2014. január 7., kedd

Írószertartók konzervdobozból és konyharuhából


Pár nappal ezelőtt lett egy egészen saját íróasztalom. Egy igazán teljesen saját, amin én dolgozom, és olyan lehet, amilyennek szeretném. :-) Egy ilyen írós-szöszmötölős típusnak, mint én, nagyon sokat jelent a saját íróasztal, és nekem most ennél is többet jelent, mert egy új korszak kezdetét jelképezi... és muszáj is leírnom, milyen. Igazából egyáltalán nem íróasztal, és nem is új - évekig a kinti asztalunk volt a teraszon. Amikor megkopott az eredeti festése, lecsiszoltuk és újrafestetttük - mostanra ismét megkopott egy kicsit, de éppen így tökéletes, benne vannak a kint töltött nyári óráink, beszélgetéseink, nevetéseink, jóízű eszegetéseink, kávézásaink... igaz, nincsenek fiókjai, és itt-ott kicsit hullámos a felülete a nyári esőktől, de mégis szebb és értékesebb nekem, mint egy bármilyen szupercsodálatos, vadonatúj íróasztal. Pedig utánanéztem a lehetőségeknek, de egyik asztal láttán sem éreztem azt szívdobogást, ami bizonyítja, hogy éppen az az igazi... és aztán egyszer csak bevillant, hogy a régi kerti asztalt már nem használjuk, mi lenne, ha... hát behoztuk, letöröltük, a helyére állítottuk - és jött a szívdobogás. :-) Ő az igazi, ehhez kétség sem fér.
Úgyhogy most van egy imádott íróasztalom - viszont eddig nem voltak hozzá írószertartóim, márpedig ez nekem elengedhetetlenül fontos, tudjátok, olló, ragasztó, alkoholos filcek, ecsetek... a korábbi, konzervdobozból készült tartókban a Nagyobbi tárolja az ezerféle rajzeszközét, pedig azok nekem is nagyon tetszettek, de nem adja nekem. :-) Így aztán végül arra gondoltam, maradok a konzervdobozoknál, végül is mindig van nálunk eltéve legalább tíz kiürült darab. Bevonni pedig először mintás papírral akartam, de ehhez a régi asztalhoz valahogy nem illettek volna... de milyen szerencse, hogy az elrongyolódott konyharuhák használható részeit mindig elteszem, mert végül ezek mellett döntöttem. :-)

 Először is kikészítettem a konzervdobozokat és a konyharuhadarabokat:

A konyharuhákból akkora darabokat vágtam, amelyek szélessége megfelelő volt a konzervdoboz bevonásához (ezt könnyen lemérhetjük, ha a dobozra próbáljuk), a magassága viszont lényegesen több - ez azért fontos, hogy a maradékot vissza lehessen hajtani a doboz belsejébe, így az esetlegesen élesen maradó perem nem okozhat sérülést.

Fogtam egy konzervdobozt, és a külsejét mindenhol alaposan bekentem papírragasztó stifttel, majd körben rahajtottam az anyagdarabot:

A szabadon maradó anyagrész belsejét bekentem ragasztóval (itt nem kell nagyon alaposnak lenni), és visszahajtottam a doboz belsejébe, rá is nyomogatva a belső falra az anyagot:

Ugyanígy bevontam a többi konzervdobozt:

(Ezen a ponton még elővettem két másik konzervdobozt, és azokat is bevontam, annyira megtetszett a dolog :-) )

A textillel borított dobozokra körben egy-egy szalagcsíkot ragasztottam:

Végül pedig már csak megírtam öt öntapadós címkét, és ezek a csíkokra ragasztottam.

Ezzel el is készültek az újrahasznosított asztalomhoz az újrahasznosított írószertartók :-)

Gyanús, hogy mostanában sok íróasztali ötlet lesz a blogon :-) :-)


16 megjegyzés:

 1. Nagyon aranyos ötlet, köszönjük!Örvendünk annak, hogy sok ötlet következik:)))Vidám napot!

  VálaszTörlés
 2. Ha nekem is ilyen szép konyharuháim lennének, biztos, hogy én is újrahasznosítanám őket... :-)

  Szép napot kívánok! Norik

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezek az Ikeából és a Jyskből voltak, és még mostanában is lehet ott egészen szépeket kapni :-) Köszönöm, neked pedig szép szerdát! :-)

   Törlés
 3. Gyönyörűek! A színek is nagyon szépek! (Van félrerakva pár konzervdoboz, ha találok valami jó anyagot, akkor mindenképp fogok ilyen tárolókat csinálni.)

  VálaszTörlés
 4. Kíváncsi lennék az íróasztalra is, azok után, ahogy írtál róla! :)
  Remélem, megmutatod majd.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenképpen, ha minden szépen a helyére kerül és elkészül :-)

   Törlés
 5. A szép írásod is nagyon sokat ad a dolog fényéhez:)!

  VálaszTörlés
 6. Nagyon szépek!
  És tényleg, milyen jók azok a feliratok!

  VálaszTörlés
 7. Zseniális! :) Nagyon-nagyon szépek, elegánsak, finomak! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Úgy megszerettem őket, hogy már most tervezem a következő ötöt, csak ahhoz muszáj lenne előbb venni-enni konzervet, mert most elfogyott a készlet :-)

   Törlés
 8. Nagyon nőies szép darabok lettek! Várjuk a folytatást!

  VálaszTörlés
 9. Nagyon szépek, szeretem az ötleteidet! :)

  VálaszTörlés