2017. május 19., péntek

Kavicssünik


Gyerekekkel történő barkácsoláskor a kőfestés mindig befutó ötlet: legkisebb és legnagyobb is megtalálja benne a kihívást és az örömöt. Nekem most egy kisebb csapatot kellett lefoglalnom egy kis időre, és ez a kavicsok segítségével jól is sikerült. Az ötletet egyébként a gyerekek hozták, úgyhogy nekem nagyon egyszerű dolgom volt, csak az alapanyagokat kellett biztosítanom, és persze itt-ott segítenem, de összességében prímán elboldogultak a kavicssünikkel. :-)

Ha kavicsokat támad kedvünk festeni, a munka először is persze a darabok alapos lemosásával kezdődik - így szép, tiszta felületeket kapunk, amiket öröm lesz dekorálni.

A kavicsokat mindig le kell alapozni, így nem fog a festéken áttűnni az eredeti felület. Mi a szokásos módon, szivacsdarabkával pacsmagoltuk a kavicsokra az alapozó akrilfestéket:

Majd száradás után barnára és bézs színűre festettük a kavicsokat.

Innentől már nem volt módom tovább fotózni a fázisokat, mert be kellett segítenem a tüskék és szemek megrajzolásában (fekete alkoholos filccel), valamint az orrként szánt pici zseníliapomponok felragasztásában. 

Így aztán csak az elkészült süniket tudom megmutatni, de nem hiszem, hogy bármilyen kérdés maradna utánuk, hiszen alapvetően nagyon egyszerű ötletről van szó - és szerintem igazán helyesek lettek. :-)4 megjegyzés:

 1. De cukik! Így reggel különösen jól esnek... :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon rokonszenves sünicsalád! :-)
  Szerinted ovisokkal milyen festéket használjak kavicshoz, mert ugye az akril nem igazán kimosható pl ruhából...?

  VálaszTörlés
 3. Azok az almát cipelő sünikék... nyaranta mindig elraktározok jó pár vízparti kavicsot, "jó lesz az még valamire" felkiáltással, hát most látom, hogy mire lesznek jók! Süngyártásra fel! :-D

  VálaszTörlés