2017. április 21., péntek

Ajándékötlet anyák napjára


Az én anyukám nagyon szereti a madarakat, ezért anyák napjára valamilyen madaras ötletben gondolkodtam. És mivel a szívnél kifejezőbb forma kevés van, a kettőből együtt lett a következő kis ajándék :-)
Egy kevés levegőn száradó gyurmára, egy darabra faágra és némi festékre van csak szükség a szívmadárkák elkészítéséhez - azzal érdemes kezdeni, hogy a gyurmát kinyújtjuk, kb. fél cm vastagra.

Egy éles kés vagy más vágóeszköz segítségével kivágunk a gyurmából egy szabálytalan szívformát:

Hagyjuk a gyurmát teljesen kiszáradni, néha meg-megfordítva. Ha már kopogósra száradt a szív, fessük le kétféle színű festékkel:

Ez így most olyan, mintha megtört szíveknek állítana emléket, de nem így lesz :-)
Míg szárad a festés, vágjunk vagy törjünk egy kis darab száraz faágat. Fessünk rá narancssárgával 4x3 kis foltot. Haladjunk tovább a szívvel: fessük rá a madárkák szempilláit és csőrét, valamint egy szárnyvéget a forma jobb oldalára.
Végül pillanatragasztóval rögzítsük a faágat a szíven, és ezzel el is készült, sok-sok szeretettel .-)


6 megjegyzés:

 1. Ez szívmelengető! Nagyon kedves ajándék! Gratulálok!

  VálaszTörlés
 2. Jaj, ez nagyon édes lett! Nekem nincs levegőre száradó gyurmám, de sóliszt gyurmából lehet, hogy ki fogom én is próbálni, ha az időm is engedi majd. :3 Köszönöm a tippet!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, abból is lehet, csak érdemes aprószemű sóval dolgozni, hogy szép sima legyen a gyurma felülete. Biztos vagyok benne, hogy nagyon szép lesz! Igazán szívesen! :-)

   Törlés