2011. szeptember 11., vasárnap

Lepkegyűjtemény


Na persze semmi vérengzés, sosem lennék képes egyetlen lepkét sem bántani... a történet ott kezdődik, hogy múltkor csajos estét tartottunk a barátnőimmel. Arról beszélgettünk, ki minek nem tud ellenállni, azaz mi az, amire sooook-sooook pénzt képes elkölteni. Az egyik barátnőm töredelmesen beismerte, hogy neki annyi ruhája van, hogy ha mindennap mást venne fel, úgy tíz évig nem kerülne sor ismétlésre... a másik barátnőm azt ismerte be, hogy neki a futócipők és az utazások a gyengéi, és ezekre költi minden megtakarított fillérjét. Ami pedig engem illet... nos, nekem is van egy szenvedélyem, ami rendszeresen okozza a malacperselyem vesztét: én a szép papíroknak egyszerűen képtelen vagyok ellenállni. Egy különleges mintázatú vagy érdekes textúrájú papír úgy el tud varázsolni, hogy hónap végén is képes vagyok rá költeni, pedig olyankor már elég nagy a pénzkiadási önfegyelmem... De persze ugyanígy el tud bűvölni egy spéci kreatív eszköz is, mint például a lepke formájú papírkivágásokat készítő mintalyukasztók....

Egészen pontosan ez, azaz egy lepke formájú papírkivágásokat készítő mintalyukasztó volt az, amit egyszerűen muszáj volt legutóbb megvennem. Egészen nagy lepkéket lehet vele kivágni, majdnem öt centiméter széleseket! És gyönyörűséges formájúakat! És akár vastagabb papírból is!
Szóval, megvettem... otthon pedig elővettem a legszebb papírjaimat, és percekig lázasan gyártottam a szebbnél szebb mintás papírpillangókat. Amikor már vagy harmincöt darab díszelgett a pulton, elgondolkoztam azon, mit is kezdhetnék velük, mert az, hogy szépek, egy dolog, de mégiscsak kell belőlük valamit készíteni... úgyhogy kimentem a garázsba, a "majdvalamikorbiztosanjóleszvalamire" vicik-vackok közé, és előástam onnan egy régi fakeretet. Kicsit megtisztogattam, és máris megvolt az ötlet, hogy mit is készítek a csodaszép lepkéimből. :-)


A munkához így a következőkre volt szükség: többféle mintás papír, A/3 fehér kartonlap, olló, papírragasztó stift, pillanatragasztó, mintalyukasztó (illetve ennek hiányában készítsünk kartonból egy lepkesablont, és azt körberajzolva vágjuk ki a lepkéket a mintás papírokból), fakeret.

Készítsük el a pillangókat.
A képkeretet illesszük a fehér kartonra, és vágjuk azt megfelelő méretűre. A kartonlapot pillanatragasztóval ragasszuk a keret hátuljára.
A pillangókat ezután egyszerűen ragasszuk fel ragasztóstifttel a kartonra - ügyeljünk arra, hogy a ragasztó csak a lepke közepére jusson.
Száradás után egy kicsit hajtsuk fel a szárnyakat - így tökéletesebb az illúzió. :-)

Ezzel készen is van. Szerintem ez tényleg ritka látványos és kedves dekoráció, úúúgy szeretném, hogy Ti is elkészítsétek a saját verziótokat belőle :-)


4 megjegyzés:

 1. Nagyon helyesek, kétéves Csenge lányom biztosan értékelné! Szét is nézek majd itthon, hogy mit tudok összehozni neki, nagyon jó ötlet!

  VálaszTörlés
 2. Én teljesen beleszerettem, egész nap hurcoltam ma is a keretet a házban ide meg oda, hogy valami igazán jó helyet találjak neki :-) Biztos, hogy tetszene a kislányodnak is a sok színes pillangó, olyan vidámak és kedvesek, ha rájuk nézek, jobb lesz tőlük a kedvem...

  VálaszTörlés
 3. Kedves Levendulalány!

  Nagyon jó ötlet ez a lepkegyűjtemény!!
  Megengeded, hogy én is elkészítsem az enyémet és bemutassam, téged megjelölve?
  Köszönöm.

  VálaszTörlés
 4. Gesztenyeszív, hát persze, én örülök nagyon, hogy elkészíted!

  VálaszTörlés