2013. október 9., szerda

Girland kottapapírból


A blog hűséges olvasói pontosan tudják, hogy vannak dolgok, amelyeknek a látványa azonnal elgyengülő térdeket, kézremegést és elhomályosuló látást okoznak nálam - és be kell vallanom, ezekkel szemben képtelen vagyok bárminemű jellemszilárdságot tanúsítani. Nektek valószínűleg nem okoz meglepetést, hogy hobbiboltokban kapható cuccokról van szó, nem cipőről, nem táskáról és egyéb érdektelen ruházati cikkekről... sőt, a ruhatáram bármely darabját becserélném egy mintalyukasztóra. :-) Mert igen, a kísértésbe vivő dolgok közül is zászlóshajóként emelkednek ki ezek, és sajnos, még szemlesütve sem tudom elsuttogni, hány darabbal is rendelkezem.
És mindez persze egyáltalán nem akadályoz meg abban, hogy újabbakat ne szállítsak haza - most például egy igazán régi vágyam teljesült azzal, hogy szert tettem egy kör alakú mintalyukasztóra... és most mondhatnám a kamerába nézve mély tekintettel, hogy "Mintalyukasztó. Mert megérdemlem." - de félek, hogy ENNYI mintalyukasztó megérdemléséhez legalábbis valami jótékonysági munkát kellene végeznem a nap 24 órájában, és még akkor is ki kellene magyaráznom.
De hát az ember gyarló, én pedig aztán sajnos különösen :-) Úgyhogy itt van most ő, a készlet legújabb darabja, és természetesen azonnal ki is kellett próbálnom. Szerencsére az egérrágta kottákból még van bőven, tehát kottapapír köröket vágtam ki az új drágaságommal, egy felhőtlenül boldog tíz percen keresztül - aztán pedig készítettem is belőlük valamit. :-)Bemutatom nektek tehát az új kedvencemet :-)


Az ennek segítségével kivágott körlapokat mind félbehajtottam:


Fogtam hat félbehajtott körlapot, és elkezdtem őket egymáshoz ragasztani - félkört a félkörre.


 Mind a hatot egymáshoz ragasztottam - az utolsó lap ragasztása előtt középre befektettem egy fonalszálat, hogy girland legyen belőle:

És ennyi. A ragasztás már nagyon gyorsan megy, negyedóra alatt egy jó hosszú girlandot el lehet készíteni, ha a körlapok már elő vannak készítve - ehhez persze nagyon hasznos tud lenni ez a csodálatos mintalyukasztó... :-)


9 megjegyzés:

 1. Hány cm átmérőjű köröket tudsz vele kivágni?

  VálaszTörlés
 2. Be kell, hogy valljam, nekem most a kis körítés a mintalyukasztóról jobban tetszett mint maga a girland. Ami persze nem azt jelenti, hogy azért nem vagyok oda :)

  Egyébként szerintem aki valamilyen kreatív tevékenységet folytat az megérti, hogy miért is nagyobb boldogság egy mintalyukasztó (stb...) megszerzése mint egy ruha vagy cipő megvásárlása.... Én megértem ^^ :)

  VálaszTörlés
 3. Megérdemled:) Hiszen használod. Nekem is van egy méretes doboznyi (megszámolhatom, ha ez megnyugtat), de az első próbaalkotás után keresnem kell a felhasználási lehetőségeket, pedig mindketten tudjuk, hogy a nagyobb darabok jóóó drágák. Szeretem az ötleteidet:)

  VálaszTörlés
 4. Olyanok, mint a szitakötők.Engem rájuk emlékeztetnek, mert imádom a szitakötőket! A girland szitakötőirányban fog alakulni kicsit.És akkor ők lesznek a szitakötő-kórus.:-) :-)

  VálaszTörlés
 5. Nekem is nagyon tetszett a bevezető rész:) Szeretem a függőket:) Megyek is és csinálok valamit a lyukasztóimmal:)

  VálaszTörlés
 6. Nekem is tetszett a bevezető (mondjuk mindig tetszik:). Szeretem a függőket:) Csinálok gyorsan valami lyukasztósat:)

  VálaszTörlés
 7. Nekem meg libasorban haladó zeppelinek jutottak eszembe. :) Amúgy hat centire saccolom az átmérőt a kottavonalak alapján. És valóban, a stílus maga az ember. :) Kukori

  VálaszTörlés
 8. Drágaság? Lyukasztók úrnője?

  VálaszTörlés
 9. :))) Igen, igen, igen, és nálam bocsánatos bűn, mivel én is függő vagyok! :) A girland pedig nagyon aranyos, hangulatos lett! :)

  VálaszTörlés