2011. november 9., szerda

Meghívó fiús szülinapra


Korábban már írtam egy kislányos szülinapi meghívó készítéséről, úgyhogy most következzen egy fiús változat, ismét csak a végtelen sok lehetőséget rejtő vécépapír-gurigák felhasználásával.
A guriga formája tulajdonképpen szinte magától adja a lenti ötletet, hiszen mi az, ami hengerszerű és fiús?
Természetesen a rakéta, hát mi más :-) Úgyhogy ha közeledik egy fiús szülinap, és elég bátrak vagytok ahhoz, hogy bulit rendezzetek az ünnepeltnek, valamint ha az illető még a rakétának örülős korban van, vágjatok bele a lenti meghívó elkészítésébe - szerintem sikert fogtok vele aratni.


A kiindulás a szokásos: x darab vécépapír-guriga és persze akrilfesték kék és szürke színben, kartonpapír, fekete filctoll.

A gurigákat fessük le kékre (vagy bármilyen más színre, akár különbözőekre is). Az aljukon két-három cm hosszan vágjuk be a gurigát, három helyen, egymástól egyenlő távolságra.

Fehér kartonból féköröket vágunk, ezekből készül majd a rakéták csúcsa.

Meghajtjuk őket kúpformára, a ragasztóval rögzítjük. Az elkészült kúpokat ezüst színűre festjük.

A kartonpapírból a lentihez hasonló alakzatokat vágunk. (Két darab háromszög, a hosszabb befogónál széthajtjva, a többi ponton ragasztva - a tetejüket levágjuk, alul pedig egy téglapot kivágunk - ezekből lesznek a rakéták oldalsó támasztói.)
Ha ezt bonyolultnak érzitek, ezt a lépést el lehet hagyni: három fa ruhacsipeszt is csíptethettek a rakéták aljára, esetleg lefestve, és persze egy kis ragasztós rögzítés sem árt.
A fehér kartonból kisebb köröket vágunk, ablaknak - ezekbe belerajzoljuk a meghívottat, vagy csak simán egy vigyori pálcikaemberkét. :-)
Egy papírcsíkra ráírjuk a meghívott nevét is, ezt is felragasztjuk.
A fülecskéknél beragasztjuk a rakéta kitámasztóit a henger belsejébe.

Megírjuk a meghívót, összehajtjuk-összetekerjük, és betesszük a rakéta belsejébe. Nem fog kiesni, mert a hengerforma szépen bent tartja, de ha teljesen biztosra akarunk menni, egy darabka celluxszal rögzíthetjük.

Ezzel a lépéssel el is készültek a meghívók. :-)

... de ha nem teszünk bele meghívót, vagy nincsen mostanság szülinap, akkor szuper játék lesz belőle a kissrácoknak, biztosan állítom - teszteltük. :-)

10 megjegyzés:

 1. Katuci, köszi :-) Lassan elborítanak minket a gurigatárgyak, úgyhogy ha egyszer csak abbamaradna a blog, tudjátok, hogy a gurigatengerbe fulladtam bele :-)

  Kojudi, nagyon szívesen, örülök, hogy épp aktuális!

  VálaszTörlés
 2. A lány verzió már készen van pedig csak december 29-én lesz Hanna szülinapja. Nem bírtam ki, hogy ne készítsem el őket. A Gipszkorszak játszóházban lesz ezért egy pici gipszfigurát is elrejtettem a dobozban a meghívó mellett. Majd felteszem a blogomra ha aktuális lesz, csak azért írtam le az egészet, hogy tudd mekkora örömöt szereztél az ötleteddel megint.

  (Kár, hogy nincs egyetlen fiú sem a családban..ezek az űrhajók is csuda helyesek.)
  Ölel

  Ágnes

  VálaszTörlés
 3. De jó, úgy örülök, hogy elkészítetted, nagyon kíváncsi vagyok, milyen lett! Köszönöm, hogy megírtad! Hannának tetszett? Szuper szülinap lesz ott, az biztos...

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm az ötletet!!!!! Most legalább negyvenet csinálok, mert annyira tetszik! Köszi! 8-)

  VálaszTörlés
 5. Szia!
  Már alig vártam a fiúk zsúrját.
  Most készülnek az enyémek.
  Köszönöm az ötletet! :))

  VálaszTörlés
 6. Szia, Mónika! A lehető legszívesebben, úgy örülök, hogy ezeket készíted el :-)

  VálaszTörlés
 7. É muito bom seu blog! Amei sua criatividade e capricho.

  Beijos do Brasil, e nos visite!

  http://porquenaomamae.blogspot.com.br/

  VálaszTörlés