2011. augusztus 11., csütörtök

NyugalomterápiaA munkahelyemen ismét eljött az az állapot, amikor már reggel fél 9 körül azt érzem kivétel nélkül mindennap, hogy na, akkor én ezt most befejeztem. Pechemre viszont aránylag türelmes természetet kaptam az első feltöltésnél, úgyhogy többnyire beharapom a számat, és próbálok arra gondolni, hogy mások egy ilyen állásért ölni tudnának (aki nem ismerné, idézet Az ördög Pradát visel c. filmből...). Igaz, mostanában már ez sem segít, és úgy szoktam a munkából hazaérni, hogy az arckifejezésem tiszta Chuck Norris (zéró gondolat, üres tekintet, de bosszúvágy azért van bőven).

Na, ilyenkor szoktam azt érezni, hogy valamit muszáj barkácsolnom, és egy villanykörtecserével nem szoktam beérni, úgyhogy előveszem valamelyik alapanyagos dobozomat, aztán addig nézegetem, amíg a fent említett Chuck Norris-tekintetből nem lesz csillogóan ötletteli Martha Stewart-os, és nekiállhatok a sok-sok feszültséget levezető alkotásnak, mert hát ki mivel vezeti le, ugye. Én ezzel.

Ma a süthető gyurmás doboz került a kezem ügyébe, és mivel úgy éreztem, a napi sokkot csak valami nagggyon cukormázas dologgal lehet helyretenni, a lila és a rózsaszín gyurma után nyúltam. A fő szempont az volt, hogy valami igazán felesleges és hiábavaló dolgot készítsek, hogy még véletlenül se foghassam fel feladatnak. Ezért elkészítettem egy egy rózsaszín és lila formákból álló formakupacot, ezeket felfűztem, és majd egyszer kitalálom, mire is fogja a használni a Nagyobbik a szobájában. :-)


1. lépésként sodrófával kinyújtottam a gyurmákat, és egy pillangóforma, egy pogácsaszaggató, valamint egy kupak segítségével kivágtam a formákat. Egy részükre tettem a másik színű gyurmából is egy-egy pöttyöt, aztán egy szívószál segítségével mindegyik darabot két helyen kilyukasztottam.2. Kisütöttem őket (100 fokon 30 perc), majd a kihűlt darabokat, kis-kis szüneteket hagyva felfűztem egy madzagra. A két lyuk között mindig hátul húztam át a madzagot, így szépen rá is feszültek, és nem csúsztak le a formák.

Kész lett a lánc, amit vagy függönyelkötőnek, vagy csak sima dekorációs elemnek használunk majd fel a Nagyobbik birodalmában – mert neki mindenesetre nagyon tetszett a feszültséglevezetős terápia eredménye. :-)
1 megjegyzés:

  1. Jaj de cuki, ez még nekem is tetszik, igazán csajos lett! :)

    VálaszTörlés