2014. január 16., csütörtök

Toll borosdugókból


Amikor legutóbb összegyűjtöttem a házban mindenfelé heverő-lapuló golyóstollakat, teljesen meglepett az, hogy mennyien vannak... persze, jó részük egyáltalán semmilyen vonzerőt nem hordoz, funkcionálisan ellenben kifogástalanok. Amikor a sokadik ronda átlátszó vagy borzasztó színekben pompázó műanyag toll került a kezembe, elgondolkodtam azon, nem lehetne-e őket valahogy egy kicsit dekoratívabbá tenni. És mivel még mindig rajongásig szeretem a parafa borosdugók látványát, színét, formáját, elhatároztam, hogy megpróbálom összehozni ezeket egy hervasztó kinézetű tollal, lesz, ami lesz.
Ez lett, amit lentebb láthattok a képeken. :-)


A kiindulási pontként szolgáló toll, valamint a parafadugók:

A tollat szétcsavartam - most csak az elején lévő átlátszó részre, valamint a vékony tollbetétre volt csak szükségem.

Fogtam az egyik dugót, és mivel a kézi fúróm eltűnt valahova, egy csillagfejű csavarhúzóval kifúrtam a dugó közepét. - próbáltam tényleg a kellős közepén átfúrni.


 


A dugóban lévő kifúrt folyosót megpróbáltam kiszélesíteni, kb. a dugó közepéig, hogy a műanyag tollvéget bele tudjam szúrni. 

  Sikerült is:

Mehetett bele a tollszár is. Ezután a második dugót is átfúrtam, áthúztam a tollszáron, és a két dugó közé tettem egy kis pillanatragasztót. (Tipikus: új tollbetétet kellett keresnem, mert itt derült ki, hogy ennek már nagyon kevés tintája van...)

Végül a harmadik dugót is átfúrtam, de csak annyira, hogy rá tudjam húzni a tollszár kilógó részére - itt is összeragasztottam a két dugót. (Ha cserélhető belsejű tollat szeretnénk, akkor ezt a dugót is végig ki kell fúrni - így csak simán le lehet húzni a tollvégről, ha cserélni akarnánk a tollbetétet.)
És készen is lett a borosdugókból készült (vagy inkább ezekkel bevont) toll. Sokkal látványosabb, mint ahogy a képeken látszik, ráadásul a fogása is rendkívül kellemes - borrajongó barátoknak biztosan nagy örömet lehet vele szerezni... :-)

 
 
 
 
 
 
 

4 megjegyzés:

 1. Nagyon érdekes lett! :)

  VálaszTörlés
 2. A kupak, hogy megy rá a végén? Így hamar kiszárad nem?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezek után a kupakot már nagyon könnyű legyártani - egy negyedik dugóból ki kell fúrni a tollfej helyét, ráhúzni, és ezzel készen is van.

   Törlés
  2. Húú ez eszembe sem jutott :) Szuper!

   Törlés