2015. március 25., szerda

Anyák napi méhecskék


Idén sok-sok húsvéti ötletet készítettem el, többet, mint eddig bármikor, és persze maga az ünnep még előttünk áll, de jólesett egy kicsit előre gondolkodni - egészen pontosan az anyák napjára, ami egyben a nagymamák napja is. Nálunk hagyomány, hogy ezen a napon nemcsak én, hanem a kicsik is visznek virágot az anyukámnak, hiszen minden vele kezdődött, az én történetem is :-) És mivel megérkeztek a kertbe az első méhecskék (tavasz, TAVASZ!!), gondolatban összekötöttem a kettőt, és készítettem két kis csíkos figurát, anyák napjára az anyukámnak - és nagy megnyugvással töltött el, amikor a Kisebbik megnézegette őket, majd megkérdezte: "Ezek mi vagyunk, ugye?" Mert tényleg így terveztem - gondoltam, a virág mellett anyukám talán jobban fog örülni egy kis tavaszi dekorációnak, azaz két méhecskének, akik közül az egyik egy hosszú hajú, mosolygós kislány, a másik meg egy kócos, virgonc kisfiú... és a hasonlóság ezúttal nem a véletlen műve. :-)

Ezeket a figurákat is agyagcserépből és préselt papírgolyóból készítettem el, ahogy mostanában annyi mindent - de ez egy tökéletes párosítás kreatív munkákhoz, nem tehetek róla. :-)

A papírgolyókat a lefelé fordított agyagcserepekre ragasztottam ragasztópisztollyal, majd akrilfestékkel sárgára festettem mindent.

 A figurák hasára fekete festékkel csíkokat festettem - ezeket érdemes előre bejelölni egy ceruzával, mert nem mondanám, hogy nagyon könnyű egy lefelé szélesedő tárgyra ecsettel nagyjából egyforma csíkokat húzni... :-)

Fekete fonalból elkészítettem a hajakat, és fel is ragasztottam a fejekre. A kislány copfjaiba organzaszalagból masnikat kötöttem, a kisfiú nyakába pedig nyakkendőt. A karokat zseníliadrótból vágtam és hajlítottam, majd ezeket is felragasztottam.

 Vékony hegyű alkoholos filctollal megrajzoltam az arcokat, majd szürke filcanyagból szárnyakat vágtam, és ezeket a figurák hátára ragasztottam. 
Végül már csak néhány apróság volt hátra: csipkeszalagból gallért ragasztottam a méhecskelánynak, és egy-egy papírvirágot tettem mindkét figura kezébe.

Úgy érzem, igazi anyák napi ajándék vált belőlük - még akkor is, ha az igaziak sokkal-sokkal szebbek... :-)
1 megjegyzés: