2014. december 9., kedd

Hóbaglyok


Ha már hó nincs, legalább hóbaglyok legyenek. Nagyjából ennyiben tudnám összefoglalni azokat a racionális okokat, hogy miért kezdtünk neki ezeknek a madárkáknak - de racionális magyarázatokban mindig is olyan jó voltam. :-) A lényeg, hogy ezeket a baglyokat nagyon könnyen elkészíthetjük gyerekekkel vagy egyedül is, és ha alapként hungarocell golyót használunk, abba könnyedén bele tudunk szúrni egy akasztót is, és máris karácsonyfadíszként is nagyon jól funkcionál. Ez persze csak utólag jutott eszembe, ezért én papírgolyóból készítettem a kisbaglyokat, viszont így nagyon látványosan el tudnak üldögélni a polcon - kis sapkájukban engem azokra az idős urakra  emlékeztetnek (átlagéletkor kb. 80), akiket Provence-ban láttam ücsörögni a helyi pétanque-versenyen, amint éppen a körükre vártak. 
És mivel nemrég nagyon megbízható forrásból azt hallottam, az évek óta tartó bagolymániának lassan bealkonyul, és az új baglyok mostantól a mókusok, kihasználom az alkalmat a baglyok népszerűségének fenntartására - bár a mókusok hozzám is közelebb állnak, igaz, ami igaz... 

Egyelőre viszont tehát a baglyok vannak itt, és hozzájuk először is kikészítettem 3 préselt papírgolyót - de megfelel fehér pingponglabda vagy bármilyen más gömb alakú tárgy.

Háztartási vattából vékony, széles csíkokat húztam, majd beragasztóztam a golyókat, és a vattacsíkokkal körbetekertem.

A szemekhez barna kartonból vágtam köröket, ezekre fekete papírból vágott kisebb korongokat ragasztottam, és fehér lakkfilccel egy-egy pöttyöt tettem rájuk - majd a csőröket vágtam ki narancssárga kartonból.

A szemeket és a csőröket a vattás gömbökre ragasztottam.

Sálnak egy-egy szalagdarabot vágtam, amit ragasztással rögzítettem (a hungarocell azért is jobb, mert arra gombostűvel is rögzíthető a szalag, ragasztás nélkül). Piros filcanyagból vágtam egy korongot, ezt is felragasztottam - a tetejére pedig egy pici zseníliapompont ragasztottam.

És ezzel el is készültek a belmondós fejfedőben parádézó kis hóbaglyok - ha már máshogy nem, legalább ennyiben szóba kerül a hó... de azért nem mondunk le róla, várjuk, várjuk :-)2 megjegyzés:

  1. Én is mindig ezt mondogatom, hogy ha csak pár fokkal hidegebb lenne, akkor eső helyett hó esne és az mennyivel szebb lenne! :o)))
    Tündériek lettek ezek a baglyok!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon aranyosak lettek a kis baglyok!

    VálaszTörlés