2011. november 11., péntek

Marokkó házilag


A múltkori gödöllői kirándulásról hoztunk jó pár száraz, lehullott gallyat is. Először valamilyen dekorációt akartam készíteni belőle, aztán ahogy egymás mellé raktam őket, beugrott egy játék, amit gyerekkoromban sokat játszottunk.... úgyhogy elővettük a festéket, és elkészítettük a mi házi marokkónkat.

A marokkóról valahogy a régi szakszervezeti üdülők jutnak eszembe a nyolcvanas évek elején, ahol mindig volt egy játékszekrény, kicsit poros Gazdálkodj okosan!-nal, enyhén elkoszolódott franciakártya-paklikkal, megkopott pingpongütőkkel, de mégis, nekünk, gyerekeknek kincsesbánya volt :-)

A mi marokkónk nem igazán emlékeztet az akkori, klasszikus marokkókra, viszont t
ökéletesen funkcionál, nagyon jókat lehet vele játszani, és valahogy az egész izgalmasabb, mint a bolti egyenjáték. Biztosan azért, mert nem szabályosak az ágak... mindenesetre a tesztjáték nem szűkölködött a váratlan fordulatokban, úgyhogy biztos vagyok abban, bérelt helye lesz a kedvenc játékok között. :-)


Ilyenek voltak az ágak még a felhasználás előtt:
Kifestettük őket: ezzel még a legkisebbek is megbízhatók, hiszen végül is mindegy, hogy sikerül a festés, a lényeg, hogy a szín felismerhető legyen. :-) Jó esetben elég pár csíkot húzni az ágakra. Mi 5-5 db-ot készítettünk fehér, sárga, zöld és piros jelöléssel, 10-et pedig kékre festettünk.


És ennyi volt vele az összes munka, kezdődhetett a játék.

Mi így pontoztunk:
kék: 1 pont
zöld: 2 pont
piros: 3 pont
fehér: 4 pont
sárga: 5 pont

Rengeteget szerencsétlenkedtünk, de nagyon jókat nevettünk közben. Ha van kedvetek, készítsetek el, valahogy sokkal nagyobb kedve van mindenkinek egy saját készítésű marokkóval játszani... :-)
2 megjegyzés:

  1. Fantasztikusan jó ötletek vannak a blogodon. Imádom!
    Ez is egy nagyon jó játék:)

    VálaszTörlés
  2. Ari, köszönöm! Szerintem is, akárhány partit le tudnék vele játszani. És közelebb áll hozzám, mint a jólfésült bolti marokkók, itt minden fadarabnak egyénisége van :-)

    VálaszTörlés