2014. november 15., szombat

Rénszarvasok


Már régóta (tavaly télen és az azelőttin is) szerettem volna rénszarvasokat készíteni (hát mi mást), de azért ez nem egy egyszerű dolog. Rénszarvasfejet persze nem nehéz készíteni, de én egész rénszarvast akartam, lábakkal, mindennel, ám mégsem túl időigényesen és bonyolultan - és erre egészen idáig nem találtam megoldást. Most viszont végre sikerült, és azt hiszem, nem is rosszul :-) 
Az egész onnan indult, hogy tudjátok, a préselt papírgolyó az egyik kedvenc alapanyagom - bárki és bármi fejéhez a legjobb megoldás, nem drága, festhető, könnyű. A karácsonyi készülődés beindulása előtt felmértem a készletet, és szomorúan konstatáltam, hogy a használható méreteket szinte mind feléltem már, és csak a kicsi, 2 cm átmérőjű, nagyon kevés dologhoz alkalmas papírgolyók maradtak, de ezekből viszont egy rakás. No és akkor gondoltam arra, legyen akkor ez a kisebb papírgolyó a megoldás kulcsa - lentebb láthatjátok is a végeredményt. :-)


A kis papírgolyók tehát kiindulási állapotban:

Lefestettem mindet drapp színűre - ezeket a papírgolyókat a legegyszerűbb úgy festeni, ha hurkapálcára vagy fogpiszkálóra szúrjuk őket a rajtuk lévő lyuk segítségével.

Egy krémszínű zseníliadrótból kisebb darabokat vágtam, ezeket félbehajtottam, kicsit összesodortam. Két papírgolyót elvettem, a rajtuk lévő lyukba ragasztót tettem, és a zseníliadrótot ezekbe nyomtam.

A zseníliadrótból újabb egyforma darabokat vágtam, ezekből kettőt-kettőt meghajlítva az egyik papírgolyóra ragasztottam lábnak - ehhez ragasztópisztolyt  célszerű használni.

Szürke vastag filcanyagból egy éles kisollóval kivágtam az agancsokat, nem minta alapján, csak úgy érzésre. A filcagancsokat egy-egy pötty pillanatragasztóval rögzítettem a fejeken (a gél állagú ragasztó ehhez a legjobb).

Megrajzoltam alkoholos filccel a rénszarvasok pofiját, a zseníliadrót maradékából kis pamacsokat kaptak a buksijukra, és végül mintás szalagokból sálakat ragasztottam a nyakukba.

Utólag nehéz elhinnem, hogy több éven át hiába küzdöttem egy valamirevaló rénszarvasos barkácsötletért, de ez mégis így volt, ezért most nagyon örülök :-)  Újra bebizonyosodott, nem szabad feladni a megoldások keresését még egy ilyen kis dologban sem, mint egy rénszarvas... és Victor Hugo nagyon tudta, mit mond, amikor ezt állította: "Csak egy dolog van, mi erősebb a világ összes hadseregénél: egy ötlet, aminek eljött az ideje."

Szép hétvégét mindenkinek! :-)
31 megjegyzés:

 1. Zseniális! Ha megengeded, nekem hiányzik egy pici farkinca róluk. Vagy van, csak nem vettem észre? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon jól látod :-) Megcsináltam az összes fotót, és akkor vettem észre,hogy nincs farkinca - úgyhogy zseníliaszál-maradékokból lett, de arról már nem készült kép :-)

   Törlés
  2. Szuper! Helyreállt a lelki békém. ;)

   Törlés
  3. Az pedig mindennél fontosabb :-)

   Törlés
 2. Jéééé, hát én se gondoltam volna, hogy két papírgolyóból ilyen csodát lehet fabrikálni! :) És látom, Rudolf Valentino vezeti a csapatot. Köszönet a mosolyért, amit az arcunkra csaltál. Kiflikandúr

  VálaszTörlés
 3. Ezt nem lehet mosoly nélkül nézni! :) <3

  VálaszTörlés
 4. Nagyon édesek lettek! :))

  VálaszTörlés
 5. Nagyon aranyosak (az előbbi írásom elszállt valahol) Köszönet a csodás 5letekért és szeretném megkérdezni, hogy a papír golyókat készíted vagy beszerezhető valahol, illetve a zseníliadrótot hol lehet beszerezni? Köszönöm a válaszodat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én köszönöm :-) Préselt papírgolyót és zseníliadrótot kreatív boltokban lehet venni, szinte mindegyikben kaphatók - én a netről szoktam rendelni, úgy egy kicsit kedvezőbb az áruk!

   Törlés
 6. Olyan cuki, hogy belehalooook :)

  VálaszTörlés
 7. Ezeknél cukibb rénszarvasokat kívánni se tudna az ember *-*

  VálaszTörlés
 8. Imádni valóak, nagyon-nagyon helyesek lettek! :)

  VálaszTörlés
 9. Angliában ehhez való dolgokat nem nagyon árulnak.
  Viszont idén karácsonykor nem akarom elhanyagolni, hogy kreatív díszítés is legyen a lakásban! Igaz, a kivitelezés a magam béna módján fog történni, de azt, hogy egyáltalán gondolkodom ilyenben az csak Neked köszönhető, úgyhogy nagyon köszönöm :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez most nagyon meglepett, hihetetlen - pedig azt gondolnám, ott még nagyobb választékban vannak a kreatív alapanyagok....
   Én köszönöm, és nagyon örülök, hogy készítesz dekorációt majd! Olyan jó érzés ezekre ránézni, és egészen biztos, hogy nem lesz béna :-)

   Törlés