2011. november 16., szerda

VirágdíszekNagyon tetszik az a fajta ünnepi, asztali dekoráció, amikor csak úgy mindenféléket - kis csillogó gömböket, bogyókat stb. - odaszórnak a terítőre, a gyönyörű porcelántányérok és gyertyatartók mellé. Nálunk erre persze nincs lehetőség, a Kisebbik nyomban begyűjtené az összeset, a vonataira pakolná őket, és sitty-sutty elfuvarozná valahova, ahonnan aztán többé sosem kerülnek elő. (Mindig meglep, hova tud egyszer s mindenkorra eltüntetni dolgokat. Ez egyszerűen rejtély. Dumbledore biztosan rajongott volna érte. Más kisfiának is vannak ilyen varázslatos képességei? :-) )

Ám a múltkor láttam egy képet, amin egyszerűen elkészíthető, dekorációként az asztalra tehető kis zseníliavirágok voltak - ezek annyira megtetszettek, hogy arra gondoltam, megkockáztatom a dolgot, hátha ezek a díszek nem a világ végén végzik. Vagy valahol. Ha mégis, túl nagy veszteség nem ér, mert csak zseníliadrótokat, egy kevés fonalat, pár gyöngyöt és egy kis pillanatragasztót sajnálhatok, és legfeljebb készítek újakat. Úgyhogy nekiláttam :-)


A piros zseníliadrótokat kettesével előkészítettem.


A két zseníliadrótot a végükön szorosan egymásra tekerjük, így egy nagy félbehajtott drótot kapunk.

A drótot harmonikaszerűen összehajtogatjuk.

A két véget szorosan egymásra tekerjük, így kialakul a virágforma.

A szirmok végeit szorosan csípjuk össze, kézzel vagy egy fogóval, a szirmok belsejét pedig egy picit húzzuk szét.

Fogjunk egy darab piros fonalat, és két-két szirom között átvezetve húzzuk össze a virág belsejét, majd kössük meg hátul.

Már csak egyetlen lépés van hátra: pillanatragasztóval rögzítsünk pár natúr színű gyöngyöt a virág közepén, és ezzel ki is alakult a zseníliavirág.


Kell belőle jó néhány, mert úgy alkotnak igazán dekoratív díszítést - remélem, a Kisebbik is békén hagyja őket. :-)
5 megjegyzés:

 1. :) Köszi! Terveztem venni, de most már biztos veszek zseníliadrótot. :DDD Feltettem a hóembereket az oldalamra kalapostul. :)))

  VálaszTörlés
 2. Tetszik ez az ötleted is nagyon! Nálam is vannak ilyen eltüntetős fiatalemberek.... (egy 6 éves és egy majdnem 2 éves). Ezért a dekoráció nálunk a minimál design trendet követi :)
  Viszont hamarosan adventi vásár az oviban, úgyhogy nagyon jól jönnek az ilyen könnyen megvalósítható ötletek!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon-nagyon tetszenek az ötleteid, az alkotásaid. Engedelmeddel merítek belőlük:-)
  Ami az eltüntetést illeti, nem is kellenek a gyerekek hozzá (2 van), én is tudok ilyet:-)

  VálaszTörlés
 4. Móni, sebaj, végül is a minimál tényleg kimondottan trendinek számít :-) De jó lehet ez az adventi vásár, kár, hogy nálunk ilyen nincs...

  Gerdi, egészen nyugodtan, én csak örülök ennek! Hűha, akkor nálatok nehezített pálya van :-)

  VálaszTörlés