2014. december 5., péntek

Képeslapok faspatulából


Úgy érzem, a gyógyszertári faspatula eddig új, ismeretlen oldalára sikerült bukkannom, és ezt muszáj megosztanom veletek. Rájöttem, hogy lehet belőle készíteni képet vagy képeslapot - jó, belátom, nem egyenlő a dolog a C vitamin felfedezésével, de azért egy kedvesen elismerő vállon veregetést kiutaltam magamnak, mert szerintem a végeredmény nagyon jó kis dolog lesz, amit így karácsony tájékán érdemes fejben tartani.

A gyógyszertári spatulát nálunk 3 Ft/db áron adják (vagy egy egész dobozt 300 Ft-ért), így tehát a következő ötlet alapja összesen 24 Ft-ból kihozható - azt hiszem, ezt elég kevés dologról lehet mostanában elmondani...

De nézzük akkor részletesen: kiindulás tehát a kedves, sokoldalú spatulák.

Hat spatulát egymás alá tettem, szorosan - két spatulát pedig levágtam kb. akkorára, amekkora a hat spatula összes szélessége.


A két levágott darabot bekentem ragasztópisztollyal, és a hat spatulára helyeztem.

A ragasztó gyorsan megszáradt - ezután lefestettem a spatulaképeslapokat. Amikor ez is megszáradt, kidekoráltam mindet - az elsőt nyomdázással és mintás papírnégyzetre kötött masnival, és persze rá is írtam a lényeget:


A másodikat kontúrmatricával díszítettem:

 A harmadik pedig a kedvencem - ehhez már többet kellett festeni, egészen pontosan egy hóemberfejet, végül pedig a sötétkék alapra fehér lakkfilccel hópelyheket is rajzoltam.

 A határ szerintem a csillagos (hópelyhes) ég - gyerekek és felnőttek számára is :-)

Ha pedig esetleg megkérdeznétek (persze tudom, hogy nem), hogy a levágott spatuladarabkákat mire használom fel - erről legközelebb fogok írni :-)
5 megjegyzés:

 1. Jaj de édesek, nekem a hóemberes lett a kedvencem. El is készítem. Én ugyanígy névtábát készítettem a gyerekek szoba ajtajára. :-)

  VálaszTörlés
 2. Mire fogod használni a levágott spatulakat??? :) Egyébként remek ötlet megint! Azt hiszem kisebbet készítek és ajándék-kísérő lesz...

  VálaszTörlés
 3. Elképesztő hogy micsoda ötleteid vannak!
  Nekem nagyon tetszik a nyomdás is:)

  VálaszTörlés
 4. A hóembereset ide nekem azonnal! :)))
  Fantasztikusan néznek ki, de az utolsó elrabolta a szívem...
  Kisebb méretben ajándékkísérőnek is nagyon egyedi lehet, de én már becsomagoltam az ajándékokat és a kis formára vágott papírokat is megírogattam, úgyhogy majd legközelebb! :)

  VálaszTörlés
 5. Jaaaj az a hóemberes milyen cuki *.* de a többi is gyönyörű :) Hogy tudsz ilyen szép masnit kötni zsinegből? Nekem sosem sikerül, pláne nem ilyen piciből :/

  VálaszTörlés