2011. október 25., kedd

Szeretnivaló figurák kinőtt kesztyűkből


Most, hogy bejött a hideg idő, nekiültem, és átnéztem a téli holmijainkat. És mint minden évben ilyenkor, most is megállapítottam, hogy a kicsik mindent kinőttek, sapkát, kesztyűt, kabátot, tényleg mindent... A kabátokat és a jobb állapotban lévő sapkákat persze tovább tudjuk adni, de a kesztyűk mindig annyira elhasználódnak, hogy azokkal nincs mit tenni. Vagy legalábbis eddig nem volt, mert amióta Amanda oldalán láttam a kesztyűk felhasználására egy továbbgondolásra nagyon is érdemes ötletet, nem sajnáltam különösebben a kesztyűk elhasználódását és kinövés általi elalkalmatlanodását...

(No jó. Ha őszinte akarok lenni, igazából alig vártam már, hogy a kesztyűk felszabaduljanak...)

És mivel a lenti ötlethez pár kinőtt kis méretű zokni sem árt, egyből itt volt az alkalom, hogy a zoknik között is rendet tegyek... ez a kézműveskedés tulajdonképpen nagyon hasznos dolog, lássuk be :-)

Szóval, elérkezett az a boldog pillanat, amikor végre hozzákezdhettem ezeknek a kesztyűből készült figuráknak, úgyhogy kikészítettem a legfontosabb hozzávalókat: az egyujjas kesztyűket, fél zoknikat, lencsét/sárgaborsót/rizst, préselt papírgolyókat, fapálcikákat, befőttes gumikat, fekete alkoholos filctollat, pillanatragasztót, gombokat és pár apró tárgyat.

A kesztyűket a csuklórészig megtöltöttem rizzsel (de persze sárgaborsó vagy lencse is használható, vagy bármi hasonló, ami otthon van), és befőttes gumival elkötöttem.
(Ügyeljünk, hogy az ujjakba is jusson töltés.)
A papírgolyókba fapálcikát szúrtam.

A pálcikákat bedugtam a kesztyűk belsejébe (a  gumi enged ennyit). A zoknik szárait levágtam, és ezeknek a végét is elkötöttem gumival. Az így keletkező "sapkákat" a figurák fejére húztam.
Aki nem kapott fejfedőt, abból eszkimó lett, kapucnival :-)
Ezután pedig kialakítgattam a figurák végleges külsejét: a filctollal megrajzoltam az arcukat, gombokat ragasztottam a ruhájukra, és a kezükbe mindenféle tárgyat ragasztottam.

Hát ők lettek pár kinőtt egyujjas kesztyűből és zokniból... a kicsik reakcióiról még nem tudok beszámolni, mert ezek közül néhány figura az adventi naptárjukba megy majd, úgyhogy nem mutathattam meg nekik, de nagyon-nagyon bízom benne, hogy szeretni fogják őket. :-)

U. i. Nekem ez az utolsó, barna ruhás eszkimólányka a kedvencem... nagyon nagy a kísértés, hogy őt megtartsam magamnak... :-)


31 megjegyzés:

 1. Nagyon orvendek, hogy ide talaltam, nagy klassz dolgokra leltem!Koszonom!

  VálaszTörlés
 2. Már MEGINT nagyot alkottál! :) imádom mindet, de az eszkimós lányka valóban egy tündér! :) kezében mini fészek s 2 mini cinke (?)..ilyeneket honnan szerzel?

  VálaszTörlés
 3. Most találtam rá a blogodra,idevezérelt valami felső hatalom:)) Köszönet a szuper ötletekért!!!

  VálaszTörlés
 4. Annyira aranyosak! Megyek kesztyű és zokni után nézek!

  VálaszTörlés
 5. Megint nagyot alkottál. Egyre inkább az az érzésem, hogy neked egy tv műsort kéne vezetned ezekkel az ötletekkel, úgy, mint Martha Stewart. Imádnának. Persze így is, de jó lenne ha egyre többen tudnának rólad.
  Van egy csomó fél pár zoknink, szerintem rekordot tudnánk dönteni belőle, kesztyű is akad, szóval munkára fel!

  u

  VálaszTörlés
 6. Annyira cukik, ezekbe most megint beleszerettem! Köszönöm az ötletet! :)

  VálaszTörlés
 7. Ezek is nagyon édesek, nekem azért a tortás eszkimó a kedvencem! :-)

  VálaszTörlés
 8. Legszívesebben a használatban lévő kesztyűket is begyűjteném!
  Mesevilág!

  VálaszTörlés
 9. Örülök én is, hogy idetaláltam (gyanítom jót tett egy kis reklám a gasztroblogokon), nagyon bájos, szeretnivaló dolgok kerülnek ki a kezeid közül. Gyakran be fogok nézni hozzád, mert mosolyog a szívem, amikor a műveidet látom. Köszönet a sok ötletért. Üdv: Erika

  VálaszTörlés
 10. Emerencia, én köszönöm!

  Névtelen, köszönöm!

  Hajnalka, köszi :-) Hú, azt hiszem, egy régi virágcsokron volt dekorációként, ez olyan virágbolti kiegészítő lehet...

  Latinka, nagyon szívesen! Biztos így történt, hiszen tudjuk, véletlenek nincsenek, igaz?

  Hankka, szerintem Csenge kinőtt kesztyűi és zoknijai tökéletesek lesznek :-)

  Ági, tisztára elérzékenyültem, köszönöm, ez olyan nagy szó... az a baj, hogy nem vagyok az a szereplős típus, tudod, inkább olyan háttérember-féle. De például könyvet olyan szívesen írnék :-) Meg jó ez így is nekem, veletek...

  Mesi, igazán szívesen, örülök, ha így érzel :-)

  Katuci, köszi, és sejtem, miért pont a tortás :-)

  Névtelen, hát akkor csak nosza, végül is zsebre is lehet dugni a kezeket :-)

  Erika, köszönöm! Igen, számomra is nagyon jólesős és valahogy mindig meglepő, ha megemlítik a Kiflit valahol, bár a "reklám" talán nem a legjobb szó ide... Várlak szeretettel máskor is!

  VálaszTörlés
 11. Kedves Levendulalány!

  Az azért nem igazságos, hogy a Teremtő Téged ekkora kreativitással áldott meg! Nagyon kedvesesk, aranyosak a kesztyűfiguráid! Csak így tovább, minden reggel izgatottan nyitom meg a blogod és soha nem csalatkozom benned! zsuzsa

  VálaszTörlés
 12. Aztaaaa, már megint valami klassz dolog!:D

  ---Nekem egy kedves barátnőm adta meg a "címedet", hogy nézzek be hozzád...és nagyon örülök, hogy vagy nekem, vagyis nekünk!;)
  Köszönjük szépen, hogy "fenntartod számunkra" ezt a csodálatos blogot!:)---

  VálaszTörlés
 13. Szia, Zsuzsa! Köszönöm szépen, nagyon kedveset írtál... örülök, ha nem okozok csalódást, igyekszem :-)

  Csupa, neked is nagyon köszönöm, és hát igazán szívesen... szerencsés vagyok, hogy ilyen kedves látogatók olvassák ezt a kis blogot, mint Ti mindannyian.

  VálaszTörlés
 14. Kedves Levendulalány!
  Bocsánat, hogy itt teszem fel a kérdésemet, de nem találtam e-mail címet hozzád.
  A segítségedet szeretném kérni, mert jelen pillanatban nem ismerek nálad kreatívabb anyukát..:-)
  Kislányom osztálya idén is szeretné meglepni karácsonyor a két tanító nénijüket valami sk. ajándékkal. Tavaly nagy sikere volt a zoknisapkás gurigakórusnak (minden gyerek elkészített egyet, amit a saját képére formált, ebből állt össze a stilizált osztály, akik ráadásul énekeltek. A karmesterek a tanítónénik voltak..) Szóval valami hasonló, bárki által könnyen elkészíthető kreatív alkotással lenne jó meglepni a tanító néniket újra. Van valami jó ötleted?
  A tavalyi kórusról itt láthatsz képet: http://hannaeszternoemi.blogspot.com/2010/12/elsos-iskolai-karacsony.html

  Szia és előre is köszönöm hogy gondolkodsz helyettem :-))
  de is írhatsz: labnyomokblog@gmail.com

  Ági

  VálaszTörlés
 15. Kedves Levendulalány!

  Imádom a blogodat. Kedves, bájos, mint amilyen valószínűleg Te magad is vagy. :) Öröm téged olvasni, de az ötleteid is bámulatosak. Gratulálok és még sok ragyogó bejegyzést kívánok Neked!

  U.i.:Azért ehhez a bejegyzéshez írtam, mert ezek a kis figurák nagyon megragadtak. Köszönöm!

  Hédi

  VálaszTörlés
 16. Hédi, én köszönöm, olyan jólesett olvasni ezt a kedves hozzászólást! Szeretettel várlak máskor is!

  VálaszTörlés
 17. I don't speak hungarian but this is a very beautiful project for single gloves! thank you so much for posting it. I love the ideas I find on your blog. thanks.

  VálaszTörlés
 18. Annyira édesek, hogy szóhoz sem jutok! Fantasztikusak az ötleteid!:)

  VálaszTörlés
 19. Jaj, de cukiiik!!!!!! Hogy lehet belátni ezekbe a tárgyakba ilyen cukiságokat?? Nagyon rámfért egy kis vidámság ezen a jégesős délutánon! Köszönöm!!!!! :-) :-) Imádlak, hogy ilyen vagy!

  VálaszTörlés
 20. Did you use wooden balls for the head and how did you attach the stick?

  VálaszTörlés
 21. Nem beszélek a nyelvet, így nem használja translate remény van jó magyar szerelem a kesztyű minta nyelv lehet akadály, de fotók beszélni még sok más szavakat. Köszönöm a megosztás.

  VálaszTörlés
 22. Szia! Nagyon édesek... a fejüket vagyis a papírgolyót miből kell csinálni? Köszönöm válaszod!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, ezeket így lehet kapni, "préselt papírgolyó" néven, szinte az összes hobbiboltban, több vagy egy csomagban, és sokféle méretben vannak. De jó helyette fagolyó vagy pingponglabda is :-)

   Törlés
 23. A papírgolyó helyett jó-e hungarocelgolyó?

  VálaszTörlés