2013. május 10., péntek

Csillag tejesdobozból


A szívemhez legközelebb mindig azok az ötletek állnak, amelyek a lehető leghétköznapibb, sőt, inkább már kidobásra váró tárgyakból készülnek, amikor valami egészen új és váratlan lesz olyasmiből, amiben amúgy már nehéz meglátni a lehetőséget.

Egy tejesdoboz például hasonló kategória - persze én is készítettem már belőle kastélyt, lovagvárat, madáretetőt és hasonló dolgokat, de mindig csak olyasmit, ahol maga a dobozforma megmaradt. Most viszont eszembe jutott valami más - éppen akkor, amikor a gyertyaöntéshez félretett tejesdobozokat raktam egy kupacba -, és a végeredménnyel nagyon elégedett vagyok. :-) Ez is egy olyan dolog, ami gyerekekkel is megvalósítható, és számomra mindig öröm megmutatni nekik, hogy egy igazán kidobásra szánt dologból készülhet valami új és látványos is.

A tejesdoboz a szokásos egyszerű típus (bár azt hiszem, nagy különbségek ezek között nincsenek... :-)  )

A tejesdoboz végét és alját levágtam egy éles késsel (egyből kettőnek is):

Kikészítettem egy mintás papírt (bármilyen megteszi, akár egyszínű is):

A tejesdoboz-darabokat kilapítottam, papírragasztó stifttel mindenhol nagyon alaposan bekentem, és bevontam a mintás papírral a dobozok felületét.

Most jön a lényeg: a lelapított dobozokat egy cm-es széles csíkokra vágtam:

Kicsit széthúztam  a darabokat, így rombuszokat kaptam:

A rombuszokat pedig egymáshoz ragasztottam, összesen 8 darabot - így kialakult a szép csillagforma.

És ezzel el is készült. :-) A tejesdobozalap nagyon jó, erős tartást ad a csillagnak, és persze akár többet is össze lehet ragasztani, úgy szűkebbek a rombuszok, de szerintem így is tökéletes.

Egy vékony cérnával felakasztottam, aztán sokáig gyönyörködtem benne - olyan jó, hogy tejesdobozból van :-)


... és ha egy kis mintáspapír-kört is ragasztunk a közepére, virágnak is beillik :-)
6 megjegyzés:

 1. Nagyon jó ötlet, mi is elfogjuk készíteni, köszönjük!

  VálaszTörlés
 2. Még mindig meg tudsz lepni! :-) Már az ötödiket csinálom, mert virágos falidísz lesz belőle a gyerekszobában.Ez egy szenzációs ötlet! De rengeteg tejet fogunk inni és tejes ételt enni a hét végén, mert nem volt üres doboz.Az ötlet még egészséges is. :-) :-)

  VálaszTörlés
 3. Nálunk ez WC papír gurigából működik. Ugyanígy laposra nyomva csíkokra vágva és összeragasztva. Ha az egyik elem közepébe ragaszok egy másikat aminek vissza van nyomva a vége még érdekesebb.

  (ha a két kész virág közé teszem a hurkapálcát még szebb az eredmény, ráadárul a gyerekek festik be, (legalábbis egy részét) így az ő kezük munkája is benne van)

  Ildikó

  VálaszTörlés
 4. Egy pillanatra igazi karácsinyi hangulatot varázsolt ez a kis csillag, nagyon tetszik! A gyertyaöntésről is fogsz írni?

  Törökméz

  VálaszTörlés
 5. Micsoda jó ötlet! Kipróbáljuk:-)

  VálaszTörlés
 6. Én is nagy híve vagyok az újrahasznosításnak, így nagyon megörültem ennek a könnyen elkészíthető ötletnek! Köszi!

  VálaszTörlés