2011. október 16., vasárnap

Karácsonyi papírcsizmácskák


Valahogy vonzódom a karácsonyi zoknikhoz és csizmákhoz, sokkal-sokkal jobban, mint azokhoz a bőrcsizmákhoz, amelyekért a nők általában rajonganak :-) Leginkább azért a karácsonyi csizmácskáért vagyok oda, amilyet a manók hordanak a Mikulás műhelyében, olyan kunkori elejű és színes-mintás-félékért. Olyan kár, hogy ilyeneket nem lehet kapni... Ha divattervező lennék, legott betömném ezt a rést a piacon, és sorozatgyártanám a manócsizmákat, a sok egyforma cipő helyett.
De gondoltam, legalább papírból és pici méretben megvalósítom ezt a csizmaálmot, hiszen miért is van nekem a sok szépséges színes papírom, ha nem azért, hogy például karácsonyi manólábbeliket készítsek belőlük?

Úgyhogy neki is láttam, és először is készítettem egy sablont kartonpapírból.


A sablont körberajzoltam a színes papíron - a csizma alját más mintás papírból vágtam ki, mint a tetejét.

Összeragasztottam a csizma két részét, majd sima irodai lyukasztóval piros papírból kis pöttyöket vágtam ki, és ezeket a csizma tetejének csúcsaira ragasztottam.

Elkészítettem a többi csizmácskát is a mintás papírokból.

Végül pedig ráragasztottam mindegyikre egy kis fehér négyzetet, beleírtam a betűket, egy vékony zsinórra felakasztgattam a csizmácskákat, és felrögzítettem próbaképpen a zsinórt a kandallóra - mert bár a karácsony még arrébb van, tervezgetni olyan jó dolog. :-)
6 megjegyzés:

 1. fantasztikus! méterárúból is akár elkészíthetnéd majd kitömhetnéd mikulásra sok édességgel! a kunkori részt vattával v.bármi más tömőanyaggal ki lehetne tömni mindenképpen, h szebb legyen...
  ha tok szakítani időt a rég tervezett karácsonyi projecteim közé (van kis mikulás csizma varrás is köztük:)), akkor hasonlót csinálnék tuti! :)

  VálaszTörlés
 2. Igen, annyira szívesen megvarrnám textilből is, csak tudod, az idő... egyfolytában szűkében vagyok vele, ezért az egyszerűbb megoldásokra gyúrok :-) Bár most ahogy elképzeltem a leírásod alapján, megint leküzdhetetlen vágyat érzek, hogy valamelyik éjszaka mégis megcsináljam :-) Ha neked sikerül, mutasd meg mindenképpen!!

  VálaszTörlés
 3. Kedves Levendulalány!

  Egy ideje olvaslak már,mégis csak most szólok először. Nagyon szeretem a blogodat! Olyan kedves ötleteid vannak, hogy muszáj megvalósítanom jó párat, akkor is, ha nincsenek még gyerekeim. Jó móka ilyesmivel foglalkozni nagy szamaraknak is. :) Ma megvalósítottam ezt a manó-cipős ötletedet a munkahelyemen! A függönyre gombostűztem a cipőgirlandot. Aki bejön, egyből mosolyog.. Köszönjük!

  Marcsu

  VálaszTörlés
 4. Kedves Marcsu, úgy örülök, hogy sikere lett a manócipős girlandnak, remélem, a kollégáid megbecsülik, hogy ilyen kedves munkatársuk van... bízom benne, hogy találsz még majd olyan ötleteket, amelyekkel nem kell megvárni a gólya érkezését :-)

  VálaszTörlés
 5. Amei, uma ideia maravilhosa para o nosso Natal.

  VálaszTörlés
 6. Kedves Levendulalány!
  Elkészítettem a manócsizmákat színes kartonból,damillal rögzítettem őket és most a kisfiam szobájában díszítik a függönyt!Fantasztikus,csúcs szuper meg minden!!!
  Amíg készítettem,a fiam és a férjem kételkedve nézték,mi lesz ebből megint...
  Amikor felraktam:"Anya te miket nem tudsz..."
  Azt hiszem,ez őszinte dicséret volt!
  Köszönet és hála Neked!!!
  Boldog karácsonyt!(mert a manócsizmán is ez volt...)

  VálaszTörlés