2014. március 27., csütörtök

Miss Potter húsvéti koszorúja


Beatrix Potter angol írónő meséit talán senkinek sem kell bemutatni. Miss Potter az 1900-as évek elején írta és rajzolta legelső történeteit, és bár a karrier ekkor még rögös utat jelentett a nők számára, ezek a mesék csakhamar meghódították egész Angliát. Nyúl Péter, Kacsa Jolán, Pecás Jeremiás és a többi híres Potter-mese magyarul is megjelent, és bár nagyon kedves, egyszerű és tanulságos kis történetek ezek, számomra az abszolút varázslatot a rajzok jelentik. A tüneményesen kidolgozott, különleges régimódi bájjal bíró illusztrációk annyira szeretnivalóak, hogy amikor a Nagyobbik kapott egy Beatrix Potter matricás foglalkoztató könyvet, addig rágtam a fülét, míg nekem nem adott egy ívet, amin ezek a csodálatos kis rajzok szerepeltek. 
Mivel az állatfigurák között a legfontosabb és leggyakoribb szereplők a nyuszik, rögtön arra gondoltam, valamilyen húsvéti dekorációként fogom ezeket a matricákat felhasználni. Először tojásokat akartam díszíteni velük, de a valóságban nem igazán illettek össze - viszont az az ötlet, hogy kerüljenek rá egy húsvéti koszorúra, jó döntésnek bizonyult... legalábbis én rajongásig szeretek ránézni az elkészült ajtódíszre. :-)

Az elkunyerált matricás ív így nézett ki:

Először is kikészítettem egy szalma koszorúalapot:

 Ragasztópisztoly segítségével bevontam izlandi mohával:

Ragasztottam rá pár tojáskát:

Mivel a rajzokhoz illő régimódi és mesebeli hangulatot mindenképpen meg akartam támogatni, kottapapírból pillangókat vágtam ki, és ezeket is felragasztottam.
A tavaszi hatás kedvéért néhány sárga zseníliapompont is felragasztottam, valamint pár spárgából készült masnit is. És persze utolsó simításként jöhetett a lényeg: a rajzokat egyenként kivágtam, és ragasztópisztollyal a koszorúra rögzítettem. 

És ezzel el is készült az idei húsvéti ajtódíszünk - Beatrix Potter segítségével :-)

10 megjegyzés:

 1. IMÁÁÁÁDOM!
  Ha még nem láttátok, nézzétek meg a filmet is http://www.port.hu/miss_potter/pls/w/films.film_page?i_film_id=83806

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, nagyon szeretem a filmet is, meg is vettem annak idején...

   Törlés
 2. Ez valami tüneményes lett ^^ Olyan kis édesek ezek a figurák *w*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem is kimondhatatlanul édesek! Beatrix Potter hallhatatlan kis figurákat alkotott, ez meggyőződésem :-)

   Törlés
 3. Köszönöm, mindig tanul az ember. Nagyon tetszett a film is, és csodásan illik Györgyi Anna hangja Miss Potter alakjához. Jó volt elmerülni ebben az Anne-szerű történetben, és az izgő-mozgó mesefigurák külön bájt kölcsönöztek a filmnek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A kis rajzfigurák szerintem simán lejátsszák a vászonról Renée Zellwegert :-)

   Törlés
 4. Nagyon tetszenek a munkáid. Egyiket én is elkészítettem.. Ha van kedved, lesd meg a kis "alkotásaimat", kíváncsi vagyok a véleményedre :) itt a link:

  https://www.facebook.com/nagy.kate/media_set?set=a.639499326075921.1073741826.100000475770204

  Szép napot :)

  VálaszTörlés
 5. Csodásan gyönyörűségesen mesésen szuper! :))) Nagyon tetszik! :)

  VálaszTörlés