2017. március 10., péntek

Fonalbundás nyuszik


A műanyag kindertojásbelső egy igazi húsvéti alapanyag: a formája miatt lehet belőle tojásos dekorációt és nyuszikat is készíteni (és még millió mást is). A kindertojásnyuszik gondolata persze nem új, tudom, hiszen szerepelt már itt hasonló ötlet - viszont most egy újabb oldalról közelítettem meg a műanyag tojáskák nyuszisodási lehetőségeit, és szerintem így szebb a végeredmény.

A műanyag kindertojásbelsőn kívül egy adag vastagabb fehér fonalra lesz szükségünk a nyuszikhoz:

A tojás egyik végébe fúrjunk egy lyukat:

Nyissuk ki a tojást, vezessük át a fonalat a lyukon, kívülről a tojás belseje felé, és a szál végére kössünk kétszer-háromszor csomót.

Ezután húzzuk meg a fonalat (ezzel ellenőrizzük, hogy a csomó nem csúszik-e ki a lyukon), és csukjuk be a tojást.

Ragasztózzuk be a tojás felső részét, a fonalvég körül - ehhez sűrű hobbiragasztót vagy jó minőségű papírragasztó stiftet is lehet használni.

Kezdjük el spirálformában tekerni a fonalat. A tekerés legelejénél nyomjuk le a fonalat a lyuknál, hogy megtapadjon a ragasztón, és később is, ahogy haladunk a spirálozással.

Tegyünk még ragasztót a tojásra, és folytassuk a tekerést.

A végén egyszerűen csak vágjuk le a felesleges fonalat, amikor már nem tudjuk tovább szűkíteni a spirált.

A füleket érdemes filcanyagból vágni, mert ez nagyon jól illik a fonalborításhoz - a fülek közepére lehet egy kis mintás anyagot is ragasztani, így nyusziszerűbb lesz. :-)

A füleket pillanatragasztóval vagy más, gyorsan kötő ragasztóval célszerű a tojáshoz rögzíteni:

A nyuszik további dekorálásánál sokféle megoldást lehet választani: én a szemekhez fekete gyöngytollat használtam, mert ez nemcsak élénk fekete színű marad száradás után is, hanem ki is emelkedik a felületből, és ettől igazibbnak hat.
Az orr helyére pici rózsaszín zseníliagolyót ragasztottam.

Végül már csak egy-egy masnit kaptak még a nyuszik ragasztásos módszerrel, valamint fehér zseníliagolyó lábakat és farkincát - ezzel el is készültek. A lábakat és a farkat érdemes úgy elhelyezni, hogy egyben stabillá is tegyék a nyuszikat álló helyzetben, így biztosan nem fognak felborulni.

A fonal miatt nagyon puhának látszanak, és kézbe fogva is azok - egyáltalán nem érződik rajtuk, hogy egy sárga műanyag tojás van a borítás alatt. :-)
10 megjegyzés:

 1. Gratulálok az ötletességedérd. Nagyon jó🐰

  VálaszTörlés
 2. Mosolygós lett a reggel!
  Most már igazán időszerű egy bábfilmet is csinálnod, és szerintem Nagyobbik lelkesen segítene benne. Vagy "fotóregényt", az kevésbé komplikált.
  Ottó bácsi

  VálaszTörlés
 3. Cukik!!! És nekem az a kedvencem, ahogy beállítod a kis alkotásokat, most is, mikor szemben vannak egymással a nyuszik, valami hihetetlen cukik, és ez annyit ad belőled is, bár nyilván nem ismerlek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De biztosan sok minden kiderül rólam ezekből a kis alkotásokból, teljesen igazad van :-)

   Törlés