2012. május 3., csütörtök

...és újra itt :-)


Szinte vicces, hogy annak ellenére, hogy volt négy nap "pihenő", és plusz kivettem a hét hátralévő részét szabadságnak, egyszerűen zéró szabadidővel rendelkezem. Ez volt az oka annak, hogy szokatlanul sokáig nem jelentkeztem, de komolyan, hihetetlen, hogy amikor rendes munkanapok vannak, akkor egy icipicivel több az időm, mint most volt.

Igaz persze, hogy a négy napba rengeteg dolgot zsúfoltunk bele, de ez éppen így volt tökéletes.Például volt egy szavalóverseny, amivel ugyan elment a fél szombat, de mit nekünk a fél szombat, ha az ember kislányának Pécsi Ildikó mondja, hogy csak így tovább és egy tünemény? (mármint a Nagyobbik, nem Pécsi Ildikó a tünemény, bár kétségkívül végtelenül kedves a művésznő is. :-) )

Aztán egy boldog és élvezetes vásárlás anyukámmal a kedvenc kertészetünkben - ez egy hagyomány már, ilyenkor szoktunk elmenni oda, és sok szépséges egynyárit, angol muskátlit, bazsalikomot, petúniát, paradicsom- és paprikapalántákat és még más csodaszép növénykéket veszünk - ezúton is nagyon-nagyon köszönöm az anyukámnak :-)

És bográcsolás a kertben nagyon jó társaságban, aminek az eredményeképpen extrém hizlaló, de pont ennyire is finom pásztortarhonyát ehettünk, óóóó, azok az ízek!!!

Végre rendrakás a garázsban, olyan kincsek előkerülésével, mint a Padlás magnókazettás felvétele, ami rögtön felidézte a kábé húsz évvel ezelőtti estét, amikor egy diktafont csempésztünk be a csinos színházi táskámban a barátnőmmel a Vígszínházba, és lélegzet-visszafojtva tartottuk a sötétben a levegőbe, és halálra izgultuk magunkat, hogy nehogy kiszúrja a jegyszedő néni, hiszen az előadásról kép- és hangfelvételt készíteni szigorúan tilos! És aztán boldogan vihogtunk hazáig a két kazettával, amin persze többnyire a mellettünk ülők köhögése, sutyorgása és szörcsögése hallatszik, távolról néhány dallamfoszlánnyal, de akkor is megszereztük a Padlást!! :-)

És a keddi ebéd, ami azért emlékezetes, mert mind a négyen nevetőgörcsöt kaptunk, és egyszerűen nem bírtuk abbahagyni, mert valaki mindig elkezdett megint visítva nevetni, mire a többiek is :-)

Aztán a réges-régi május elsejék felidézése... gyerekként ez óriási élmény volt, különösen az, amikor egy felvonuláson apu kollégáitól megkaptam Életem Legnagyobb Léggömbjét, és nem volt nálam büszkébb léggömbtulaj aznap...

Meg persze a reggelik a teraszon, friss zöldségekkel, madárcsicsergésben, fejünk felett a fészkelő rozsdafarkúakkal, virágillatban-boldogságban-szerelemben.

Szóval, annyira gyorsan eltelt... most pedig újabb közelítő feladat - szombaton lesz a Kisebbik születésnapja, és arra gondoltam, mivel mint a kisfiúk 99,9 százaléka, ő is óriási Thomas-rajongó, thomasos szülinapja lesz :-) Részletek még kidolgozás alatt, de terveim szerint MINDEN thomasos lesz, és ha érdekel benneteket, majd megosztom az ötleteket... de elöljáróban annyit, hogy mindenki mozdonynak lesz öltözve (az ünnepelt persze Thomasnak), tervezem egy nagy Thomas készítését is, amibe bele lehet majd ülni, a nappaliban mindenhol sínek fognak kanyarogni, és nekivágok egy thomasos torta készítésének is.

Remélem, nektek is nagyon-nagyon jól telt a négy nap - holnap egy újabb konzervdobozos ötlettel jövök, mára pedig azt kívánom, legyen nagyon-nagyon szép napotok!10 megjegyzés:

 1. Látom ti se unatkoztatok a hosszú hétvégén. Én ugyan megyek dolgozni, az érzéseim hasonlóak, mint neked. Olyan gyorsan elment ez a 4 nap és igazából semmire nem volt időm. Na azért pénteken ballagási főpróbán voltunk,görkoriztunk minden mennyiségbe, arborétumot látogattunk, Kőszegen piknikeztünk...
  A kisfiadnak előre is boldog szülinapot kívánunk! Régen nálunk is volt egy szülinap, ahol a torta Thomasos volt. Rendeltük ugyan a tortát, de ha érdekel tudok képet mutatni róla, nagyon egyszerű megsütni. Csak két piskótatekercs kellett hozzá és kék marcipán minden mennyiségben.

  VálaszTörlés
 2. Hát igen, unatkozás nagyon nem volt, de látom, nektek is nagyon tartalmasan telt :-) Köszönjük a kisfiam nevében is! Igen, nagyon megköszönném a tortaképet, jelenleg még a kreatív tervezés fázisában vesztegelek :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ide feltettem a képeket: http://data.hu/get/5069381/IMG.jpg
   Szép estét!

   Törlés
  2. Köszönöm szépen, Kriszti, nézem is!

   Törlés
 3. Nagyon várjuk Thomast minden mennyiségben! :)

  VálaszTörlés
 4. Jaj, de jó, hogy végre fel tudok iratkozni a blogodra!!! Eddig nem láttam sehol az oldaladon a lehetőséget.

  VálaszTörlés
 5. Sbanna, mindenképpen megosztom a thomasos tapasztalatokat és dolgokat :-)

  Dominika, igen, így egy év elteltével kitettem a feliratkozást, ennyire béna vagyok :-) Köszönöm, ha feliratkozol!

  VálaszTörlés
 6. Örvendek,hogy ennyire boldogok vagytok, mindenkinek ezt kívánom!

  VálaszTörlés
 7. De jó hogy újra köztünk vagy!Már aggódtam:)Örülök hogy nektek is csodaszép volt a hétvégétek,jelenleg én is visszasírom azt a pár napot:)

  Nagyon várom a Thomasos ötleteket,nálunk is imádja mindkettő, Barnusnak tavaly rendeltem Thomasos tortát,gyönyörű lett!(De anyum tortái finomabbak...:))

  VálaszTörlés
 8. Emerencia, én is, és köszönöm :-)

  Hajnoc, de kedves vagy, nagyon jólesik... jaj, ugye, hogy nagyon vissza lehet sírni? :-)
  Na ez az, formára nagyon szépek a cukrászdai Thomas-torták, na de az ízük...! Szeretném, ha belül is igazán finom lenne, ezért vetemedem az itthoni készítésre. Ha kívül esetleg randa is lesz, legalább belül jó lesz :-)

  VálaszTörlés