2011. szeptember 9., péntek

Képkeret cd-tokból


Valamikor régen olvastam erről a dologról valamit, és már akkor arra gondoltam, ha lesz néhány üres cd-tokom, ezt muszáj lesz megvalósítanom. Az alkalmas pillanat nemrég elérkezett, mivel a múltkori cd-állatkás alkotásból (még lesznek belőlük kicsit később) maradt jó pár cd-tok. Szerencsére mindenféle kapaszkodó nélkül is könnyen ment a folyamat reprodukálása, úgyhogy mindenkit arra biztatnék, hogy próbálja ki, mert egyszerű és látványos dolog... plusz nem kell tovább a sorok mögé tologatni a cikis Modern Talking-cd-t, vagy a kíváncsi vendégeknek szemlesütve azt motyogni: "Hát ez meg hogy került ide...?" :-)


Először is szedjük szét a cd-t: vegyük ki az előlapot, pattintsuk ki a belső cd-tartó betétet, és emeljük ki a papír hátlapot. (Olyan cd-ket válasszunk, ahol a papír hátlap belső oldala fehér - ha ilyen nincs, vastagabb fehér lapra másoljuk át a hátlap határoló vonalait, vágjuk ki, és a továbbiakban ezzel dolgozzunk.)
Válasszuk ki azokat a szalvétákat, amelyeket be szeretnénk keretezni, és készítsük a munkafelületre.
Vágjunk ki egy oldalt a szalvétából, válasszuk le a színes rétegről a két fehéret. A papír hátlap fehér oldalát kenjük be ragasztóstifttel, helyezzük rá a szalvétát, és simítsuk rá mindenhol, hogy a szalvéta tökéletesen odatapadjon.
Pár percet várjunk, hogy száradjon, majd a szalvéta felesleges részeit vágjuk le.
Fordítsuk meg, és képpel lefelé tegyük vissza a tokba, a két keskeny oldalcsíkot felhajtva.
Csukjuk be a tokot - máris kész az első képünk.Szerintem úgy a leglátványosabb, ha  egyszerre hármat készítünk el, és ezeket egymás fölé akasztjuk ki:
Bármilyen témakörben gondolkodhatunk - a lényeg, hogy a szalvéták harmonizáljanak egymással, stílusban, színben, hangulatban.
És persze a legkézenfekvőbb és legkedvesebb megoldás, ha fotókat helyezünk a tokokba.
Mindenkinek kellemes képkeretezést kívánok :-)

5 megjegyzés:

 1. Kedves Levendulalány! Gratulálok a blogodhoz, nagyon kreatív vagy, gyönyörű dolgokat készítesz! Ezek a képkeretek is nagyon helyesek és ötletesek, talán még jómagam is el tudom készíteni. Köszönöm az ötletet, érdeklődve várom további "munkáidat"!

  VálaszTörlés
 2. Kedves Hankka, köszönöm szépen ezt a kedves hozzászólást! Egészen biztos vagyok benne, hogy Te is el tudod ezeket készíteni, és mindenképpen írd majd meg, hogy sikerült :-) Benéztem hozzád, így ezúton kívánok utólag is boldog születésnapot a lánykádnak!
  Szeretettel
  Levendulalány

  VálaszTörlés
 3. Aranyos vagy, köszönjük szépen! Már ki is találtam, hogy a munkahelyemen a szobám falára kerülhetnének ilyen képek, remélem, sikerül megvalósítani!

  VálaszTörlés
 4. Olá!
  Seu blog é lindo!!!E muito criativo,
  obrigada pelas idéias.
  Parabéns!
  Abraço

  VálaszTörlés
 5. Kedves Levendulalány!
  Meg szabad kérdezni, hogy milyen módon teszed őket a falra? :) Egyébként nagyszerű ötlet, mint mindegyik :)
  Csodálatos napot!
  Mariann

  VálaszTörlés