2013. május 24., péntek

Üvegfestés Lego-módra


Múltkor a Pinteresten bóklászva találtam egy rendkívül édes dolgot, ami az általunk annyira imádott Lego-univerzumhoz köthető. Az ötlet forrása itt található, és ez is egy egészen egyszerű dolog: egy kis üveget (pl. tormás) befestve és megrajzolva egy Lego-minifigura fejéhez nagyon hasonlító tárgyat kapunk, amit aztán használhatunk íróeszköz-tárolásra vagy szülinapi partidekornak. Nekem viszont az jutott róla eszembe, igazán gyerekszobai hangulatvilágítást varázsolhatunk belőle egy LED-mécses segtségével - bár nálunk egészen biztosan a teraszra fog kerülni, igazi mécsessel, a nyáresti beszélgetések kellékeként. :-)

Az elkészítése tényleg nem igényel sok időt, és nem is kell hozzá más, mint egy sárga akrilfestékspray, egy fekete alkoholos filctoll, valamint egy megfelelő formájú üveg.

Az akrilspray-vel fújjuk be az üveg belsejét:
Várjuk meg, amíg megszárad - majd fogjuk az alkoholos filcet, és rajzoljuk meg az arcot (jó, ha ehhez kéznél van mintának egy minifig...). Én még egy-egy fehér pöttyöcskét is tettem a szemekre, így tényleg hasonlított az eredetire :-)

És ezzel készen is lett. Nekem már így is nagyon tetszik, de a mécsest beletéve... egyszerűen imádnivaló :-)8 megjegyzés:

 1. Ez az ötlet épp aktuális, gyermekem apjánál (nem elírás!) most van lego-őrület, a kis figurák tárolására igen stílusos lesz. Köszi!

  VálaszTörlés
 2. nagyon aranyos darab! van egy kedves kis barátom, 6 éves, nagy legós, neki elkészítem alkalomadtán :)

  VálaszTörlés
 3. :D
  Öcsém lego mániás, imádná :)
  Ez egyébként sok mással is eljátszható, csak az adott karakterre kell festeni az üveget. Köszönöm az újabb jó tippet (lassan már nem is számolom mennyi remek ötletet szedek össze tőled :) )

  VálaszTörlés
 4. Milyen egyszerű és milyen jópofa. Nálunk apa és fia részéről is dúl a Lego mánia, így mindenképpen helyet kap egy ilyen a gyerekszobában. :)

  VálaszTörlés
 5. Nem találok szavakat, ez csúcsszuper :)

  VálaszTörlés