2012. január 26., csütörtök

Képtartó ruhacsipeszekből és építőkockákból


Nálunk rendszeresen előfordul, hogy kapunk valakitől egy kedves fotót, de mivel éppen nincs kéznél egy üres képkeret, betesszük egy fiókba, ahonnan aztán csak hosszú idő elteltével kerül elő. Igaz, ha mindig képkeretekben tennénk ki a fotókat, egy idő után nem lenne szabad hely a falon... a következő megoldással viszont gyorsan és helytakarékos módon tudjuk közszemlére tenni a fényképeket, hadd gyönyörködjön bennük mindenki - ehhez mindössze néhány építőkockára, fehér festékre, fa ruhacsipeszre, hurkapálcára, színes-mintás papírra, ragasztóra és egy hegyes eszközre (kézifúróra) lesz szükség.


A kézifúróval fúrjunk egy nem túl mély lyukat a fa építőkockába.

A lyukba cseppentsünk egy kis pillanatragasztót, és szúrjuk bele a hurkapálcát.

A hurkapálcára próbáljuk rá a csipeszeket, így láthatjuk, nagyjából hány darabot szeretnénk majd használni a képek elrendezéséhez (lehet sűrűbben vagy ritkásabban is tenni, képmérettől függően).

 Fessük le az építőkockákat fehérre (de akár megtarthatjuk a natúr színt is).

A színes-mintás papírokból vágjunk csíkokat, ezeket pillanatragasztóval rögzítsük a csipeszekre. Száradás után a papírfelesleget vágjuk le körben a csipeszekről.


Végül pedig helyezzük el a csipeszeket a hurkapálcán (az egyensúly miatt felváltva jobbról-balról tegyük fel őket), és csíptessük oda a képeket.

Akár üzeneteket, névjegyeket is tárolhatunk így, de persze a legszebb az, ha képeket helyezünk el a saját készítésű építőkockás-csipeszes tartónkon.

 


Ezt az ötletet megtalálhatjátok a www.imami.hu helyi oldalain is, ha megkeresitek a főoldal térképén a saját lakhelyetek szerint illetékes helyi információs weboldalt.

9 megjegyzés:

 1. Hát, ez bizony jó buli. Már el is képzeltem, hogy lehetne rendszerezni a fotókat család, barátok...stb. Köszi az ötletet.Üdv.Eszter

  VálaszTörlés
 2. Ez már megint nagyon szuper!!!!! Köszönöm!!!!

  VálaszTörlés
 3. Mindig elámulok azon ahogy hétköznapi tárgyakból ilyen csudajó dolgokat tudsz megálmodni...:)

  VálaszTörlés
 4. Megint a semmiből csináltál nagyot! Tetszenek, nagyon! ...és újra ezek a klassz papírok!

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szuper ötlet!Ez is felkerül az elkészítendő dolgok listájára!:)Már csak egyet árulj el,honnan szerzed be ezeket a színes,mintás papírokat?Már sok helyen néztem,de még csak hasonlót se találtam.

  VálaszTörlés
 6. Eszter, ez tényleg jó ötlet így, én eddig csak vegyesben gondolkodtam :-)

  Mammka, nagyon szívesen, örülök, hogy tetszik!

  Viki, köszönöm szépen :-) :-)

  Hajnoc, ez legtöbbször csak azért van, mert nincs itthon más hozzávaló, barkácsolnom meg egyszerűen muszáj :-)

  Hvivko, örülök :-) És hát igen, nehéz kihagynom bármiből is a papírjaimat...

  Rebus, mindig itt veszem őket: www.opitec.hu - itt tömbökben lehet kapni, egy tömbben sokféle minta van, és mindegyikből van karton és vékonyabb is. Egy ilyen tömb jó sokáig elég, szerintem nagyon érdemes beruházni - mondjuk én mintáspapír-függő vagyok, nem kicsit :-)

  VálaszTörlés
 7. Igen, vegyesbe is lehet nagyon jól rendszerezni. Akár egy jeles esemény - családi kirándulás.... Vagy család - barát party. Ahány színes csipesz, annyi féle ötlet.
  Az is jó ebben a blogban, hogy a megjegyzésekben látható, hogy minden olvasó inspirációt kap a készítményeid láttán és ezeket az új ötleteket megosztják:)
  A japán babáknál ez nagyon jól átjött. ((nekem a zöld a kedvencem, de mindegyik cuki:)) Üdv,Eszter

  VálaszTörlés
 8. Igen, pontosan, nekem ez a legjobb érzés, ha látom, hogy inspirál benneteket az, amit készítek, és aztán továbbgondoljátok... és ha megvalósítjátok, az már nem az én alapdarabom lesz, hanem valami, amiben Ti vagytok benne.
  Erre most jó volt gondolni, köszönöm szépen, Eszter :-)

  VálaszTörlés