2012. március 10., szombat

Madárkalitka papírból


A tavaszi hangulathoz a madarak is hozzátartoznak, lépten-nyomon madárcsicsergést lehet ilyenkor hallani... bár ezt a szívünknek és fülünknek olyan kedves hangot nem tudjuk házilag reprodukálni, némi papír segítségével előállíthatunk egy olyan dekorációt, amelyre rápillantva két kismadár büszke tulajdonosainak érezhetjük magunkat :-)

Amire szükségünk lesz ehhez: fekete és mintás papír, ragasztó, olló, cérna.

Először is vágjunk a fekete papírból 7 mm széles és 50 cm hosszú csíkokat, 8 db-ot. A fekete mintás papírból vágjunk egy 5 cm széles és 35 cm hosszú csíkot.

A fekete mintás papírcsíkot hajlítsuk meg kör alakban, és ragasszuk össze.

Fogjunk egy vékony, fekete papírcsíkot, és ragasszuk be a mintás kör belsejébe az egyik oldalon. Hajlítsuk meg a papírcsíkot, és a másik végét ragasszuk be pontosan átellenesen. Ezután a két csík közé (éppen középre) ragasszuk be egy újabb csík végét, ezt is hajlítsuk meg, és ezt is pontosan szemben ragasszuk be.
Haladjunk így tovább, amíg 4 papírcsíkot fel nem használtunk - ne felejtsük el legfelül, ahol a csíkok összeérnek, egy kis ragasztóval egymáshoz rögzíteni őket.
Fogjuk a maradék négy papírcsíkot, és ezeket is ragasszuk be az előzőek közé, ahogy eddig.

Ha ezzel megvagyunk, vágjunk egy rövidebb, vékony fekete papírcsíkot, és ezt ragasszuk körben, középtájt a "rácsokra".

Színes-mintás papírból vágjunk ki két-két madárkaformát, majd rajzoljunk nekik szemet és csőrt. A két réteg közé kenjünk ragasztót, helyezzünk rá egy hosszabb darab cérna végét, és ragasszuk össze.

A madárkákat lógassuk be a rácsok közé, felül kössük meg - és ezzel el is készült a kalitkánk. Nagyon vidám látványt nyújt, egészen biztos, hogy senki sem tud elmenni mellette mosolygás nélkül - és így tavasz felé közeledve mi többet is kívánhatnánk még? :-)Ezt az ötletet sok más hasznos olvasnivalóval együtt megtalálhatjátok a www.imami.hu helyi oldalain is, ha megkeresitek a főoldal térképén a saját lakhelyetek szerint illetékes helyi információs weboldalt!


9 megjegyzés:

 1. Ezt is elkészítem, pont jó lesz a farsangi dekorációk helyére. köszi!!!!!!!!

  VálaszTörlés
 2. Jaj, de helyes! Nem is gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű. Mondtam már, hogy imádom az ötleteidet?! :)

  VálaszTörlés
 3. Kriszti, nagyon szívesen :-)

  Margaretta, elképzelhető, hogy már igen, de biztos, hogy sosem unnék rá, hidd el :-)

  Kishala, köszi :-)

  VálaszTörlés
 4. Tényleg megmosolyogtat, még ilyen távolságból is! Nagyon aranyos! :)

  VálaszTörlés
 5. Szeretném megtudni, hogy Te egyike vagy az imami oldalak szerkesztőjének? Mert akkor felvenném Veled a kapcsolatot, kérdésem lenne...

  VálaszTörlés
 6. Szia, Erika! Nem, én nem vagyok szerkesztő, csak cikket írok néha - ha szeretnéd, akkor az oldalon lévő elérhetőségen tudod felvenni velük a kapcsolatot.

  VálaszTörlés
 7. Köszönöm, további szép napot ...

  VálaszTörlés