2014. április 18., péntek

Locsolóajándék


Idén úgy döntöttünk, pici, jelképes ajándékkal köszönjük majd meg a locsolóknak, hogy ezúttal is megmenekültünk az elhervadástól. Az ötlet nagy része a Nagyobbiké volt, én pedig a keze alá dolgoztam - így születtek meg ezek a nagyon egyszerű, cukorkaszínű, levegőn száradó gyurmából készült nyuszik. Hétfőn tehát ezeket fogják kapni majd a locsolók, feltéve, ha meg tudunk válni tőlük - mert igazából mindegyiket meg is tartanánk szívesen... :-)  
Az elkészítés lépéseit most csak néhány képben mutatom meg, mert valójában borzasztóan egyszerű dologról van szó - a levegőn száradó gyurmát kinyújtjuk, kiszúrogatjuk a tésztaszaggatóval, megvárjuk, míg megszárad, majd a széleket lecsiszoljuk, és befestjük a formákat akrilfestékkel. Mi még csiszoltunk egy kicsit pluszban rajta, hogy kicsit kopottasabbak legyenek a nyuszijaink, és kötöttünk a nyakukba masnit is - a köszönőszöveget pedig a hátoldalra írtuk fel. 
A színek megválogatását most teljes egészében a Nagyobbikra bíztam, elvégre ő fogja osztogatni elsősorban a nyuszikat - így aztán a formák igazán színpompásak lettek... de hát mi mást is várhatnánk egy tavaszi ünnepen? :-)

 4 megjegyzés:

 1. Nagyon édesek lettek! :) Kellemes húsvéti ünnepeket! Mindenkinek pont annyi locsolót, amennyit szeretne... ;)

  VálaszTörlés
 2. De édesek! Van egy nagy és egy kisebb fiam... Merre is laktok?! :) :) :)
  Boldog ünnepeket!

  VálaszTörlés
 3. Jópofa :)
  Én műanyag tojásokat foglaltam be gyönggyel.... jövőre maradok a csokitojásnál :D lusta vagyok :D

  VálaszTörlés