2013. december 5., csütörtök

Karácsonyház és masniangyal


Elsőként egy szolgálati közlemény: Anita, légy szíves, jelentkezz az előző bejegyzésben megadottak szerint, különben kénytelen leszek újra sorsolni :-)

A blog két és fél éves történetében már többször írtam a gödöllői kastély pálmaházának karácsonyi vásáráról, ami az összes karácsonyi vásár közül a legkedvesebb a szívemnek. A pálmaház ilyentájt Karácsonyházzá változik, ahol csodaszép, egyedi kínálat, inspiráló dekorációk, igazi karácsonyi , otthonos hangulat, kézműves programok várják a látogatókat - nem hiszem, hogy lenne, aki ne érezné jól magát ott...
Nálunk már hagyomány, hogy anyukámmal minden decemberben ellátogatunk oda, és persze sosem térünk haza üres kézzel :-)

Néhány kép a Karácsonyházról (a szervezők szíves engedélyével):


Idén viszont a szervezők (akik rendkívül kedvesek és elhivatottak) még annál is tovább mentek, minthogy ezt a különleges vásárt megrendezzék - december 8-án, azaz most vasárnap gyermekotthonok számára gyűjtenek ruhát, játékokat, sportszereket. Engedjétek meg, hogy idézzem őket:

"December 8. vasárnap különleges nap lesz a Gödöllői Királyi Kastély pálmaházának életében. Nemcsak a Mikulás látogat el hozzánk két igazi, élő rénszarvasával és manóival, nemcsak pónilovaglással és pónisimogatással várjuk a hozzánk látogató gyerekeket és szüleiket, nemcsak kézműves foglalkozásokkal szórakoztatjuk és fejlesztjük kis vendégeinket, de a Mocorgó Gyermektornás fiúk is elkalauzolnak minket Kalimpa, a „bábok bábjának” játékkal, zenével, dalokkal teli varázslatos világába. 
Ez a nap tökéletes alkalmat nyújt a jótékonykodásra is: a résztvevők pénzbeli és tárgyi (játékok, sportszerek, ruhák) adományaival a Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Gyermekotthonok (1095 Budapest, Soroksári út 61.), valamint az Egészségügyi Gyermekotthon (1203 Budapest, Vas Gereben utca 21) kicsiny lakóit támogatjuk majd. Az adományok egyik részét sportszerek vásárlására fordítjuk az említett otthonok lakói számára, a fennmaradó összeget pedig arra fordítjuk, hogy ezeket a sporteszközöket irányított foglalkozásokon is használhassák."


 
Ha van időtök, kedvetek, látogassatok el Gödöllőre - és talán egy picit magatok is karácsonyi angyallá váltok.... 


Angyalokból pedig sosem elég, különösen karácsony környékén. :-) Történt, hogy a vásárban beleszerettem egy gyönyörűséges barna, pöttyös selyemszalagba. Ahogy próbálgattam belőle masnikat készíteni, hirtelen rájöttem arra, hogy egy masni tulajdonképpen olyan, mintha angyalszárny lenne - és továbbgondoltam a dolgot, hogy egy másik masniból akár az angyalka testét is elő lehetne állítani... no hát persze, hogy azonnal ki is kellett próbálnom az egészet, nemcsak gondolatban. :-)


Bemutatom őt, a szépséges szalagomat:

Kötöttem tehát két masnit - egy teljesen hétköznapit, kifelé a pöttyös oldallal, valamint egy olyat, ahol a szalag másik oldala volt kívül, és a masni egyik fele lényegesen hosszabb volt, mint a másik rész (ami kimondottan pici). Később mindent megmagyarázok, ígérem :-)

Mindkettőre kötöttem egy csomót a szabadon maradt részekből (hogy ne bomoljanak ki a masnik). A masnik szabadon maradt részeit rövidre vágtam:

Egy fehér zseníliadrótból levágtam egy darabot, a végeit visszahajlítottam, és a drótot a csomó fölé ragasztottam.

Egy fehér pingponglabdát a csomóra ragasztottam (erős ragasztóval, pl. pillanatragasztó jó ehhez):

A szabályos masni csomójára bőséges mennyiségű ragasztót tettem, és rányomtam a fejjel-karral rendelkező másik darabot.
Spárgából hajat ragasztottam, és alkoholos filccel megrajzoltam az arcot - ceruzával még egy kicsit ki is pirosítottam.

Már csak egy karácsonyfadísz-akasztó drótot szúrtam a hajba, és így készen is lett a masniangyalka.
 
 
17 megjegyzés:

 1. Bámulatos, igazi gésa angyalka! :)
  Körborz

  VálaszTörlés
 2. Én is Anita vagyok, csak éppen egy másik..... :)
  De én jelentkezem azonnal boldogan!!! ;)))))

  VálaszTörlés
 3. Wow! Hihetelen miket muvelsz! Ra se lehet ismerni az angyalka alapegysegeire!

  VálaszTörlés
 4. Beautiful images! Thank you for sharing them! Please be sure to stop by my blog where I am giving away a $25 gift certificate to my Etsy shop.

  VálaszTörlés
 5. Én már napok óta az adventi koszorúdat várom, remélem, hamarosan azt is láthatjuk :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már lefotóztam, úgyhogy előbb-utóbb írok róla! :-)

   Törlés
 6. Ó, de jó ide betérni!
  Igazi "csemegéket" találok itt. Karácsonyházi kínálat, programok, na és ez a csudahelyes masniangyalka! :-)
  Határtalan örömmel jelentkeznék én is a nyereményért! Mi lenne, ha ... átkeresztelkednék Anitává? ;-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gyere csak gyakran! :-)
   Ez mostanság népszerű név :-)

   Törlés
 7. Anita vagyok! Nem kerestek? :)

  VálaszTörlés
 8. Kedves Levendulalany! Ha Anita megsem jellentkezne, maradt esetleg egy ures cetli szamomra? Persze csak ha a tobbieknek nincs kifogasa ellene! Nem jartam erre a napokban, pedig lelkes olvasod vagyok lopakodo uzemmodban :) Tovabbi kellemes kreativkodast, sok csodas reggelt, tartalmas nappalt es meghitt estet kivanok! Koszi, hogy vagy :)

  VálaszTörlés
 9. Hálás köszönet a gyönyörű képekért! Tökéletesen átadják az ünnepi készülődés, várakozás hangulatát. Ez az angyalka pedig nagyon bájosra sikeredett! :-)
  Anita még mindig nem jelentkezett? Ekkora mázlistát, ennyi név közül pont az övé került kisorsolásra. Vagy éppen peches, mert valami oknál fogva nem tud jönni?
  Lenne egy ötletem.... Szerintem, sokan örülnénk akár csak egy kifliéslevendula meglepetésnek is! :-)))))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bizony, még mindig nem jelentkezett... egy kicsit még várok, hátha tényleg valami komoly dolog hátráltatja, de aztán tényleg sorsolunk mást. Ennek a csomagnak valakihez muszáj elkerülnie :-)

   Törlés
 10. Annyira tetszik ez az angyalka, hogy el is fogom készíteni, és ha marad idő, talán az osztállyal is belevágunk előzetes - utólagos engedelmeddel. :))

  VálaszTörlés