2011. augusztus 31., szerda

Angry Birds, offline verzióGondolom, kevesen vannak, akik nem hallottak még az Angry Birds nevű, mobiltelefonra készült alkalmazásról, amely jelenleg a világ legnépszerűbb mobiljátéka. Én valószínűleg az utolsók között voltam, akik kipróbálták, mert sokáig erősen tartottam magam a "ha mindenkinek tetszik, nekem úgysem fog" előítélethez, pedig tudhattam volna, hogy ha ez a Harry Potter esetében sem működött, most sem fog... és tényleg. Amint Ő szert tett erre a játékra, és onnantól kezdve más sem hallatszott esténként, mint a tittitiritittirititittitiiti zene, meg a repülő madarak "víííííííí"-i, hamarosan azt vettem észre, hogy az első óvatos kattintás után én is lelkesen hajigálom a harcos madárkákat a gonoszan röfögő zöld malacok felé.

A játék kerettörténete nagyjából annyi, hogy a malacok egy óvatlan pillanatban ellopták a mindenféle színű, méretű és képességű madarak tojásait, és különféle ingatag építményekbe vonultak vissza, hogy ott bújjanak el a bosszút esküdött szárnyasok elől. Azok persze egyáltalán nem hagyták ennyiben a dolgot, és egy csúzli (és a kezünk) segítségével kilövik magukat a malacok felé, hogy az építményeket összedöntve visszaszerezzék a tojásaikat. Ennyi az egész, és aki játszott Scorch-ot C64-en, az tudja, hogy nincs új a nap alatt, mégis, az Angry Birds hihetetlenül jól játszható, figyelemlekötő játék, mindenféle káros tartalom nélkül. Egyetlen hátránya, hogy rendkívül addiktív, úgyhogy csak saját felelősségre próbálható ki. :-)

Szerencsére nálunk végül aránylag gyorsan lecsengett a mérges madarak által kiváltott láz, de azért a játékot továbbra is egy nagyon jól eltalált kis alkalmazásnak gondoljuk. Az Angry Birds-termékek közben persze elárasztották a világot, az én munkahelyemen is van pl. egy hatalmas piros, zord tekintetű plüssmadár. Ilyeneket azért talán nem vennék, de amikor az egyik oldalon kinyomtatható és vágással-ragasztással elkészíthető Angry Birds-figurákra bukkantam, rögtön nekiláttam az elkészítésnek.
Nagyon helyesek lettek, és tényleg nagyon egyszerűen előállíthatók - ha nálatok is van a családban Angry Birds-rajongó, ő biztosan nagyon fog örülni ezeknek a kartonfiguráknak. :-)


Első lépésként letöltöttem a papírfigurák pdf-jét innen (a "free downloads" linkre kell kattintani).

Kinyomtattam a figurákat:

Majd ezeket sima papírragasztó stifttel felragasztottam kartonlapokra. Száradás után kivágtam a figurákat és összeragasztottam a hajtások mentén.
Végül csak a feeling kedvéért fogtam néhány építőkockát, és összetettem belőlük egy jelenetet. :-)

4 megjegyzés:

  1. 3. pálya, 15-ös szint... de innen nem jutok tovább.. már két Budapest-Balaton van a hátam mögött, mindkétszer lemerítettem a telefont, de nem jutok túl ezen a szinten... :)))))))))Jah, nem én vezettem, én csak játszottam... de nekem le kell halkítanom a telefont, mert a fontosaim nem bírják a nyííííííííííít, meg a röfögést...:))))

    VálaszTörlés
  2. :-) Mi is sokszor jártunk így, és ilyenkor van az, hogy Ő odaadja nekem, vagy én odaadom Neki, és a másik a legelső próbálkozásra megcsinálja a pályát, sőt, még meg is marad egy-két madár a csúzli mögött feleslegben, rémesen bosszantóan :-)
    De pszt, a neten keress rá, egy csomó oldal van, ahol leírják, hogyan lehet továbbmenni azon a pályán, ahol nagyon elakadtál... de nem tőlem tudod :-)

    Kicsit én is is eltöprengtem, nem kéne-e lehalkítva játszanunk majd legközelebb, mert miután megcsináltam ezeket a kartonmadarakat, a Kisebbik szépen elkezdett velük játszani, fület tépő nyíííííííííí és vííííííí közepette :-)

    VálaszTörlés