2015. december 19., szombat

Karácsonyi angyal


Minden évben készül nálunk egy karácsonyi angyal, aki aztán fontos helyre kerül, és társaságával végigkíséri az ünnepet. Vannak évek, amikor pár perc alatt születik az angyalka, és van, amikor több időbe telhet az elkészítése, ez mindig a lehetőségektől függ. A fontos csak az, hogy legyen, és hogy ne legyen ugyanolyan, mint a korábbi években készülő társai. 
Az angyalkészítés nekem fontos állomása a ráhangolódásnak, enélkül sokkal nehezebb megérkezni a karácsony varázslatába. Ez a bíbelődés valahogy mindig különleges hangulatban telik, ezért is ragaszkodom hozzá - olyan áldása az ünnepnek, ami enélkül biztosan kicsit más lenne. 
No de vissza a hétköznapokba - igaz, ma szombat van, de biztos vagyok abban, hogy mindenkinek munkásan telik -, és következzen lépésről lépésre, hogy készült az idei karácsonyi angyal. Ez lett egyébként az eddig legnagyobb, 40 cm magas - és nem ezért, de nehéz arra gondolni, hogy egyszer el kell csomagolni...


Az angyalka alapját egy 20 cm hosszú hungarocellkúp képezte, a fejét pedig egy 7 cm átmérőjű hungarocellgolyó.


 


 A kúpot beragasztóztam (papírragasztó stifttel, ez nem áztatja el az anyagot), és mintás lenvásznat simítottam rá, majd a felesleget levágtam. Az anyag végét használtam, ezért csinos rojtos lett a ruha alja.

 Ragasztópisztollyal a kúp végére rögzítettem a fejet.

Világosszürke fonalból hajköteget ragasztottam a fejre:

A karokat zseníliadrótból hajlítottam, majd a ruha anyagából leesett maradékba tekertem - ezt is ragasztóval rögzítettem.


 


Mintás szalagból sálat kötöttem a figura nyakába, a ruhára pedig fagombokat ragasztottam.

Az arc a szokásos alkoholos filctoll-pirosító párosítással készült el.


A szárnyat mintás kartonból vágtam ki, és ezt is ragasztóval rögzítettem.

A lábak helyére hurkapálcát szúrtam a hungarocellbe, cipőként pedig egy-egy kisebb földimogyorót használtam - ezekbe szúrtam a lábakat, cseppnyi ragasztóval rögzítve.


Ezzel el is készült az idei karácsonyi angyalunk - talán mind közül a legkedvesebb...  22 megjegyzés:

 1. Meraviglioso questo angioletto. Ogni post è una piccola magia. ..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mille grazie, mia cara amica italiana! Buon Natale e Felice Anno Nuovo!

   Törlés
 2. Gyönyörű! Megáll a kis mogyoró lábain vagy támasztani kell? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Támasztani kell, mert a mogyoró egyenetlen. Sima talpú cipővel viszont megállna, mert nagyon könnyű az egész :-)

   Törlés
 3. Annyira szép, hogy el sem tudom mondani! Biztosan készítek én is ilyet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívből köszönöm! De örülök, kíváncsi vagyok, milyen lesz a tiéd! Az ember egy kicsit a lelkét is beleteszi egy ilyen angyalkába...

   Törlés
 4. Azt mondják, Picasso, vagy Van Gogh attól nagy, hogy bármelyik alkotását nézem-akár egy ismeretlent is-tudom, hogy ő festette, mert rá jellemző, egyedi stílusa van. Ilyenek a te alkotásaid is! A hangulatuk egyforma, rád jellemző. Bárhol látnám ezt a kis angyalt, tudnám, hogy honnan jött...gratulálok!

  VálaszTörlés
 5. Love the angel, wishing you a merry christmas!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Thank you, Franciens! I'm grateful for your kind comments. I hope you will have the same feelings in the new year :-) Merry Christmas!

   Törlés
 6. Egyszerűen mesés...☺ ha lesz időm én is csinálok, mert kedvet kaptam hozzá. Boldog készülődést!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, Anita, én is ugyanezt kívánom neked, és persze nagyon boldog karácsonyt!

   Törlés
 7. Невероятно красивый и нежный ангел! Восторг!!!

  VálaszTörlés
 8. waauw , greets from belguim
  love your blog , very creative lady

  VálaszTörlés
 9. Nagyon szerethető arcocskája van ♥

  VálaszTörlés
 10. Jaj, nagyon szép, imádom a színeit! Olyan elegáns!

  VálaszTörlés
 11. Szia Kedves Levendulalány! Már két ilyen angyalkát készítettem ajándékba azóta, hogy itt megláttam. Igaz, az enyémek szőkék és az egyik copfos lett, de úgy is kedvesek... Nagyon köszönöm az ihletet, rendszeres olvasód vagyok, nagyon szeretem a blogodat. Kívánok Neked és családodnak szeretetteljes, békés ünnepeket, és kíváncsian várom a folytatást! <3 Dóri

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, Dóri! De örülök, hogy ihletet kaptál, szőke és copfos - ez csak tüneményes lehetett :-) Köszönöm szépen a kedvességedet!

   Törlés