2015. március 6., péntek

Jégvarázs-koszorú


Ebből-abból már biztosan kiderült, hogy nagyon szeretem a meséket - de nem csak úgy általánosságban, hanem tényleg nagyon. Most is képes vagyok esti filmként betenni a Frakk, a macskák rémét, Pettson és Findusz kalandjait vagy bármelyik mesét az újabbak közül, amikor a kicsik már alszanak - ezért aztán amikor a Nagyobbik odasomfordált hozzám, és megkérdezte, hogy a 10. szülinapi zsúrja lehetne-e Jégvarázs-buli, nálam lelkesebben senki nem vágta rá, hogy persze!!! Az esemény most lesz hétvégén, sok-sok házi készítésű dekorációval és feladattal, úgyhogy már nagyon izgatottan várjuk a szombatot. 
Az egyik legelső dekoráció, amit a bulira készítettem, egy Jégvarázs-koszorú volt - ismertek, mennyire szeretek ilyesmit készíteni, így egyértelmű volt, hogy a koszorúgyártás egy ilyen jeles alkalomból nem maradhat ki. Eleinte az ajtóra terveztem tenni, de aztán a végeredményt úgy megszerettük, hogy a sütis-falatkás asztal fölé fog kerülni, fontos helyre. :-)

Alapként egy hungarocell karikát használtam:


Beragasztóztam a felületét, majd körbetekertem világoskék krepp-papírral:

Erre is tettem ragasztót, és kissé foltosra hagyva bevontam vékony rétegben vattával.

Végül az egészet betekertem világoskék tüllel, és ezzel készen is lett a koszorú alapja - kékes-fehéres-jeges hatással.

Ragasztópisztollyal kék és lila zseníliapomponokat ragasztottam a koszorúra:

Ezután sima fehér papírból kivágott hópelyheket tettem a pomponkupacok közé.

Egy kis csillogás mindenképpen kellett, ha már Jégvarázs - hópehelyflitterek is kerültek ide-oda, és további havas hatásnak pici fehér pomponok.

Utolsó előtti simításként a világoskék tüllből kb. 10x10 cm-es négyzeteket vágtam, amelyekre középen csomót kötöttem - az így keletkezett masniszerű képződményeket pedig a pomponok mellé ragasztottam.

 Már csak a két főszereplőre volt szükségem - Anna és Elsa kinyomtatott képét egy-egy fogpiszkálóra ragasztottam, így szúrtam az alapba. A koszorút egy krepp-papírból kötött masnival fejeztem be - ezzel készen is áll arra, hogy a születésnapi ünnepségen a fő helyre kerüljön... :-)
9 megjegyzés:

 1. Nem feltételezés, hanem tény. Jó nálatok gyereknek lenni! :) Boldog szülinapot a lánykának! Isten éltesse nagyon sokáig!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm az ünnepelt nevében, a köszöntést és a kedvességedet is! :-)

   Törlés
 2. Annyira aranyos ez a mese és koszorú fantasztikusan illik hozzá! :o)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De örülök, hogy így látod, igyekeztem visszaadni a hangulatot :-)

   Törlés
 3. Boldogságos szülinapot kívánok a lányodnak! Büszke lehet az anyukájára! Úgy szeretnék én is is ilyen lelkes lenni, mint te! Csak nem tudom, hogy csinálod! Márti

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, ez nagyon jólesik! Biztos, hogy a lelkességemnek két oka van: az egyik, hogy olyan jó nekik örömöt szerezni, a másik, hogy nagyon szeretek ilyesmiket készíteni :-)

   Törlés
 4. Nagyon szép! Én most úgy találtam Rád hogy rákerestem a kreppapírból készült masnira :) Ezzel köszködöm, hogy nem jön össze egy szépet csinálnom. De Neked nagyon sikerült :)

  VálaszTörlés