyzés lett a november leglátogatottabbja, egyben nálunk a vendégek kedvence is: a hatalmas északi törpék a lépcsőfordulóban álldogálnak, és éppen rájuk lehet látni a bejárattól, így sok-sok kedves szót kapnak. Ez persze annak is köszönhető, hogy előttük állnak a tavalyi kis törpék is, és éppen olyanok, mint mi négyen - na jó, nincs ilyen hosszú szakállunk és fonott copfunk, valamint az orrunk is némileg formásabb. :-)


December

És ezzel el is érkeztünk az év utolsó hónapjához, amikor az ünnepi készülődés mellett már nincs igazán idő a bíbelődős alkotásokra, de úgy tűnik, a világító mécsesorrú hóemberek még éppen belefértek az utolsó szabad pillanatokba, mert ezek lettek a december legnépszerűbbjei - és kedvesebbnél kedvesebb fénylő orrú alkotásokról kaptam képeket Tőletek, amit ezúton is köszönök. :-) 


És ígértem, hogy megmutatom, melyik bejegyzés/alkotás volt nekem a legkedvesebb: ezen gondolkodnom sem kell, mert természetesen karácsonyi, és persze az, amivel egy régi álom vált valóra: a régi fiókban helyet kapó téli jelenet. Most is, ahogy felnézek a falra, ott van a két szarvas a fenyőfákkal - elmúlhatatlan öröm és egy igazi karácsonyi csoda, hogy elkészülhetett.Köszönöm, hogy velem tartottatok 2016-ban is - őrizzétek meg ezt a kedves szokásotokat idén is! :-)
<3 span="">

12 megjegyzés:

 1. Jó, hogy újra itt vagy, és mi is itt lehetünk...! :-)
  Gondolom, az természetes, hogy változik a blog és te magad is - de én a régi bejegyzéseket talán még jobban szerettem olvasni, mint a mostani, újabbakat (pedig ezeket is igencsak kedvelem ám!), és nem is mindig azokat csak, amik alkotásról szóltak, sőt...! Újra megköszönöm, hogy engedtél belelátni a te világodba, és nagyon jó lesz, ha ezt még sokáig teszed! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, Kati, remélem, hogy így lesz :-)

   Törlés
 2. Öröm nálad lenni, mert olyan kedves a Világod! Köszönjük, hogy vagy nekünk!!!
  Ágica, a "rokonlélek"

  VálaszTörlés
 3. Mindent köszönök neked! Boldog újévet kívánok, újabb kreativitásban gazdagat!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, én is minden szépet-jót kívánok neked 2017-re!

   Törlés
 4. Very cool crafts))) I liked the unusual!

  http://kira-gebbels.blogspot.com

  VálaszTörlés
 5. Szeretem olvasni a blogjaid inspirálnak sokat el is készítünk el vagy hasonlót a gyermekeimmel. Boldog új évet kívánok 🎆

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Viszontkívánom! Nagyon örülök, hogy sok hasznosat találtok itt :-)

   Törlés
 6. Nekem is kedvenceim,amit feltettél,a dióházikonak csináltam kéményt és vatta-füstöt.a dio egérkék-állatkákat is megcsináltam és sok mindent..kedvencem a bagoly,hóembert stb.Boldog uj évet és továbbra is szivesen nézem,várom alkotásaid! Éva

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tüneményesek lehetnek a kis kéményekkel! Köszönöm szépen a kedves szavakat!

   Törlés