2016. december 6., kedd

Egérkék


Így karácsony előtt mindig összeszedek egy megfázást, nálam ez már éppen úgy hagyomány, mint a 23-i fadíszítés a barátokkal, bár az utóbbi fényévekkel jobb.. az idei megfázás viszont kitartó és hűséges volt, sehogyan sem akart megválni tőlem. De végre egy kicsit jobb lett, és ezt pontosan három faágszelet-egérkével kellett megünnepelnünk, mert mégis mi mással, ugye :-)
Ezeket az egérkéket annyira egyszerű előállítani, hogy le sem kellene írni - szinte csak a faágszeletek kellenek hozzájuk:


Ragasztópisztollyal egymáshoz rögzítettem a kiválasztott darabokat:

Akrilfestékkel arcot és egyéb részeket pingáltam nekik:

És ezzel szinte készen is lettek. Azért persze tettem egy pékzsinegmasnit a nyakukba, és farkincaként egy darab spárgát, de ez már két orrfújás között is bőven belefért. :-)

Ha egyszer újrakezdem, fatörzsszeletboltot fogok nyitni. :-) Ennél szebb-jobb alapanyag nincs... bármit lehet belőle készíteni, karácsonyi ajándékot vagy kísérőkártyát a csomagokra - és persze ilyen, igazán egyszerű egérkéket is. :-)15 megjegyzés:

 1. Nekem máris kellene 15-20 szelet, úgy 30 centi átmérővel ... mikor nyit a bolt?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt nem tudom, de megjegyzem, hogy egy igény máris lenne rá (rajtam kívül :-) )... mit csinálnál ilyen hatalmas szeletekből, ha nem titok?

   Törlés
  2. Fali dekoráció lenne, egymás mellé illesztve, a köztes lyukakat kisebb szeletekkel kitöltve. (Asztalt már csináltam ilyet)

   Törlés
  3. És az asztalhoz honnan voltak a szeletek? Csak mert ilyen nagy méretű darabokat még nem is láttam sehol... pedig mennyi mindent lehetne belőlük készíteni.

   Törlés
  4. Az asztalt kisebbekből csináltam, igazából ott jött meg az étvágyam. Egyébként nagyobbakat úgy lehet szerezni, hogy kell egy ismerős, aki aktív résztvevője favágó versenyeknek, ahol van körfűrészes "mutatvány". A baj csak az, hogy ezek a szeletek elég vastagok. A legjobb egy házi szalagfűrész ... netán gatter :)

   Törlés
  5. Na akkor ezek szerint erre kell beruháznom, hogy megnyithassam azt a boltot :-)

   Törlés
 2. Na, őket még talán a kamrába is beengedném... ;-)
  Remélem, jobban vagy már, vétek lenne lemaradni pont a decemberi szépségekről! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a legrosszabbkor jött, és még nincs vége, de igyekszem, igyekszem :-)

   Törlés
 3. Örülök, hogy jobban vagy már! :o)
  Nagyon aranyosak az egérkék! Nálunk egy igazi épp most rágta ki a kutyatápos zsákot.. de a cica is akcióba lépett :o)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, kedves vagy :-)
   Nagyon hasznos egy ilyen cica a háznál, mert bár helyesek az egérkék élőben is, elég komoly bosszúságokat tudnak okozni... mi tavaly hetekig alig aludtunk, mert egy egér a padláson ütött tanyát, és egész éjszaka rágcsált. Akkor nem szerettük annyira, és jól jött volna egy lelkes macsek :-)

   Törlés
 4. Nagyon édesek az egerek. Hogy tudsz ilyen szép masnikat csinálni? Egyszer felteszel arról is fázis fotókat? Valahogy nekem sosem jön össze.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezek a masnik a legsimább cipőfűzős típusú kötéssel készültek, biztos, hogy neked is menne! De a YouTube-on érdemes körülnézni, rengeteg video van masnikötéses témában, egész egyszerűtől a bonyolultakig.

   Törlés
  2. Köszi szépen:-)
   Dóri
   (bocsánat nem írtam alá az előzőben)

   Törlés
 5. nagyon cukik! :)
  milyen a 23-i fadíszítés a barátokkal? a ti fátokat barátokkal díszítitek? vagy hogy is van ez?
  nagyon érdekelne :)

  VálaszTörlés