2015. március 27., péntek

Nyuszi ül a répában


Gondoltam, ráfordulva a húsvéti készülődés utolsó métereire, egyből üssünk két legyet egy csapásra - hozzuk össze egy dologban a répát és a nyuszit. Először ugyan répaautót gondoltam készíteni nyuszisofőrrel, de ahogy a viccben is van, ezer és egy oka volt annak, hogy nem vágtam bele, például hogy nem volt rá időm. No de a nyuszi-répa kombinációt nem akartam feladni, és ahogy töprengtem a dolgon, egyszer csak eszembe jutott egy kép a saját nyuszinkról, akit tavaly nyáron egy extrán nagy sárgarépával leptem meg, és addig rágcsálta, amíg a buksija már alig látszott ki a répából - ami enyhén Gyalog galopp-vérnyúl külsőt kölcsönzött neki... hát ez az emlék volt az alap a következő húsvéti dísz készítéséhez, azaz a kisnyúlhoz, valamint a répához a nyúlon túl :-)


Először is készítettem kartonpapírból egy sablont a répához. A papírra egy negyed kört rajzoltam (az oldalai 7-7 cm hosszúságúak voltak), az íves vonal közepénél pedig bejelöltem egy kivágandó részt.

 Kivágtam a sablont, majd egy narancssárga filcanyagra helyeztem, és a szélek mentén körbevágtam.

Egészen minimális varrástudás is elég a következő lépéshez: a két egyenes oldalt összeöltögettem, így kialakult a tölcsérszerű forma.

A nyuszi fejéhez előkészítettem egy 2,5 cm átmérőjű préselt papírgolyót, majd fehér filcanyagból kivágtam a füleket - ezeknek a közepét rózsaszínű ceruzával meg is színeztem.

A füleket pillanatragasztóval rögzítettem a fejre, majd alkoholos filctollal megrajzoltam a nyuszi pofiját, rózsaszín ceruzával pedig egy kis pírt is tettem rá. :-)

A répa befejezéséhez zöld filcanyagból leveleket vágtam ki, ezeket a narancssárga tölcsér belső részéhez ragasztottam.

A répatölcsér alsó részét egy kis vattával kitömtem, a nyuszifejet pedig egy kis ragasztóval rögzítettem a répában. Fehér filcanyagból pici félköröket vágtam ki, néhány apró filcvonallal megjelöltem az ujjakat, majd felragasztottam az így keletkezett mancsokat.

Már csak apróságok voltak hátra:  fonalból kötöttem egy pici masnit, ezt is a papírgolyóra ragasztottam, és egy fonalhurkot rögzítettem a fülek mögé, hogy az elkészült nyuszidíszt fel tudjam akasztani.
A tesztüzem példásan lezajlott, jöhet a sorozatgyártás - amikor ezeket a sorokat írom, már további három további nyuszi üldögél három további sárgarépában :-)4 megjegyzés:

  1. De jó lehet hozzátok vendégségbe menni... :)

    VálaszTörlés
  2. Mindegyik kis figurád arca kedves, jókedvre derítő. Úgy tervezem, ötletedet felhasználva (vagy inkább lekoppintva) pálcára teszem a répát, amibe némi édesség is kerül.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon helyeske. Az ilyenre tényleg a cuki az egyetlen jó szó.

    VálaszTörlés