2011. október 14., péntek

Karácsonyi visszaszámlálás indul :-)Október közepe van, és ez az én szememben az az időpont, amikor a szívemben - valahol nagyon mélyen - elkezdhetek lassan-lassan készülődni arra az ünnepre, ami már előre aranyba vonja a gondolataimat, és ami a legkedvesebb számomra az egész évben: a karácsonyra.

Remélem, nem bánjátok, ha időről időre karácsonyi témájú bejegyzéseket teszek közzé már most - de miután olvastam, hogy Londonban két patinás nagyáruház, a Harrods és a Selfridges is megnyitotta már a karácsonyi osztályát, megnyugodtam, hogy nem én leszek az első fecske. :-)

Tulajdonképpen egészen sokáig bírtam, mert a következő ötletet már nyáron kigondoltam. De nyáron azért mégsem elfogadható karácsonyi témájú bejegyzésekkel bombázni a kedves olvasókat, úgyhogy igyekeztem megőrizni a sosem-volt higgadtságomat, és nem nekiállni a díszgyártásnak. De amint eljött az a bűvös időszak, hogy 75 napon belülre kerültünk a karácsonyi visszaszámlálásban (nem mintha ez a szám bármit is jelentene, csak jól hangzik...), azonnal fogtam egy kellően imponáló méretekkel rendelkező fenyőtobozt, hogy átalakítsam a sokszor megálmodott elképzeléseknek megfelelően.

Az ötlet pedig onnan jött, hogy a Nagyobbik már tavaly kért a babaházába egy mini karácsonyfát a babáknak - és most el is készítettem ezt neki, az ő nagy-nagy örömére :-)


A megvalósításhoz a következőkre volt szükség: egy nagy méretű fenyőtoboz, zöld akrilfesték, pillanatragasztó, spárga, kerek fényes gyöngyök és pár szalmagyöngy, vékony selyemszalag, egy vécépapír-guriga, olló és néhány pici csipkevirág (helyettesíthető papírvirágokkal is).

Az én tobozom ilyen volt:

Lefestettem zöld akrilfestékkel.

Vágtam a vécépapír-gurigából egy kb. másfél centi széles kört, erre támasztottam a tobozt, hogy biztosan megálljon. Ezután a selyemszalagból kis masnikat készítettem, és felragasztottam őket néhány helyre a tobozra.

A fényes kerek gyöngyöket is felragasztottam. A szalmagyöngyöket állítva rögzítettem, így olyanok lettek, mintha kis gyertyák lennének.

A spárgát körbetekertem a tobozon. Végül egy csipkeszalagból kivágtam pár kicsi csipkevirágot, és ezeket is felragasztottam - egyet a toboz legtetejére is.

Ezzel készen is lett ez a gyerekekkel is könnyen megvalósítható, kedves dekoráció, és igazán jó ráhangolódás a karácsonyvárásra... mert ne felejtsük el, már csak 71 nap. :-)
31 megjegyzés:

 1. Nagyon aranyos! Nemcsak babaházba, hanem asztali díszként is el tudom képzelni, mondjuk a munkahelyemen. Sőt, lehet, hogy meglepem majd egy-egy ilyen kis karácsonyfával a kollégáimat! Köszönöm az ötletet!

  VálaszTörlés
 2. Azt hiszem, ezután a bejegyzés után már tudom, milyen unaloműző programunk lesz ma a lyányaimmal. Megyünk tobozt gyűjteni! Köszönöm az ötletet, nagyon tetszik :)

  VálaszTörlés
 3. Ez is mennyire jó. Annyira kreatív vagy. Én még mindig gyűjtögetek az őszi koszorúhoz, többnyire csak nyárfákkal vagyunk körülvéve. :-) Alig várom, mik készülnek még Karácsonyig! :-)

  VálaszTörlés
 4. Szerintem meseszép!!

  VálaszTörlés
 5. Istenem, de éééééééédes! Én is naaaaaaaagy karácsony mániás vagyok... :)))

  VálaszTörlés
 6. Hankka, szerintem nagyon fognak örülni neki, és igazad van, asztali díszként is jó lehet, most az jutott eszembe, karácsonykor a terítéke mellé mindenki kap nálunk egy ilyet... köszi szépen az ötletet!!

  Remélem, sikerült begyűjteni az alapanyagot, Elrenor, és nagyon szívesen :-)

  Katuci, köszi szépen, ígérem, lesz még sok-sok hasonló dolog :-)

  Kriszti, köszönöm szépen!

  Szepyke, akkor rokon lélek vagy, méghozzá nagyon :-)

  VálaszTörlés
 7. Nagyon jó kis ötlet, és a kivitelezés is szuper:D

  VálaszTörlés
 8. Örülök, hogy tetszett, és köszönöm :-)

  VálaszTörlés
 9. Nagyon ötletes!! Gratulálok. Ki fogjuk próbálni! :)

  VálaszTörlés
 10. Micsoda ötlet! Nagyon jó lett!

  VálaszTörlés
 11. Most keveredtem az oldaladra. Kétbalkezes mamiként totális megkönnyebbülés a bejegyzéseidet olvasnom: van remény, hogy én is meg tudok valósítani néhányat a remek ötleteid közül - a kisfiammal, még akkor is, ha a kivitelezés nem lesz ilyen tökéletes. Köszi:)!

  VálaszTörlés
 12. Csilla, köszönöm :-)

  Kedves Moha, örülök, hogy tetszik!

  Judit, nem hiszem én ezt a kétbalkezességet :-) Biztos vagyok benne, hogy menni fog, de ha elakadnál, írj nyugodtan! Bár ha még segítséged is van hozzá a kisfiad személyében, nem lehet semmi gond :-)

  VálaszTörlés
 13. Tu as beaucoup de bonnes idées : bravo

  VálaszTörlés
 14. Mounette, I have to write my answer in English because unfortunately I don't know French at all, but I hope you'll understand it: thank you for your kindness, and have a nice day! Levendulalány (=Lavender Girl)

  VálaszTörlés
 15. Nagyon ötletes, nagyon-nagyon tetszik! :)
  Biztosan ki fogom próbálni! :)

  VálaszTörlés
 16. Zseniális! Nagyon tetszik. Csak azt nem tudom, hogyan tudtad ilyen szépen befesteni

  VálaszTörlés
 17. Háát, ecsettel meg sok-sok-sok türelemmel :-)

  VálaszTörlés
 18. Hát a Fróni el volt tévedve a nagyvilágban, hogy csak most talált ide....ez vmi elképesztően aranyos! Köszi az ötletet! :)

  VálaszTörlés
 19. De szerencsére idetalált :-) Nagyon szívesen!

  VálaszTörlés
 20. Nagyon ötletes! Már el is kezdtem!!!! Cukiiii!!!! :D

  VálaszTörlés
 21. Gratulálok!Mindegyik munkád nagyon ötletes,aranyos,szép és kreatív.Köszönet érte,hogy megosztod velünk.

  VálaszTörlés
 22. Nagyon tetszenek az ötleteid, főlag az, hogy elsősorban nem a pénzen múlik! :) Üdvözletem!

  VálaszTörlés
 23. Köszönöm szépen, nagyon kedvesek vagytok! :-)

  VálaszTörlés
 24. szia
  Vannak tobozaim de még nincsenek kinyílva mit tudok velük csinálni, ki fognak nyílni vagy nem?

  VálaszTörlés
 25. C'est vraiment ravissant et que de bonnes idées et belles choses sur ton blog, bravo et très bonne continuation :)
  It is really charming and what of good ideas and beautiful things on your blog, congratulations and very good continuation:)

  VálaszTörlés
 26. Nagyon tetszik! Jövőre készítek néhányat a kollégáknak! Köszönöm. :)

  VálaszTörlés
 27. Kedves Levendulalány !!
  Közeledünk a karácsonyhoz és igazán nem fogom bánni ,ha már most bombázol minket a karácsonyi ötletekkel :)))
  Erre a kis toboz díszre most találtam rá ,és az egyik idei tervünk ez lesz.
  Tavaly a hógömbökkel hatalmas sikert arattunk hála Neked :))

  VálaszTörlés
 28. Nagyon szép ,ajándéknak is ötletes,és nem nehéz elkészíteni sem.Köszi!

  VálaszTörlés
 29. Istenem... Kell nekem egy toboz!!!

  VálaszTörlés