2016. november 5., szombat

Termésfigurák téliesítve


Nem is tudom, hányszor mondtam már, de most is megteszem: gyűjtsetek terméseket, mert az jó! :-) Rengeteg érvet tudok felhozni a miértekre: például mert ingyen vannak, és mert a karácsonyi dekorációkhoz és adventi koszorúkhoz csodás alapanyagot jelentenek, és mert esős őszi délutánon alkothatnak belőlük a gyerekek, és mert addig is levegőn vagytok, amíg gyűjtögettek, sőt, közben gyönyörködhettek az ősz utánozhatatlan színeiben, amire egyébként egy újabb évet kell majd várni, ha kimarad...

De hogy még egy érvet szállítsak az említettek mellé: gyűjtsetek makkot és diót, mert helyes kis síelőket készíthettek belőlük, akár a karácsonyfára is - és ezek egyszerre két évszakban is alkalmazhatóak, ősszel a termésjelleg, télen a síelés miatt.  

Elkészíteni sem bonyolult őket, ragasztópisztolynak persze érdemes kéznél lennie, és a nyárról elmentett jégkrémpálcikák is jól jönnek (ezek hiányában kartonból is lehet léceket vágni).

A síelőkhöz szükséges fejenként egy-egy dió, valamint sapkával együtt begyűjtött makkok - a sapkákat rögtön ragasszuk is a makkokra.

A makkokat ragasszuk a diók csúcsára:

Majd a figurák alá ragasszunk egy-egy pár jégkrémpálcikát, lécként.

A karokat spárgából érdemes készíteni: egyszerűen csak vágjunk egy darabot belőle, és csomózzuk meg kétszer a végét (a csomók egymásra kerüljenek, ez lesz a kéz). Roppantsunk ketté egy fogpiszkálót, és a hegyes végével lefelé ragasszuk a síelők kezébe.

Végül egy mintás szalagdarabot rögzítsünk a síelők nyakába - ezzel elfedjük a nyaknál lévő ragasztó kilátszó részét, ráadásul csinos is, ami fontos egy sípályán. :-)

És ennyi! Ha dísznek készülnek, érdemes még egy spárgahurkot ragasztani a makksapkákra, és így bárhová felakaszthatóak lesznek. Sőt, még ajándékcsomagon is üldögélhetnek... :-)
8 megjegyzés:

 1. Nagyon aranyosak!!!
  Ragasztópisztolyt használsz?

  VálaszTörlés
 2. Te jó ég, de cukik! Köszönöm szépen ezeket a csodákat (is)!

  VálaszTörlés
 3. BERNATH cigale.nathalie@wanadoo.fr2016. november 5. 20:12

  SO FUNNY

  VálaszTörlés
 4. Hogy ezek milyen aranycukikák! Hihetetlen, azt hiszem, a pisztácia koszorú után ezeket is meg kell csinálnom! Köszönöm az öteletet!

  VálaszTörlés