2014. január 22., szerda

Nyomdázott zsákvászon falikép kávérajongóknak


Többször írtam már arról, hogy míg játszi könnyedséggel vonok vállat egy csodás cipő vagy ruha láttán, képtelen vagyok ellenállni egy izgalmas lehetőségeket ígérő kreatív eszköznek. Legutóbbi beszerzésemet heveny szívdobogás előzte meg, tudtam, ha ez nem lehet az enyém, akkor bizonyára hetekig fancsali képpel fogok járni-kelni. Ezt a család érdekében nem kockáztathattam, úgyhogy feláldoztam magam, és megvettem :-) Ez most éppen egy szuperklassz betűnyomda volt - na nem olyan picike betűs, sínes, nehezen kezelhető dolog, hanem igazi, szép nagy (4,5 cm-es!!) szilikon betűkészlet, amelyről már most tudom, hogy mindenféle felületekre boldogan fogom nyomogatni.
Felavatásként egy kávés táblát készítettem, ami igazából egy képkeretbe nyomtatott felirat - a képkeretet 200 Ft-ra leárazva vettem, mert kitört belőle az üveg, plusz szörnyű színe is volt, de tudtam, nekem tökéletesen jó lesz így is, illetve némi átalakítással. :-)

Mint látjátok, egy kis átalakítás tényleg ráfért:

Fehér akrilfestéket elkevertem egy pici barnával meg egy kis feketével, és a keletkezett halványszürke árnyalattal befestettem a keretet.

A képkeret hátlapját bekentem papírragasztó stifttel, és egy darab zsákvásznat simítottam rá, amit aztán körbe is vágtam a falap mentén - ezután beletettem a keretbe.


Elővettem a csodálatos betűnyomdát és egy fekete festékpárnát:

A betűket a festékpárnába nyomogattam, majd lepecsételtem velük a zsákvásznat (mint látjátok, volt már egy virágmintás nyomdám is - elismerem, hogy függő vagyok :-) ):

És ezután már csak fel kellett akasztanom - persze már most tervezem, hogy a kedvenc idézeteimet is felpecsételem majd falapokra, meg névtáblát is készítek, meg még sok-sok egyebet is.... :-)11 megjegyzés:

 1. Nagyon jó lett!!! Ezt annak ellenére is ki merem jelenteni, hogy kedvenc színem a zöld, de még így is az a véleményem, hogy halványszürkeként sokkal szebb. :) És nagyon teszik a nyomda is meg a zsákvászon és az egész.

  VálaszTörlés
 2. Hol lehet ilyen betűnyomdát venni, és mennyibe kerül? Számok nincsenek? A párna is jár hozzá?

  VálaszTörlés
 3. Ha nyitsz egy kávézót, szívesen beülünk majd egy tejeskávéra!) Remek lett:)
  NErzsi

  VálaszTörlés
 4. Szia!! Ez megint fantasztikus lett!! Engem is érdekelne, hol bukkantál erre a betűnyomdára!!

  VálaszTörlés
 5. Csodaszép, nagyon tetszik! :) Kicsit még mintha térhatású is lenne! :)

  VálaszTörlés
 6. Szia!

  Megint szépet alkottál :-)
  Engem is érdekelne Balint kérdéseire a válasz. Meg persze a virágos nyomda lelőhelye is. A betűk kisebb méretben is vannak?
  Köszönöm:
  Gabó

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :-) Kérlek, a beszerzési forrással kapcsolatban írjatok nekem egy e-mailt a pereceslevendula@gmail.com-ra!

   Törlés
 7. Hát ez elképesztően jó lett!!!!!! Írok is emailt.:) Kislánykorom óta rajongok a nyomdákért!!!:) Sőt,még magam is készítettem annó egy monogramot magamnak.:)

  VálaszTörlés