2011. október 23., vasárnap

Halloween-tökök, de csak majdnem


Nos, a Halloween nem az én ünnepem. Szeretem megnézegetni a neten a hihetetlen sokféle és viccesen ijesztő dekorációt, amelyekkel az amerikaiak tudják ebből az alkalomból elborítani az otthonaikat, de abban biztos vagyok, hogy nálunk nem lesznek szállongó szellemek, világító sírkövek és vértől csöpögő szájú denevérek a teraszon.
Egy csodaszép, kivájt, világító töklámpásunk mindig van azért a szüleim jóvoltából, ezt nagyon szeretem, és minden évben számítok is rá nagyon :-) De ezen a ponton meg is szoktunk állni. A Halloween abból a szempontból viszont nagyon jó, hogy alkalmat jelent egy újabb témájú kézműveskedésre a gyerekekkel, és mivel tényleg a tökmotívum az egyetlen, amivel igazán tudok azonosulni, most is ebbe az irányba indultunk el. Viszont mivel szerettem volna, hogy a Kisebbik és a Nagyobbik is tudjon mit kezdeni a dologgal, egyszerű és gyorsan kivitelezhető célt választottunk: pici Halloween-tököket készítettünk, amelyek igazából egyáltalán nem is tökből vannak. :-)


Csak kb. egy kiló mandarinra, fekete alkoholos filcre, két zöld zseníliadrótra és pár zöld levélkére volt szükségünk (mi egy szobaborostyánt beszéltünk rá az adakozásra).

Az alkoholos filccel mindenféle arcokat rajzoltunk a mandarinokra.
A zseníliadrótot kb. háromcentis darabokra vágtunk, a végét kicsit meghajlítottuk, és egy levélkén keresztül a mandarin tetejébe szúrtuk.

És ennyi volt az egész... Pofonegyszerű, nagyon gyors és látványos dekoráció, még egy fárasztó, munkával töltött nap után is kivitelezhető a gyerekekkel a vacsora előtt, mert mindössze negyedóra szükséges az egy kiló mandarin elkészítéséhez.
És egészen kicsi gyerektől egészen nagy felnőttig szórakoztató dolog :-)

11 megjegyzés:

 1. Nahát, ez nagyon ötletes, és aranyos! Gratulálok! :) Most körülnézek Nálad... :D

  VálaszTörlés
 2. A Halloween-nel kapcsolatban hasonlóak az érzéseim, nem a mi ünnepünk. Ezek a kis mandarinok viszont nagyon aranyosak lettek, mi is készítünk majd párat!

  VálaszTörlés
 3. No végre valami, ami nekem is eszembe jutott, nem tőled "lopom" az ötletet. :-)
  Hanna lányomnak pont ilyen formában csomagolom a mandarinokat az uzsonnás dobozába.
  Persze továbbra is ka vicceket és feluratokat is. Ha érdekel miről beszélek, nézd meg itt:
  http://hannaeszternoemi.blogspot.com/2011/09/mi-van-az-uzsonnas-dobozban.html

  Virtuális ölelés,

  Ági

  ui. Most száradnak a wc papír gurigák, egy adag, amiből koszorú lesz, egy adag pedig, ami a lányom decemberi!!! szülinapi zsúrjának meghívói lesznek. Lazításképpen pedig néhány cicát is gyártunk. Az idő ideális erre. Hálás köszönet a zseniális ötletekért. Függő(d) lettem.

  VálaszTörlés
 4. kap és feliratokat, bocsánat az elírásokért csak közben a zsírkréták is sülnek a sütőben és oda is figyeltem..

  VálaszTörlés
 5. Csilla, köszi szépen! Csak bátran, érezd magad itthon! :-)

  Hankka, hát igen, tényleg nem nekünk van ez kitalálva, de az a jó benne, hogy sok lehetőséget ad az alkotásra... remélem, nálatok is kellően ijesztő és vicces mandarinok lesznek!

  Ági, az uzsisdoboz-üzenet nagyon tetszik és végtelenül kedves dolog... amint a Nagyobbik iskolába kerül, ezt én is így fogom, ha nem bánod, hogy használom majd ezt az édes ötletet.

  A gurigás dolgokról meg majd számolj be nálad mindenképpen, sok-sok fotóval, olyan kíváncsi vagyok, neked milyenek lettek :-)

  Mihez sütöd a zsírkrétát? Reszelékből csináltok képet?

  VálaszTörlés
 6. Nagyon ötletesek, bár mi nem tarjuk a Halloweent, nálunk a halottainkra való emlékezésé ez a nap.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az egy másik nap, a november 1-je, Halloween október 31-én van. De természetesen megértem ezt, mi sem ünnepeljük a Halloweent kimondottan, a gyerekekkel történő kézműveskedéshez viszont jó téma, ezért nem bánjuk, ha előkerül a dolog...

   Törlés
 7. Ezek nagyon aranyosak! Különösen tetszik, hogy ilyen kicsikék. :-)

  VálaszTörlés
 8. Nagyon aranyosak lettek a mandarinok!

  Mi már kissé előre szaladtunk. Ádival -a fiammal- már hóembereket készítettünk. Holnapra maradt még pár mandarin, biztos fog örülni ilyen kis tököknek is. Köszönöm az ötletet! :):):):)

  Hóembereink:
  http://badamgy.blogspot.hu/2012/10/mandarin-hoemberek.html

  VálaszTörlés