2016. július 28., csütörtök

A nagy Harry Potter-szülinap


Annak idején írtam már arról, hogy Harry Potter-szülinap készülődik nálunk, de aztán magáról az eseményről nem írtam - no nem mintha nem sikerült volna jól, mert fantasztikus volt (sőt varázslatos - jó, ezt muszáj volt :-) ), de egy ilyen bejegyzés megírásához sokkal több idő szükséges, mint egy egyszerű ötlethez, és én mostanában nem voltam időmilliomos... mindenesetre a bejegyzést szeretettel küldöm Encinek, aki türelmesen várta, hogy egyszer csak meglegyen :-)

És akkor a szülinap! Ez is felzárkózott a csodásan sikerült ünnepek közé, és ebben nagyon nagy szerepe van mindenkinek, aki részt vett benne. Már a szülinap előtt írtam arról, hogy a Nagyobbik, félúton kislányság és nagylányság között, most azt mondta, nem szeretne vendégeket hívni, de a buli legyen mégis igazán emlékezetes. Természetesen elfogadtuk a felvetést, és belevetettük magunkat az előkészületekbe. Őszintén szólva az ötletgyűjtés, rákészülés, dekorációkészítés és díszítés minden pillanatát élveztem, valószínűleg azért, mert én is megrögzött HP-rajongó vagyok, és a bakancslistámon előkelő helyen szerepel a Harry Potter-kalandpark meglátogatása... már csak olyan huszonöt év, és összegyűjtöm az utazás meg a belépő árát. De semmi gond, mert egy napra mégis eljutottunk a Roxfortba, ráadásul ki sem kellett tennünk hozzá a lábunkat a házból. :-)

A koncepciót (mert ilyen is volt) úgy vázoltam fel, hogy a Nagyobbik és a Kisebbik a születésnap alkalmával megérkezik a Roxfortba, részt vesznek a beosztási ceremónián, valamint jó pár tanórán - majd természetesen vizsgát is tesznek a tanultakból, és megszerzik a Rendes Bűbájos Fokozatot, hogy aztán egy lakomával ünnepelhessék meg ezt az eseményt.
Persze, nem tartottuk magunkat nagyon szorosan az első könyv történéseihez, így Harry későbbi kalandjaiból is emeltünk be néhány elemet, de nem éreztük valószínűnek, hogy J.K. Rowling ezért panaszt tenne, nem olyannak ismerjük :-)

A dekoráció, az ételek, a tanórák és a buli forgatókönyvének a kidolgozása az én feladatom volt, de mindez nem lehetett volna lehetséges az eseményen részt vevő felnőttek nélkül. És ezért (is) szeretem a szüleimet és a barátainkat, mert azonnal ráálltak a szerepek eljátszására, sőt, gondosan kidolgozták a karakterüket. Így történhetett, hogy apukám révén a beosztási ceremóniát Dumbledore professzor nyithatta meg, az anyukám által készített profi jelmezben - és a többiek sem maradtak el mögötte. Anyukám csodásan hozta a szétszórt és mindig a legrosszabbra számító jóslástanárt, Trelawney professzort, Móni barátnőm igazán sötét tekintetű, fekete taláros Perselus Pitonná vált, a kedvese pedig Félig Fej Nélküli Nick képében jelenített meg egy roxforti kísértetet, némileg véres nyakkal. Andi barátnőm Bimba professzorként tartott igazán realisztikus gyógynövénytanórát, fűszernövényekkel és virágokkal tűzdelt ruhában, az ő kedvese pedig olyan tökéletes Sirius Blackké vált, hogy még Gary Oldman szája is tátva maradt volna, ha látja, amiben nagy szerepe volt egy fekete göndör parókának, egy csíkos pizsamának és egy rongyos köpenynek. :-) Én természetesen McGalagony professzorrá alakultam, szigorú konttyal és szemüveggel, és azt kell mondanom, Ő is lenyűgözően festett hosszú, sűrű parókában, nagykabátban és bakancsban Hagridként - az est főszereplője, a Nagyobbik pedig ki mássá vált volna, mint Harryvé. A Kisebbik magától értetődő természetességgel vállalta Ron Weasley szerepét, és még azt is vidoran tűrte, hogy pirosítóval vörösre maszatoljuk a haját. :-)

Mindezt azért írom ilyen részletesen, mert a szereplőkről nem lesz kép - de minden másról azért igen, bár sajnos a fotók minősége közel sem az igazi... de ilyenkor az fényképez, aki arra jár, akkor, amikor éppen tud, és még így is örülünk, hogy legalább vannak képek, mert sűrű volt a program :-)

Mikor összegyűltünk, az események azzal kezdődtek, hogy felcsendült a film zenéje, és Harry, Ronnal együtt a 9 és 3/4 vágányon keresztül megérkezett a Roxfortba. Ehhez egy közeli hipermarketből kölcsönkértünk egy bevásárlókocsit, ebbe tettünk egy régi bőröndöt, valamint egy még régebbi kalitkát, amelybe egy fehér lufiból készített Hedvig került.
A téglafal, amin Harry és Ron átmennek, egy tekercs leárazott, téglamintás tapétából készült, ezt lógattam fel hosszában kettévágva a teraszajtó fölé. Ez annyira vastag és strapabíró papírból készült, hogy a buli után még több hétig fent hagytuk az ajtón, nagy mulatságára a hozzánk látogatóknak :-)

Amikor a Nagyobbik-Harry és a Kisebbik-Ron beértek a kocsival a Roxfort-nappaliba, ott rögtön kezdetét vette a beosztási ceremónia. Dumbledore professzor megtartotta tökéletesen szöveghű beszédét, majd McGalagony (én) kiszólította a két elsőst egymás után. A Teszlek Süveggel szerencsénk volt, mert Móni barátnőm tulajdonol egy hiteles darabot (vajon kitől kapta ajándékba? :-) ), így ezt tartottam a delikvensek feje fölé. Az illúzió tökéletes volt, mert korábban felmondtuk diktafonra a Süveg beszédét, így azt játszottuk le elrejtve és kicsit lassítva - egészen olyan volt, mintha a Süveg szónokolna, a gyerekek nem is jöttek rá a dologra, pedig nagyon csodálkoztak. :-)
A dekoráció az egész nappaliban abszolút roxfortos volt. Nem hiányozhattak a nagyterem elvarázsolt mennyezete alatt lebegő gyertyák - ezeket papírgurigából és LED-mécsesből készítettem. Amikor besötétedett, nagyon hatásosan mutattak:

A kandalló fölött egy roxforti címerplakát lógott, és itt volt helye a Teszlek Süvegnek is:


A kandalló belsejében ott voltak a levelek, amelyek arról értesítik Harryt, hogy felvették a Roxfortba:A házak zászlói krepp-papírból:
Jó pár hóbagoly üldögélt a nappaliban, mindegyik fehér lufiból fújva, alkoholos filccel megrajzolva:


A csillárról vékony cérnán lógtak a repülő kulcsok:
Nem hiányozhatott Dumbledore csodás madara, Fawkes sem, akit anyukám készített el:És nem feledkeztünk el a portrékról sem, amelyek bár ezúttal nem mozogtak, azért mindenhol ott voltak :-)
A beosztási ceremónia után az elsősök rögtön elindultak a tanórákra. Elsőként Piton professzorhoz érkeztek bájitaltanra. 


Piton, aki igazán realisztikusan undok volt, ezen az órán a Dr. Ubry-féle feledtető felcserfőzet hozzávalóit és mennyiségeit olvasta fel, a nebulóknak pedig saját üstjeikben kellett ezt kikeverni. Az elsősök mértek, kevertek, szórtak, vegyítettek, és meg sem mertek mukkanni a szigorú Piton mellett. :-)

A recept hozzávalói a következők voltak: perzselgőpor (szódabikarbóna), záptojáslé (ecet), napfénylé (sárga ételfesték), Fúria-forrásvíz (ásványvíz), Veritaserum (víz), holdpor (kék csillámpor), vérpor (piros ételfestékpor), vérfarkasfog (kávészemek kicsit megtörve), nyüzsipor (pezsgőtabletta összetörve).


Mindezek a kellő sorrendben adagolva rendesen pezsegtek, színesedtek, ragyogtak, mi is egészen meglepődtünk, milyen jó kis elegy lett belőle, a tanulók pedig különösen elégedettek voltak, amikor Piton szájhúzogatva, de elfogadta a "főzeteket" vizsgaeredménynek. :)Ezután Hagridhoz érkeztek az elsősök, legendás lények gondozása órára. Ez inkább elméleti jellegű volt, mert Hagrid különféle varázslatos lények jellegzetes tulajdonságait mondta el, a nebulóknak pedig rá kellett jönniük, pontosan melyikről lehet szó. Büszkén mondhatom, simán ki is találták mindet, egészen pontosan ezeket: akromantula, unikornis, főnix, thesztrál, hippogriff, tündérmanó, magyar mennydörgő, baziliszkusz, vérfarkas, sellő. A vizsgarész pedig abból állt, hogy be kellett mutatniuk szavak nélkül, ezek a lények hogyan viselkednek - a Kisebbik mint unikornis egyszerűen felejthetetlen volt. :-)

Következett a jóslástan. Trelawney professzor mellett valódi jósgömb díszelgett (lámpagömb, amibe színes LED-mécseseket tettünk), nyilván csipketerítőn, ahogy azt kell:Az órán ázott teafűből tanultak jósolni a tanulók - a Nagyobbik fantáziája rögtön szárnyalni kezdett, és ezerféle dolgot látott (a Zordó mellett, természetesen), a Kisebbik viszont annyira nem látott semmit a teafű-alakzatok között, hogy egészen megkönnyebbült, hogy mégis átment a vizsgán. :-)

A gyógynövénytanórát nem apróztuk el, és a diákok mandragórát ültettek, ahogy az a könyv/film egyik emlékezetes jelenetében látható. Tudtam, hogy ezt mindenáron meg fogjuk valósítani, de azért töprengtem rajta egy sort, hogy hogyan... végül megvettem egy százforintos boltban a három legolcsóbb, legigénytelenebb babát, majd alaposan megdolgoztam a felületüket mindenféle módokon, és lefestettem őket zöldre-barnára. Végül művirágleveleket ragasztottam rájuk, és úgy véltem, egészen mandragóraszerűek lettek.
(Aki esetleg nem látta a filmet, annak megesküszöm, hogy nem horror, bármennyire is úgy tűnik most.) :-)


Ezután három kisebb cserépbe ültettem őket rendesen, földdel.


Az előkészületek során itt következett a legemlékezetesebb rész, amelyre még most is élmény visszagondolni: egy este Móninál körbeálltuk a diktafont négyen, és percekig visítottunk bele fejhangon. Gondolhatjátok, hányszor szakadtunk meg közben a nevetéstől :-) Ez a rémprodukció lett a mandragórák sivítása, mégpedig úgy, hogy a diktafonon maximális gyorsaságra tettük a visítást. 

Bimba professzor tehát az asztalra helyezte a három kisebb cserépben üldögélő mandragórát, kikészített három nagyobb cserepet és földet, valamint két kis ásót, majd felszólította a tanulókat, hogy vegyenek fel fülvédőt. A lelkesen vigyorgó elsősök így is tettek, és megtekintették Bimba professzor bemutatóját az egyik mandragórán: Andi kirántotta a zöldes-leveles babát a földből (diktafonvisítás bekapcsolva), majd gyorsan áttette a nagyobb cserépbe, földet szórt rá, és a mandragóra elhallgatott (diktafon kikapcsolva).
Ezután következtek a nebulók: le sem lehet írni az arcukat, ahogy ültették át a visító mandragórákat - azt hiszem, ez egy életre szóló élmény lett mindannyiunknak. :-)

A gyógynövénytan után Harry és Ron rúnaismeret-órára vonult át, ahol - kicsit átalakítva a történetet - Sirius Black oktatta őket a jelek megfejtésének titkára. A vizsga itt abból állt, hogy egy rúnákkal írt szöveget kellett lefordítaniuk a megadott rúnaabc alapján - a Nagyobbiknak egy hosszabb Dumbledore-idézet jött ki az egyik könyvből:"A gyerek szavát, hiába is őszinte, nem hallják meg, akik elfelejtettek hallani", a Kisebbiknek pedig a Vingardium Leviosa kifejezés.

Végül McGalagony professzorhoz kerültek a nebulók. Én egy kvízzel készültem az órámra, amelynek egy részében átváltoztatástannal kapcsolatos kérdések voltak, és persze sok más is. Bemásolom nektek, hátha valamelyikőtöknek jól jön még:

1. Milyen varázsigével akarja Ron sárgává változtatni Makeszt a vonaton?
Feraverto!/Flippendo!/Napfény, pitypang, kenderspárga, Legyen ez a patkány sárga!

2. Milyen varázsigével lehet állatokat talpas pohárrá változtatni?
Feraverto!/Transportissimus!/Mobilicorpus!

3. Milyen ráolvasással próbált Neville tiszta vízet rummá alakítani?
Nyúlháj, tyúkszem ,csinn és bumm, tiszta vízből legyen rum!/Antiagua rumorem!/Vízből rum, transportum!

4. Milyen varázsigével alakítja át Hermione Harry szemüvegét töröttből éppé?
Ocular Reparo!/Reparate maximus!/Occureparix!

5. Mi a keresztneve Ginny Weasley-nek?
Ginevra/Gina/Georgina

6. Milyen pálcája van Harrynek?
Magyal, főnixtoll, 11 hüvelyk/Galagonya, sárkány-szívizomhúr, 12 hüvelyk/Tiszafa, főnixtoll, 11 hüvelyk

7. Mi a Roxfort jelmondata?
Magadat azzal ékesíted, ha elmédet élesíted/Soha ne ébressz fel egy alvó sárkányt/Nem az számít, hogy minek születik valaki, hanem az, hogy mivé nő fel.

8. Mit mond Seamus Finnigan a Vingardium Leviosa helyett, amivel felrobbantja a tollat?
Vingardeo Leviosa/Vingardium Levitata/Vingard Leviosa

9. Ki a Hollóhát házvezető tanára?
Flitwick professzor/
Bimba professzor/Binns professzor

10. A csokibékákban hányféle varázslókártyára bukkanhatunk?
80/101/262

11. Kik születtek egy hónapban?
Hagrid, Charlie Weasley, Voldemort/Hermione, Flitwick professzor, McGalagony professzor/Neville, Arthur Weasley, Molly Weasley

12. Melyik évben született Voldemort?
1954/1931/1926

13. Hány éves idén Harry Potter?
34/35/36
                         
14. Kb. hány varázsló van Nagy-Britanniában?
2000/3000/5000

15. Van-e mumusuk a házimanóknak?
Nincs/
Nem mindegyiküknek, csak a különösen intelligenseknek/Van, például Dobbyé Voldemort volt

16. Mi történne, ha muglik tévednének a Roxfort környékére?
egy táblát látnának, hogy „Maradj távol, veszélyes épület!”/sűrű lápvidéket látnának, ahol mindig enyhe köd gomolyog/nem történhet ilyen, a muglik nem tudják a Roxfortot megközelíteni

17. Milyen varázsigével próbálta Lockheart professzor visszazárni a tündérmanókat?
Elfencrax!/Hessberöpsi tündemanca!/Liliom és kenderspárga, tündérmanót be a házba!

18. Mi történt a feltámadás kövével, miután Harry elejtette az utolsó részben?
A kentaurok beletaposták a földbe, amikor a harcba rohantak/Hagrid öccse, Gróp találta meg, és a barlangjába vitte, ahonnan többé nem került elő/A most készülő új könyvben az egyik szereplő rábukkan, de még nem lehet tudni, mi történik vele

19. Ki oktatja a Roxfortban az asztronómiát?
Sinistra professzor/Dextra professzor/Vector professzor

20. Miért éppen a King’s Cross pályaudvarról indul a Roxfort Expressz?
Azért, mert ez a legvilágosabb és legbarátságosabb a londoni pályaudvarok közül/Azért, mert az írónő szülei itt ismerkedtek meg egymással/Azért, mert innen mennek a vonatok arra a vidékre, ahova az írónő a Roxfortot képzelte

21. Hányszor szerepel Harry neve összesen a könyvekben?
18 956/3976/10678

22. Mióta készít pálcát az Ollivander-család?
i. e. 382 óta/1765 óta/1790 óta

23. Milyen pálcája van Hermionénak?
Tölgy, egyszarvúszőr, 12 hüvelyk/Szőlő, sárkány-szívizomhúr, nem tudjuk pontosan, hány hüvelyk/Galagonya, főnixtoll, 11 hüvelyk

24. Ki váltotta Piton professzort a Mardekár-ház élén?
Alecto Carrow, a halálfaló/Binns professzor/Lumpsluck professzor

25. Milyen nevezetes napon született Voldemort?
Szilveszterkor/Halloweenkor/április 1-jén

26. Milyen állat szerepel a Hugrabug ház címerében?
borz/ürge/menyét

27. Ki írta a Túrák a trollokkal c. könyvet?
Miranda Dabrak/Gilderoy Lockhart/Bathilda Bircsók

28. A 6. könyv első fejezetével kapcsolatban van egy érdekesség, pontosan mi?
Magyarországon először a Fedél nélkül c. újságban jelent meg/Ezt a fejezetet írta meg a könyvből utoljára az írónő/Az egyetlen olyan fejezet a könyvsorozatból, ahol Harry neve nem bukkan fel

29. Mi az a nagy sérülést okozó ártás, amit a Félvér Herceg talált fel?
Rictussempra/Sectumsempra/Sectumissimus

30. Mi Ron patrónusa?
egy Jack Russell terrier/egy vidra/egy menyét

A megoldásokat nem írom ide, hogy mindenki tesztelhesse a tudását, de kérésre a kommentekhez megírom :-)

Ez volt tehát az utolsó vizsga, amit le kellett tenniük az elsősöknek, úgyhogy ezután ünnepélyes keretek között kihirdettük, hogy mindketten megszerezték az Rendes Bűbájos Fokozatot ezekből a tárgyakból.
A képen még azelőtt, hogy mindenki aláírta volna az okleveleket:

Ezután kezdetét vehette a lakoma, valódi Harry Potter-hangulatban :-) 


Volt természetesen tökös derelye (az én verzióm: levelestésztába töltött fűszeres sült tök):


Bogoly Berti-féle Mindenízű Drazsé (a babapopsi-törlőkendő íz megfizethetetlen :-) ):

Csokis varázspálca (azaz csokiba mártott grissini):

Sajtos cikesz (rántott sajtgolyó, ami hidegen-melegen is jó):

Drubli legjobb fúvógumijai (azaz golyórágók):


Bűvös Bizsere (robbanócukorka-por):


És persze nem maradhatott el a sütőtöklé (tököt főztem, narancslével-mézzel-fűszerekkel összeturmixoltam), valamint a vajsör sem (ehhez nincs recept, a neten lévő millió verzióból alkottam egy keverék megoldást):


Inni pedig varázsigékkel ellátott feliratos bögrékből lehetett:


A legnagyobb problémát a csokibékák jelentették, mert tudtam, hogy muszáj ezeknek is ott lenniük az asztalon, mivel ez a Kisebbik nagy vágya volt. 

Egyszer régen kaptam ajándékba egy teljesen eredeti HP-csokibékát, úgyhogy tudtam, azt képtelenség házilag reprodukálni, de azért megtettem, ami tőlem telik. 
Vettem egy szilikon formát, és kiöntöttem egyesével hat csokibékát. Ezután letöltöttem a netről a dobozsablont, aljat és tetőt, valamint jó pár varázslókártyát. A színesben kinyomtatott dobozelemeket vastagabb papírra ragasztottam, kivágtam, és összeállítottam-ragasztottam mindet. A kártyákat vastag kartonlapra kasíroztam, előlappal-hátlappal, végül átlátszó öntapadós fóliával beborítottam őket, hogy a csoki ne hagyjon leszedhetetlen nyomot rajtuk.


Illúziónak tökéletes volt, a Kisebbik végtelen boldogsággal gyűjtögette be a kártyákat, igaz, szóvátette, hogy néha azért eltűnhetnének a varázslók a keretekből, ahogy a könyvben is.... :-)
Az asztalon még elszórva hevert sok aranycikesz - egyszerű Ferrero Rocher golyócskák, amiket kivéve a barna papírtartóból aranyszínű papírszárnyacskákkal láttam el.


Az est utolsó fénypontja a torta volt, amit én készítettem az ünnepelt kérésére csokoládés tortalapokkal és vaníliás mascarponekrémmel, a torta külseje viszont neki is meglepetés volt, és úgy láttam, tetszett...


A szülinap tehát igazán emlékeztesre sikerült, most először volt, hogy a dekorációt nem bontottuk le azonnal, annyira élveztük mindannyian a roxforti hangulatot, ami még a legkisebb helyiség ajtaján is jelen volt:

Sőt, még bent a helyiségben is....
Hisztis Myrtle (néhai) személyében :-)Egy kép az asztalról, varázsos csemegékkel:
A fürdőszoba sem maradhatott ki a dekorálásból :-)

Aki pedig a tükörbe nézett, az ezt a képet látta a saját arca helyén...

Ront elkísérte a Roxfortba egy plüss Makesz is (akit Sirius Black folyton megpróbált elcsípni):

Mindenfelé bájitalok és hozzávalók üldögéltek a polcokon:
És néhány régi, rongyosra olvasott Próféta :-)
Ez a tábla még most is ott függ, nem volt szívünk leszedni, ennyivel tartozunk Dobbynak :-)
Aki figyelmesen nézte a képeket, az láthatta, hogy a házak alapítóinak a képei kiemelt helyekre kerültek, itt éppen Hollóháti Hedvig látható:
És ez a plakát is kint van most is a konyhaszekrényen :-)
Tényleg sok-sok idő egy ilyen szülinapot előkészíteni, de ez is örök emlék marad mindannyiunknak, nem csak az ünnepeltnek - akkor pedig minden percet megér a dolog, nem igaz?Csíny letudva :-)

56 megjegyzés:

 1. Anyám, borogass ... ez egyszerre szenzációs, lélegzetelállító és tüneményes, sőt olykor boszorkányos. Napközis tábort kéne vezetned. (is)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, kedves vagy! :-) Kaptam ilyen ajánlatot korábban, de még nem volt bátorságom meg kapacitásom belevágni... talán majd ha az enyémek már kinőnek ebből a korból :-)

   Törlés
 2. Azta! Szememből könnycsepp csordul! Csodálatos nap volt! Mennyi szeretet, mennyi öröm volt! Mennyi munka !!!
  Nem is tudok hálát adni a bejegyzésért !
  Őszintén nem vagyok Harry kedvelő, a válaszokat kérném augusztus 27-ig?
  Húsz év múlva szeretnék elbeszélgetni az ünnepelte a szülinapról! Isten éltesse sokáig őt meg benneteket is akik hozzájárultak e nap megvalósítására!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm nagyon! Igen, én is olyan kíváncsi vagyok majd, mennyit és mit őriz majd meg belőle az emlékezete... Remélem, sikerül a bejegyzésből ötleteket merítened majd :-)

   A kvízre a válaszok:
   1:3, 2:1, 3:1, 4:1, 5:1, 6: 1, 7:2, 8:3, 9:1, 10:2, 11:1, 12:3, 13:3, 14:2, 15:3, 16:1, 17:2, 18:1, 19:1, 20:2, 21:1, 22:1, 23:2, 24:3, 25:1, 26:1, 27:2, 28:1, 29:2, 30:1.

   Törlés
 3. Engedelmeddel kitettem a bejegyzést a magyar Harry Potter csoportba a facebookon. :) https://www.facebook.com/groups/harrypotterhungary/

  VálaszTörlés
 4. Hűűű!
  Egy ilyen szülinapot bárki elfogadna!!!
  Hihetetlen!
  Eddig is tág szemekkel csodáltam a munkáidat, de ez egyszerűen fantasztikus lehetett.
  Az a jó, hogy a családod is partner ebben.
  További sok sikert kívánok!

  Üdv: Manuka

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a családom és a barátaim nélkül biztosan nem menne, ehhez az is kell, hogy ők is mindig szívvel-lélekkel segítenek mindben, és minden őrültségre kaphatóak :-)
   Köszönöm szépen!

   Törlés
 5. Keresem a szavakat, és nem találom... Bár már nem hogy gyereknek, kiskorúnak se vagyok behazudható, fogadjatok örökbe! Ígérem, nem eszem sokat...
  Egyébként csatlakozom az előttem szólóhoz. Tudom, hogy nem sok szabadidőd van, de el kellene gondolkoznod komolyabban is a lehetőségen, hogy napközis táborokat, foglalkozásokat, vagy akár ilyesfajta tematikus zsúrokat elvállalj. Egyszerűen mesés ez az egész, megérdemelnéd te is, mások is a két irányba is előnyös alkut. ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mogyee drága, szerezd be a szükséges papírokat! :-)
   Kedves vagy nagyon, lehet, hogy érdemes lenne - no majd ha az enyémek már kinőttek az ilyenekből, akkor elgondolkozom a dolgon. Végül a padláson az összes tematikus buli kellékei el vannak téve :-)

   Törlés
 6. Nekem is rendezz szülinapot!!!!! Fantasztikusan kitaláltad, kivitelezted!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De kedves vagy! :-) Néhány év múlva lehet belőle valami, akkor is jó még?

   Törlés
  2. Örök gyerek vagyok:)))

   Törlés
 7. Ilyen jót még nem olvastam, hogy egy szülő ennyire odaadó tud lenni, egész biztos maradandó emlék, szép példa számukra.
  Örülök, hogy létezik ilyen kreativitás, gratulálok!

  VálaszTörlés
 8. Hát, ez egyszerűen lenyűgöző. Gratulálok a szuper ötlethez, és a profibbnál is profibb kivitelezéshez. Ez a szülinap biztosan bevonul a családi legendáriumba:), túl lehet majd ezt szárnyalni bármivel is:)??

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :-) Az sem baj, ha nem lesz ennél jobb, csak ilyen :-)

   Törlés
 9. Én is nagy HP rajongó vagyok, így 40-en egy kicsit túl is, és meg kell mondjam, fantasztikusan ötletes szülinapot rendeztél/tetek. Irigylem az ünnepeltet. Rengeteg energia, de micsoda jó móka letehett!
  Gratulálok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg pontosan így volt, nagyon-nagyon sok energiába és időbe telt, de annyira megérte! Mi felnőttek pont ugyanúgy élveztük, mint a gyerekek :-)

   Törlés
 10. Á..erre nincsenek szavak... Fogadj örökbeee! :D Imádom a munkáidat! Hihetetlenül fantasztikusak és egyediek! Köszönöm az élményt! <3 <3

  VálaszTörlés
 11. Gratulálok ennek a szülinapnak a kivitelezéséhez. Lenyűgözően ötletes, ügyesen kivitelezett, kalandparkba illő. A gyerkőceid nagyon szerencsések.

  VálaszTörlés
 12. Szenzációs vagy! Sőt! Szenzációsak vagytok, családostul-barátostul, gyerekestül! Elképesztő már az is, hogy a barátok helyett egy kis-nagylány a családját választja. De ti! Régóta a példamamik között vagy már számomra, remélem, ha lesz (már végre) gyerekem, legalább feleennyire odaadó leszek én is!

  Igaza van a többieknek: nincsenek erre igazán szavak. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De kedves vagy! Biztos vagyok abban, hogy így lesz, és szurkolok, hogy mielőbb...

   Törlés
 13. ,,Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik"...csodálatos. Miközben olvastam, észre sem vettem szinte, de végig ment az a zene a fejemben, amikor a filmben először mennek Roxfortba :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, ez milyen jó!! Köszönöm, hogy ezt megírtad, csodás érzés volt olvasni :-)

   Törlés
 14. Fantasztikus vagy! Már évek óta olvasom a blogodat, és mindig nagyon tetszik, amiket alkotsz, és még mindig meg tudsz lepni, pedig annyi kiemelkedően szuper bejegyzésed van!

  Csodás anyuka vagy, remélem, hogy munkád során gyerekekkel foglalkozol, hiszen olyan jó lenne, ha más gyerekeknek is jutna egy pici belőled. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ági, olyan kedves vagy, köszönöm! Nem gyerekekkel foglalkozom, de mindig azt remélem, hogy így a blogon keresztül egy kicsit azért mégis...

   Törlés
 15. Istenem...

  Tudom, hogy a Kisebbik és a Nagyobbik szemeitől már megkaptál minden elismerést ami Neked kell, de még nekem is jó olvasni, hogy mások is mennyire értékelik amit csinálsz - ahogyan csinálod. Azt meg csak gondolom, hogy nincs is szükséged ilyesmire tulajdonképpen, mert NEKED EZ ÍGY JÓ.
  Az jutott eszembe, hogy vannak (milyen sokan), akiknek be kell érniük csak egy csilli-villi okostelefonnal szülinapra... köztük az én gyerekemnek is. Meg kell fordítanom az életemet. Azt mondják sosem késő.

  Köszönöm!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ez tényleg így van, ahogy írod, hogy nekem ez nagyon jó - szeretem minden pillanatát ezeknek a dolgoknak. Biztos, hogy a gyerekek is érzik, hogy nem erőltetett az egész, hanem mindenki részt vesz az egészben szívvel-lélekkel.
   De azért persze nagyon-nagyon jólesnek a kedves szavak, mindig nagyon tudok örülni neki, ha másnak is tetszik... neked is szívből köszönöm, hogy megírtad az érzéseidet, sokat jelent nekem!

   Törlés
 16. Ez valami hihetetlen!!! Komolyan úgy ittam ennek a bejegyzésnek minden sorát, mint anno kisgyerekként, mikor az első Harry Potter könyvet olvastam! Visszarepítettél az időben (talán időnyerővel dolgoztál? :P), úgy éreztem magam, mintha én is ott lettem volna a partin. Eszméletlen mennyi munka volt benne, mennyi időt és energiát áldoztál rá (és persze a család többi tagja is). Ha nekem is lesz gyerkőcöm egészen biztos, hogy ehhez hasonló Harry Potter szülinapot tartok neki, de őszintén, még én is örülnék egy ilyen csodás zsúrnak felnőtt fejjel is :P Le a kalappal előttetek, fantasztikusak vagytok! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Drága vagy, nagyon szépen köszönöm!! Na jó, bevallom, szereztem egy időnyerőt a Mágiaügyi Minisztériumból még azelőtt, hogy az összes megsemmisült volna :-)

   Törlés
 17. Ez fantasztikus, a tobbiek mar mindent leirtak elottem. A kivitelezes tekinteteben mikor kezdted el az elokeszuleteket? Hany honappal :) elore? Gratulalok es az unnepeltnek sok boldog szulinapot, szuper csaladot valasztott. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A forgatókönyvet olyan két-három hónappal előtte összeraktam, de csak azért, hogy maradjon elég éjszaka az előkészületekre :-) Nagyon köszönöm!! Nekünk is nagy szerencsénk van az ünnepelttel, hogy ilyeneket találhatunk ki neki :-)

   Törlés
 18. Merlin szent gatyájára!... Ez fantasztikus :D Kis sunyin olvaslak már egy ideje, de a megjegyzésírás nem az erősségem - no de ezt lehetetlen szó nélkül hagyni. Egyre szélesebb mosollyal olvastam végig a bejegyzést, aztán a Szükség Szobájánál (amiből csak a bilikkel teli polcok hiányoztak, ha hihetünk Dumbledore elejtett megjegyzésének ;) ) hangosan felnyerítettem, ennek következtében most már a férjem is csodálva olvassa a bejegyzésedet, és kuncog a zseniális ötleteiden :) (És igen, ebből kiderülhetett, hogy mindketten elég nagy HP-fanok vagyunk, kikapcsolódásként általában a Merengő történeteit olvasgatjuk, és vérre menő vitákat tudunk folytatni a mágia különböző ágazatairől, arról nem beszélve, hogy a hoppanálás, az időnyerő vagy az okklumencia mindennapos szavak nálunk.)
  Hihetetlenül, fantasztikusan kreatív vagy, és nem tudom eléggé megköszönni, hogy ilyen csodás ötletekkel kápráztatsz el minket. Én ugyan egyelőre gyerekeknek még nem, csak a zuramnak meg a barátainknak alkotok, de bízom benne, hogy hozzád hasonló kedvet, energiát és ötleteket tudok majd átadni a mi házunkban felnövő, következő Roxfortos generációnak is :) Így utólag is kívánok boldog születésnapot az ünnepeltnek - és sok-sok hasonló bejegyzést nekünk :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát akkor annál inkább örülök, hogy most mégis írtál hozzászólást, ráadásul ilyen kedveset! :-) Ez milyen jó, hogy a férjed is nagy HP-rajongó, nagyon jó megosztani az ilyen dolgokat... és biztos vagyok benne, hogy a leendő gyerkőcök is nagyon jól fognak járni ezzel :-) előrendeltétek már az új könyvet? Alig várom, hogy megjelenjen, de persze a történetről már tájékozódtam a neten, zseniális lesz!

   Törlés
  2. Iiigen, természetesen előrendeltük, bár volt egy kis zűr a külföldi kiszállítással - de megoldjuk ;) Úgyhogy most már csak a várakozás maradt, addig meg nézegetek ide vissza, hogy lessem a jó ötleteket, meg persze olvasgatom újra az eredeti könyveket. És erősen gondolkozom, hogy a fenti ötleteid közül mit gyártsak le a zuramnak karácsonyra ;)

   Törlés
 19. Istenem, most hogy irigykedek! :) Az én szüleimnek soha eszébe sem jutott volna ilyesmit. Sőt, igazából nem is nagyon tetszett nekik, hogy HPt olvasok. :( Le a kalappal előttetek, nagyon ötletesen összehoztátok a szülinapot. Annyira élveztem olvasni a bejegyzést, izgatott voltam, hogy na, vajon mi fog következni, mit hogy oldottatok meg. El tudom képzelni, hogy élesben a lurkók is mennyre élvezhették az egészet, ahogy ti, felnőttek is. Nagyon örülök, hogy ilyen jó, életre szóló élménnyel gazdagodtatok. Köszönöm, hogy megosztottad velünk is. Most már én is szeretnék egy ilyen zsúrt, nem feltétlenül szülinapit. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Miért nem tetszett nekik? Biztos mert nem olvasták :-)
   Igen, nagyon élveztük, azóta is milliószor emlegetjük, hogy bármikor újrakezdenénk :-)

   Törlés
 20. Fantasztikus! :-) Csak gratulálni tudok ehhez a varázslatos bulihoz! :-)

  VálaszTörlés
 21. Le vagyok nyűgözve!!! Fantasztikus! Most komolyan, hány hétig készültél rá?
  Klassz lehet a gyerekednek lenni, lesz, mit emlegessenek felnőtt korukban :-) És tuti ezt adják majd tovább!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, remélem, hogy emlékezni fognak rá, de hogy mi is, az is biztos :-)

   Törlés
 22. Nem találok szavakat... lenyűgöző! Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, gratulálok. :)
  Azt elárulnád nekem, hogy honsan sikerült béka szilikonformát beszerezned? A keresztgyerekeknek készülünk egy hasonló (bár nem ilyen profi) bulit megszervezni, de sajnos nem találtam sehol ilyen formát.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönöm :-) :-)
   Hát a békaformát én is üldöztem egy ideig, végül ilyet vettem, és egyesével öntöttem ki a csokibékákat: http://www.sussvelem.com/erdei-allatok-szilikon-muffinforma-2778

   Törlés
  2. Köszönöm a tippet, meg is rendeltem gyorsan. :) Olyan formákkal is találkoztam a keresgélés közben, amiről nem is gondoltam volna, hogy létezik...na de béka egy sem jött velem szembe.

   Törlés
  3. Pont ezt gondoltam én is, amikor kutattam a béka után :-) :-)

   Törlés
 23. Kedves Levendulalány...Fantasztikus!!!Kérhetek recepteket?pl.mindenízű drazsé és a többi.nagyon köszönöm

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Erika, én is a netről nézegettem ki a recepteket, főleg a vajsörét - pontosan melyik érdekelne? A mindenízű drazsét vettem a Sugar! cukrászdában, annak az elkészítésére szerintem nem érdemes vállalkozni, túl nagy munka lenne...

   Törlés
 24. Megkönnyeztem az írásodat, nagyon köszönöm! :) Örülnék, ha én kapnék egy ilyen bulit! Le kalappal előtted! Igazán szívmelengető! Befogadsz csemetédnek? :D Nagyon jó volt ez így a mosoly világnapjára, köszönöm! További minden szépet és jót, az egész családodnak!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm a kedvességedet, olyan jólesett olvasni, amit írtál!

   Törlés
 25. Nagyon szuper ötletek a mandragórás különösen! Jövő héten nálunk is megrendezésre kerül egy kicsinyített Harry Potter szülinap, ha bármi tipped van a gyors elkészüléshez, örömmel fogadom:)! A mindenízű drazsé titkát elárulod ( pl. babapopsi törlő íz?) nagyon köszönöm! Évi

  VálaszTörlés