2015. március 13., péntek

Jégvarázs szülinapi buli


Előre szólok, hogy gigantikus bejegyzés következik, csak akkor kezdjétek el olvasni, ha sok időtök van :-)

Szombaton lezajlott nálunk a korábban már emlegetett Jégvarázs szülinapi buli. Mivel a mesefilm rendkívül népszerű a gyerekek körében, írok egy beszámolót a mulatságról, hátha valamelyikőtök tud belőle hasznosítani ezt-azt, ha hasonló igény érkezik a család legkisebbjeitől.
Elsőként rögtön meg kell mondanom, hogy nagyon-nagyon jól sikerült, dobogós helyen van a szülinapjaink történetében, pedig erős mezőnyben versenyzett :-) Ráadásul volt kihívás a dologban, a Nagyobbik ugyanis éppen félúton van a kislányság és a nagylányság között: a maga tíz évével éppen abban a korban van, hogy alaposan el kellett gondolkodnom, milyen elfoglaltságok is legyenek a bulin. Amikor kisebb volt (értelemszerűen a vendégkör is), mindig két csapatra osztottuk őket, és bejártuk az összes helyiséget a házban - továbbjutás feltétele mindig valami jó kis feladat/rejtvény volt -, de ebből mostanra kinőttek, már be sem férünk hatan például a kisszobába, nem úgy, mint korábban. :-) A feladványok terén is változtatni kellett, míg régebben odavoltak a mozgásos játékokért, mostanra már sokkal jobban szeretik az elgondolkodós-bíbelődős dolgokat. Idén először ő sem akarta meghívni az összes gyereket az osztályból, inkább csak egy nagyon válogatott kört - így is kilenc gyerkőc volt jelen, viszont most már túlnyomórészt lányok. Ez azért is jó volt, mert a Jégvarázs témaköre inkább lányosnak mondható, de jó volt látni, hogy a jelen lévő két fiú is rendkívül lelkesen vette ki a részét a történésekből. 
Előzetes kérésünk csak annyi volt, hogy a vendégek fehér és/vagy kék ruhában jelenjenek meg, és persze mi is így öltöztünk - az összkép rendkívül jól is mutatott, nagyon jégvarázsosan :-)

De nézzük akkor a részleteket: először is a dekoráció, vagy inkább Dekoráció. Gondolhatjátok, hogy EZ a kedvenc részem a dologból :-) Az idei szülinap koncepciója az volt, hogy a nappalit (mivel tudtuk, hogy az események itt fognak zajlani) jégpalotává változtatjuk, mintha csak Elsa arra járt volna a balul elsült koronázási fogadás után. Persze, azért nem szórtunk szét jégkockákat (igaz, Ő sokat töprengett azon,hogy lehetne mégis valódi jeget kreálni - hát igazi társ mindenben :-) ), és kétféle kék színű krepp-papírral, valamint sok-sok papír hópehellyel helyettesítettük a fagyoskodást.

 A plafon alá tehát zsinórokat húztunk ki, ezekre cikkcakkosra vágott krepp-papír csíkokat tettünk. Üres perceimben (hihihi!) sok-sok hópelyhet vagdostam ki fénymásolópapírból, úgyhogy ezeket akasztottuk fel a krepp-papír közé és persze mindenhova. 

 Mindenféle drága, készen vett dekoráció helyett színes nyomtatóval készített dekorációkat használtunk - itt szeretném kiemelten hangsúlyozni, hogy ezeket mind le lehet tölteni erről az oldalról, ahol csodás Frozen-nyomtatnivalók vannak. Hálásan köszönöm itt is az ott található anyagokat, ezekből nyomtattuk a képes dekorációkat mind, és szívből ajánlom mint forrást.
Innen lettek tehát a zászlófüzérek is - ezeket szintén üres perceimben vágtam ki :-)

A korábban már bemutatott Jégvarázs-koszorút már ismeritek:


Ez fő helyre került, azaz a falatkás asztal fölé. Kiegészítettem két, fehér képkeretbe tett Anna- és Elsa-képpel, néhány hópehellyel, valamint egy zászlósorral.


A kék krepp-papírban rejlő összes lehetőséget kiaknáztam - készítettem belőle fehérre festett ágakon lógó pomponokat:A munkaasztal közepére "jéghegyeket":


És még a leeső darabokat sem dobtam ki: hópelyekkel és ezüst fóliadarabkákkal elkeverve felszórtam velük a járólapot (a buli után három perc alatt össze is tudtuk söpörni az egészet) - ez a képen nem látszik, de a valóságban hihetetlenül látványos volt. 


A kinyomtatott anyagok között voltak apró, falatkákba szúrható zászlócskák, valamint muffinkosárkák is - ez volt az egyik kedvencem :-)


Ismerős lehet nektek ez a gigantikus hópehely is, amit spatulából készítettem tavaly év végén - természetesen ez is fontos helyre került.


A Nagyobbik csodálatos Elsa-ruháját anyukám varrta, erről sajnos nem tudok képet mutatni, de higgyétek el nekem, egyszerűen meseszép lett: maga a ruha gyönyörűen színjátszó kék anyagból készült, az uszály hímzésekkel díszített türkizkék színben csillogott, a palást pedig csillámló fehér tüllből lett. Ezúton is köszönöm anyunak a megköszönhetetlenül rengeteg munkát és szeretetet....

A Kisebbik Olaf-ruhát kapott, és pont olyat, amilyet kért: fehér nadrág, afölött pedig egy fehér póló, amire felrajzoltam textilfilccel a vicces hóember pofiját. 

Az ételeknél persze a fő szempont az volt, hogy gyorsan elfogyasztható, gyerekek által kedvelt falatkák legyenek - a másik fontos tényező pedig az volt, hogy ne kelljen napokat a konyhában töltenem. Ez maximálisan sikerült is, az egész kínálatot meglepően gyorsan sikerült összehozni, különösen mert volt köztük olyan is, amit egy, sőt két-három nappal a buli előtt is el lehet készíteni, tehát nem utolsó napra marad minden.

Természetesen minden "fogás" jégvarázsos nevet kapott, így a menüt Kristoff hógolyói, édes hópelyhek, Anna kedvence, Elsa falatkái, Olaf orra és az Északi-hegység képezték. :-)

Azaz volt tehát klasszikus kókuszgolyó, feljavítva sok házi baracklekvárral - ez például akár két nappal a buli előtt is elkészíthető:

Muffinból kétfélét is sütöttem, a csodás papírkosárkák miatt - egy sima nagyon csokisat, valamint egy csokis-házi meggylekvárosat:

Ezúttal sem maradhattak el a túrós pogácsák, Gabojsza utolérhetetlenül csodás receptje alapján, amit ha egyszer nem sütnék meg, biztos, hogy reklamálnának (az egyik kislány apukája rögtön azt kérdezte, ugye, van a múltkori isteni pogácsából? :-) ):


 Készült vajas keksz is, hópehelyformával szaggatva, fehér és kék cukormázzal díszítve (jó, ez pepecs munka volt, de úgy élveztem... :-) ). Ez akár egy héttel hamarabb is el lehet készíteni, szóval igazán hálás dolog.

Egészséges falatka sem hiányozhat, persze, úgyhogy rengeteg zsenge répát is készítettünk ki, jeges vízben:


A szülőknek pedig egyszerű pizzás és pestós csigát sütöttem, levelestésztából, villámgyorsan.


A gyerekeknek szánt falatkák egy, a falhoz tolt asztalon kaptak helyet, így nem voltak útban, de mindig rá tudtak járni az éhes vendégek. :-)


És persze a torta... mivel tudtam, hogy lesznek bőven felnőttek is, nemcsak gyerekek, kétemeletes tortát készítettem, a Nagyobbik kérésének megfelelően mogyorós-csokis krémmel. A marcipánbevonattal megküzdöttem, de a film egyik legjobb része, a tengerparti jelenet elkészítése nagyon jó móka volt. A gyerekek arca pedig egyszerűen leírhatatlan volt :-)


És akkor a programok...  amikor összegyűlt az összes gyerek, leültettük őket a nagy asztal köré, és elmondtuk, hogy a Jégvarázs szakértői bizonyítvány megszerzéséhez számot kell adniuk a mesével kapcsolatos tudásukról, elméleti és gyakorlati téren is. 
A próbatételek a következők voltak:

1. Nyomkeresés (amely bizonyítja, hogy hóban-jégben is éles marad a szemed)
Ehhez még a buli előtt felragasztottunk 40 pici Jégvarázs-képet a nappaliban a lehető legkülönfélébb helyekre, és ebből legalább 30-at meg kellett találniuk - hihetetlen lelkesen keresgélték a kis képeket. Nem tettük nagyon egyértelmű helyekre mindet, hogy legyen bőven kihívás is a dologban - a 30 ugyan meglett, de utolsót például tegnap találta meg a Kisebbik véletlenül. :-)

2. Jégszobrászat (amely bizonyítja művészi képességeidet)
Ebben a fordulóban kis Olaf-figurákat kellett építeni, de nem akárhogyan: mindenki kapott ropit, pillecukrot, apró csokigolyót, egy kevés narancs színű marcipánt, valamint eszköznek egy fogpiszkálót - és ezekből kellett felépíteniük egy pici hóembert. A ropi képezte a hóember vázát, erre húztak három pillecukrot - a fogpiszkálóval alakítottak ki nyílást a többi résznek, azaz a szemnek, szájnak, orrnak, karoknak és gomboknak. Ha az alkotás emlékeztetett egy igazi hóemberre, teljesítettnek nyilvánítottuk a feladatot - természetesen egy kis segítséggel végül mindenki sikerrel járt. :-)
 3. Sasszemteszt (amely bizonyítja, hogy a legapróbb részletekre is oda tudsz figyelni)
 Ezen a ponton mindenki kapott egy jégvarázsos különbségkeresőt, amit innen nyomtattunk ki - ez is nagyon bejött a gyerekeknek, nem volt túl nehéz vagy túl könnyű.

4. Fagyálló nyelv (amely bizonyítja, hogy a legnagyobb hidegben is tudsz beszélni)
Az én személyes kedvencem volt ez a feladat :-) Egyszerűen annyi volt csak a teendő, hogy felmutattunk egy idézetet a Jégvarázs Szimpi pancser c. dalából, és ezt kellett egy szuszra elmondaniuk a gyerekeknek, egyesével. Hogy ez mennyire vicces volt, tesztelhetitek magatokon, ezt kellett gyorsan elmondani: "A fukszos exnek sansza nix, hisz várja őt a tutifix!" :-)

5. Hókészítés (amely bizonyítja, hogy képes vagy a semmiből is havat varázsolni)
Ez a feladat nem jöhetett volna létre Andi barátunk nélkül, aki valami hihetetlen megérzéssel hozott nekünk ajándékba tavaly év végén egy dobozka instant havat.... ő ugyan külföldről hozta, de megnéztem, itthon is kapható, igaz, nem filléres dolog, viszont a mi kicsi dobozkánk bőven elég volt  kilenc gyereknek. Az instant hó nagyon jópofa dolog, és persze hatalmas sikert aratott - minden gyerek kapott egy nagyobb műanyag kupakot, egy kiskanalat és egy kis vizet. A hóporból tettünk az összes kupakba egy kiskanálnyit, majd addig kellett rá vizet csöpögtetni (és persze mondogatni közben, hogy legyen hó), amíg a szemünk láttára nem vált hóvá a por - és tényleg pontosan úgy nézett ki, mint a hó, úgyhogy mindenki Elsának képzelhette magát egy kis időre :-)

6. Hófigura-ábrázolás (amely bizonyítja, hogy kiválóan rajzolsz a legnagyobb hidegben is)
Ezen a ponton behoztunk előre felfújt fehér lufikat, és alkoholos filccel kellett megrajzolniuk a lufikra Olaf arcát - édes alkotások születtek, mindenki nagyon komolyan igyekezett visszaadni a jellegzetes vonásokat :-)

 7. Kulturális ismeretek az arendelle-i királyságról (amely bizonyítja, hogy ismered a királyság történelmét és fontosabb eseményeit)
Ez volt a játékrész csúcspontja, egy 43 kérdéses kvíz a Jégvarázsról, amit a szülőknek is kötelezően ki kellett tölteni. :-) Remekül szórakoztunk a kvíz közben, amelynek a kérdései között voltak könnyűek, közepesek és egy-két kimondottan nehéz is - de nem is az volt a lényeg, ki hogyan teljesít, hanem hogy milyen jó hangulatban telt a dolog, köszönhetően a kvízmesternek (Ő), de úgy éreztem, a kérdések sem voltak rosszak (én). :-)
Mivel ez a bejegyzés már így is gigantikusra nőtt, nem másolom be ide a kvízkérdéseket - de ha többeteknek jól jönne, akkor kipótlom utólag, csak jelezzétek az igényt kommentben.

UPDATE:  A kvíz :-)


1. Mit szeret Olaf a legjobban? (ha pizzával kínálják, ha szétszedik és újra összerakják, ha megölelik)
2. Mi Kristoff munkája? (idegenvezető, jégárus, sofőr)
3. Anna és Elsa szülei hogyan haltak meg? (mérges gombát ettek, leestek egy hegytetőről, viharba került a hajójuk a tengeren)
4. Hogy hívják az Elsa által megidézett hatalmas hószörnyet? (Jégjeti, Fagyrém, Hóriás)
5. Honnan származik a gonosz Hans herceg? (a Nyugati-szigetekről, az Északi-szigetekről, a Déli-szigetekről)
6. Amikor megkoronázzák Elsát, milyen más híres Disney-rajzfimből származó szereplők tűnnek fel egy pillanatra? (a Szépség és a szörnyeteg, Csingiling és Terence, Aranyhaj és Eugén)
7. Hány testvére van Hansnak?  (12, 11, 10)
8. Hogy hívta Olaf Kristoffot, amikor megismerte? (Svennek, cuki fiúnak, morcos medvének )
9. Annát melyik testrészén találta el Elsa első varázslata? (fején, hátán, lábán)
10. Hova viszik a kis Annát a szülei, amikor Elsa megsebzi? (a királyi kórházba, Troll papához, az udvari ápolónőhöz)
11. Mit kap Olaf ajándékba Elsától a film végén? (napernyőt, hűtőtáskát, egy saját kis hófelhőt)
12. Mit mond Kristoff Hansra és a többi hercegre? (mind békakínzó, mind bután gondolkodó, mind fikaevő)
13. Mi Elsa híres dalának a címe? (Legyen jó, Legyen hó, Hegyen jó)
14. Mit énekel a kicsi Anna a testvérének? (Csak egy icipici hó kell, csak egy belevaló srác kell, csak egy villámsebes ló kell)
15. Hány éves Elsa, amikor megkoronázzák? (14, 21, 52)
16. Honnan érkezik a parókás öregúr a koronázásra? (Borzországból, Bronzországból, Borországból)
17. Mit épít fel a hegyen Elsa? (egy szaunát, egy szállodát, egy jégpalotát)
18. Mitől olvad fel a jég a film végén? (az ózonlyuk megnagyobbodásától, hatalmas kályháktól, a szeretettől)
19. Hogyan menti meg Anna Elsa életét? (a testével védi meg, amikor jéggé változik,  egy csúzlival lelövi Hansot, berántja Elsát egy hajó mögé)
20. A „Csak egy icipici hó kell” c. dalban mit mond Anna a falon lévő festménynek? (Csini vagy, Mona Lisa, Helló, Henrik király, Kitartás, Johanna)
21. Mit adnak a szülei Elsának , hogy ne derüljön ki a varázsereje? (kötött sapkát, kesztyűt, sálat)
22. A „Mától mindörökké” c. dal közben Anna miért töri le a páncélos vitéznek? (sisakját, kardját, karját)
23. A palotában milyen színűek a ruhák? (kék, piros, zöld)
24. Hans hány bátyja tett úgy kiskorában, mintha ő láthatatlan lenne? (egy, három, öt)
25. Milyen évszakban játszódik a történet? (ősszel, télen, nyáron)
26. És melyik hónapban? (június, július, augusztus)
27. Mi a neve a boltnak, ahova Anna betér? (Kereskedelmi állomás a sudár fenyőhöz és uszoda, Kereskedelmi állomás a bólogató nyírfához és fodrászat,  Kereskedelmi állomás a merengő tölgyhöz és szauna)
28. Mi van féláron féláron  a boltban? (csokoládé, fagyi, jégkocka/bikini, strandpapucs, naptej/répa, uborka, krumpli)
29. Mi Hans kedvenc étele? (a rántott sajt, a sült csirke, a fondü)
30. Kristoffnak mennyit kellene fizetnie a nyárvégi vásáron? (40-et, 60-at, 80-at)
31. Hányan vannak a szaunában? (öten, heten, kilencen)
32. Mit ad az árus Annának, hogy jó érzéssel távozzon? (erjesztett halhúst, nyalókát, mohasalátát)
33. Mi Hans legjobb barátjának a neve? Valószínűleg Peter, Valószínűleg James, Valószínűleg John)
34. Mit mond Olaf az új orrára (olyan, mintha egy icipici egyszarvú lennék, olyan,mintha egy cukimuki mókuska lennék, olyan, mintha egy édibédi hóember lennék)
35. Olaf nyárról szóló dalában hány homokból készített figura van a parton? (2, 3, 4)
36. Kivel táncol Olaf a dalban? (egy hawaii táncossal, egy fókával, egy pingvinnel)
37. Kristoff szerint hány méter friss hó van a szakadékban? (15, 60, 100)
38. Mit növesztett az egyik kis troll? (tyúkszemet, hosszú szakállt, gombát)
39. Hányas lába van Kristoffnak? (42, 45, 48)
40. Mit mond Olaf Annának a kandalló mellett? (van, akiért érdemes szétfolyni, van, akiért érdemes tócsává válni, van, akiért érdemes elolvadni)
41. Mit csinál Anna a film végén Hansszal? (bepereli, a konyhára küldi mosogatni, behúz neki egyet)
42. Minek nevezi ki Elsa Kristoffot? Arendelle szánflotta-vezetőjévé, Arendelle hivatalos rénszarvas-felügyelőjévé, Arendelle hivatalos jégszállító mesterévé és pohárnokává
43. Hányszor hangzik el a Legyen hó c. dalban a „Legyen hó” kifejezés? (4,8, 12)


8. Végül az utolsó feladat:  Ünnepi motívumok (amely bizonyítja, hogy az arendelle-i mintákban otthon vagy)
Ez egy levezető, nyugisabb rész volt: arcfestékeket tettük a gyerekek elé, mindenki választott magának egy párt, és a pároknak kellett egymás arcát ellátni jégvarázsos mintákkal és dekorokkal. Ez is hihetetlenül lekötötte a gyerekeket, olyan komolyan pingáltak egymás arcára hópelyheket és virágmintákat, hogy jó volt még nézni is.


Hát ez volt a játék, amely a buli gerincét képezte, és igazán nagyon jól sikerült - a végén természetesen kiderült, hogy mindenki valódi Jégvarázs-szakértő, és így névre szóló szakértői bizonyítványokat vehettek át, hópehelypecsétekkel ellátva.

Kiegészítő programként még lehetett fotózkodni egy karton Olaffal, amit egy kiszuperált papírdobozból készítettem :-)

És végre a végére is értem. :-) Nagyon sok örömöt adott a gyerekek arca és a sok-sok kedvesség és elismerés, amiben részünk volt a buli alatt - de persze a legfontosabb a kis ünnepelt nagy-nagy boldogsága volt, ami az előkészület és az alvásból elvett órák minden percét megérte.
Most is el kell mondanom, hogy mindez nem az én érdemem egyedül, nagyon szerencsések vagyunk, hogy sokaknak fontos a mi Nagyobbikunk öröme. Úgy lett kerek az egész, az anyukám által varrt csodaszép ruhával, apukám közreműködésével, Móni és Andi barátnőm segítségével a lebonyolításban, és persze Vele, aki ebben is mindig szívvel-lélekkel ott van. Így aztán már most várom a Kisebbik szülinapját két hónap múlva, jó dolog készülni rá - igaz, ő még nem döntötte el, Gru-szülinapot vagy Mirr-Murr szülinapot szeretne jobban... :-)

56 megjegyzés:

 1. Hát, RESPECT :-)
  Volt munka vele bőven, de biztosan megérte. Nálunk decemberben volt Grue /Mignion-os szüli napi buli. Szinte minden dekorációt a netről kerestem és nyomtattam, úgyszintén a játékokhoz szükséges kártyákat, figurákat is. Azzal a bulival is volt jónéhány nap munka. Kíváncsi vagyok, mit álmodik meg az idén a nagyobbik.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez nagyon jó hír, hogy a Gru-szülinaphoz is találok majd bőven anyagokat a neten, ha úgy adódik... de még nagy a bizonytalanság :-)

   Törlés
 2. Jaj hát ez a buli valami csúcsszuper lehetett! Még egyszer Nagyon Boldog Szülinapot a Nagyobbikodnak! :-) Én mondjuk személy szerint kíváncsi lennék a kvízkérdésekre valamit a csodaszép ruhára. Nem lehetne egy képet feltenni róla? Remélem a kisebbiked a Grut választja és arról is kapunk egy ilyen kis szuper bejegyzést! (Jól fog jönni év végén nálunk :-) ) Hálás köszönet a mostaniért! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük szépen :-) Ígérem, hogy a következőről is híven beszámolok majd, nekem is jólesik :-)

   Törlés
  2. Közben kiegészítettem a bejegyzést a kvízkérdésekkel! :-)

   Törlés
 3. Boldog szuletesnapot a Lanyodnak! Koszonom, hogy megosztottad az party reszleteit, sok-sok otletet meritettem. Gratulalok ehhez a szep munkahoz, nagyszeru lehetett ott lenni.
  Zsuzsi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, Zsuzsi! Szívből örülök, hogy találtál ötleteket, akkor hasznos volt a poszt :-)

   Törlés
 4. Aztahétmeganyolcszázát! Én is kreatívnak tartom magam de Téged olvasva a nyomodba sem érhetek!!! Gratulálok! És persze boldog szülinapot az ünnepeltnek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, nagyon kedves vagy! Köszönöm, köszönjük nagyon! :-)

   Törlés
 5. Naggggyon profi! Le a kalappal, és Isten éltesse az ünnepeltet!

  VálaszTörlés
 6. Boldog szülinapot az ünnepeltnek!
  Fú, elképesztően jók lettek a dekorációk és a menü és a játékok is!
  Az én leánykáim még nem nyújtottak be igényt tematikus bulira, de ha majd igen, tudom, honnan nyerhetek inspirációt :)

  Illetve egy Harry Pottereset csináltam a kishúgomnak tizenvalahány éve, ott mondjuk nem volt speckó dekor és kaja, csak a játékok: Teszlek Süveg teszt, az eredménynek megfelelő kitűzőkkel, Activity, Legyen Ön is Milliomos, és már akkor is volt egy csomó kinyomtatható HP-s cucc...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaaaj, képzeld, alig várom,hogy egyszer egy Harry Potter-bulit rendezhessek... de még a Nagyobbiknak korai lenne, szóval várni kell rá még néhány évet, de az ötleteket gyűjtöm. Legyen Ön is Milliomos Harry Potter-stílusban? Az nagyon jó lehetett :-) :-)

   Törlés
  2. Ezzel teljesen egyetértek, egyhamar még én sem fogom a nagyobbikat beavatni a HP mesék világába... Viszont jó hír, hogy te is forgatsz ilyet a fejedben :-))
   Igen, nagy sikere volt a LÖIM játéknak is. Valahol a szekrény mélyén el is van mentve CD-re, szólj, ha aktuális, és előbányászom :-))

   Törlés
 7. Mennyi mindent készítettél!!! Egy igazi álom anyuka vagy! :o)))
  Az Olaf orra répa szeletek különösen tetszenek! Mindenkire gondoltál valóban :o)

  VálaszTörlés
 8. Olvasás közben végig az járt a fejemben, hogy milyen nagyszerű anya vagy!
  Nekem nincsenek még gyerekeim, de ha lesznek, szeretnék Rád hasonlítani.
  Minden jót kívánok Neked!
  Gabi

  VálaszTörlés
 9. Anyukák mintaképe! Csak gratulálni tudok neked! Csodásak!

  VálaszTörlés
 10. Ez annyira JÓÓÓ!Lopok néhány ötletet.
  Ha nem gond, akkor egy következő bejegyzésben jöhetnének a party falatok receptjei!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bármennyit! :-)
   Ó, hát azok nem olyan nagy dolgok, a pogácsát belinkeltem, a muffin a Nigella-féle csokis muffin (a legjobb), a hópehelykeksz egyszerű vajas linzer... de ha bármelyik konkrétan érdekel, szívesen elküldöm a receptet!

   Törlés
 11. Hát... én... én teljesen leborultam. Nem találok szavakat. Szeretnék kapni valami helyet, ahova a rajongói rózsákat küldhetem. :) Odavagyok, már nem először, annál is inkább folyamatosan. Én még ugyan messze vagyok attól, hogy édesanya lehessek, de merem remélni, hogy legalább negyedekkora sikerrel varázsolok majd örömöt néhány helyes gyerekpofira, mint te csinálod, te anyák gyöngye. :) Addig is pedig szorgosan lopkodom az ötleteidet a gyerektáborokba ;)

  Ugyanitt nekem lenne igényem arra a bizonyos jégvarázsos műveltségi vetélkedőre, ha nem nagy probléma. :) Ha nem szeretnéd itt kifejteni, én emailben is nagyon-nagyon meg fogom köszönni! ancsi.pal@gmail.com

  Hódolatom, földig hajolt pukedli, megemelt kalap.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mogyee, tüneményes vagy, annyira nagyon :-) Köszönöm!! A kvízt mindjárt küldöm!

   Törlés
 12. Hihetetlenül kreatív vagy. Gratulálok!

  VálaszTörlés
 13. Nagyon jó lehet a gyerekednek lenni... :)

  VálaszTörlés
 14. Írtam már korábban, hogy szívesen lennék Nálad gyerek, de most tovább megyek: szerintem Téged minden háztartásba rendszeresíteni kellene :D Ez valami eszméletlen!!! Szerintem innentől kezdve én jobban várom a Kisebbik szülinapját mint ő :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :-) :-) De kedves vagy, köszönöm! A Kisebbik erős ellenfél ám, mondjuk úgy, fej-fej mellett haladtok :-)

   Törlés
 15. Lehetne féléves szülinapokat is tartani, hasonlóan részletes megosztással? :DDD
  Esetleg egy új könyv tematikus parti-ötletekkel?
  Csatlakozom a kvízkérdésre vágyók táborához!
  Nagyon ötletes vagy és egyáltalán nem volt hosszú a poszt!
  Ágnes

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt hiszem, én benne lennék a féléves szülinapokban :-)
   Nem is lenne rossz egy ilyen könyv, köszönöm az ötletet :-)

   Törlés
  2. Frissítettem a kvízkérdésekkel a posztot! :-)

   Törlés
  3. Ha megjelenik a könyv, az első vevők között leszek!!!

   Törlés
  4. Ez csak egy ötlet, de milyen jó is lenne! :-)

   Törlés
 16. Az ünnepelt ruháját, szigorúan az ünnepelt nélkül, nem láthatnánk mégis. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lett :)!
  Fantasztikusat alkottatok megint :)!
  Judit

  VálaszTörlés
 17. Hmm...nem rendeznéd meg az én szülinapi bulimat is?:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha jó kis tematikusat választasz, hajaj, de mennyire! :-)

   Törlés
 18. Ezt már gondoltam magamban párszor, amióta olvaslak, de most muszáj kimondanom: te szobrot érdemelnél, komolyan! Kevés ilyen anyuka van a világon, aki nem csak boldoggá akarja tenni a gyerekeit, de még tehetsége is van hozzá. Te erre születtél. Remélem, még hosszú évekig írod ezt a blogot.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívből köszönöm a kedvességedet! Remélem én is, hogy még nagyon sokáig...

   Törlés
 19. Fantasztikus buli lehetett, nagyon ügyes vagy!! Gratulálok,nagyon jó volt olvasni is:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen :-) örülök, hogy leírva is átjött az élmény :-)

   Törlés
 20. Csodálatosan sikerült minden, ilyen szülinapnak én még közel 30 évesen is örülnék :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megértelek, én is így vagyok ezzel, talán ezért is csinálom olyan szívesen :-)

   Törlés
 21. Nem tom.. elmegyek hozzátok gyereknek..?

  VálaszTörlés
 22. Levendulalány, imádlak. Már több ötletedet megvalósítottam, és mindig csodálom, amikt csinálsz. Nagyon jó olvasni téged. :)

  VálaszTörlés
 23. Jaj, annyira imádom az ilyen tematikus szülinapokat! Szuper ötletes, mint mindig! ;) Úgy várom, hogy pár év múlva itthon is legyen aki értékeli az ilyesmit :) Pont pár napja pakolásztam odébb a karácsonykor vett hópihe cukorkákat, gondoltam is rá, dejó lenne, ha valaki Jégvarázs tortát kérne tőlem, tökjól fel tudnám használni :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem kérdezz csak meg egy barátot azzal, hogy "nem szeretnél egy Jégvarázs tortát?" Nem tudom elképzelni, hogy lenne, aki erre nemet mond :-) :-)

   Törlés
 24. Most olvasom az írást....Milyen zseniális ötletek vannak benne! öröm volt olvasni!

  VálaszTörlés