2017. február 2., csütörtök

Kedves Tél!


Köszönöm, hogy itt voltál, idén igazán kitettél magadért. Nagyra értékelem az erőfeszítéseidet, és biztos lehetsz benne, hogy ezt a januárt sokáig nem felejtjük el. Ám most már itt az ideje, hogy megpihenj... miattunk nem kell túlhajtanod magad, hidd el, megérdemled a vakációt! Ha gondolod, szívesen segítek az összecsomagolásban, a havat például egy helyre kotorjuk, hogy könnyebb legyen elvinned. Kérlek, hogy az autó szélvédőjéről se felejtsd elvinni a jeget, őszintén szólva egy kicsit könnyebb lenne reggelenként a fűtés-vakargászás nélkül. Persze, igazad van, a jégvirágok tényleg gyönyörűek! De hátha az igazi virágok is előbújnának lassan, tudod, például a hóvirág... igenigen, nem lesz olyan szép, mint a jégváltozat, de én beérem most már azzal is, nem szeretnék neked további fáradságot okozni.
Ha hazaértél, csöngess be a szomszédodhoz, keltsd csak fel nyugodtan, szerintem eleget heverészett. Igen, a Tavaszra gondolok, és ha nem nyit ajtót elsőre, próbálkozz csak újra, néha szereti kéretni magát. Ha azzal jön, hogy csak még tíz percet hadd aludjon, meg hogy szundi üzemmódra állította a telefont, ne higgy neki, csak arra vár, hogy kitedd a lábadat, és megint beleveti magát az alvásba. 
Akkor megbeszéltük? Jajdejó... decemberben szeretettel látunk ám megint, és a fehér karácsony szuper ötlet! Igen, igen. Hogy mit? Ja, persze, az ónos eső is mehet veled, nehogy vissza kelljen jönnöd érte, csak pihenj nyugodtan. Hiszen már csak tíz hónap, és újra találkozunk! És addig is hiányozni fogsz. De majd kibírjuk valahogy...9 megjegyzés:

 1. Nagyon szeretem a telet, és most még hó is volt. De! Szívemből szóltál! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :-) :-)
   Igen, én is szeretem, a havat is, de lássuk be, most már ennyi éppen elég volt :-)

   Törlés
 2. Ezt nagyon kedvesen megfogalmaztad. Ha én lennék a tél, erre a szelíd biztatásra biztos hallgatnék. :-) Remélem ő is fog...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon bízom benne, és nem is kérek sokat... egy kis napfény, egy kis meleg... néhány virág, illatos levegő... szerintem ez igazán nem nagy mohóság :-)

   Törlés
 3. No, de kérem! Kérem!
  Ez egy igazi jóravaló Tél! Nem lazsál, nem lóg. Ha már a fehér karácsonyt nem sikerült megszerveznie, akkor legalább tisztességgel végigdolgozza az utolsó hónapját is.
  Így legalább nem válik okafogyottá a farsang, nem téblábolnak magukat haszontalannak érezve a busók.
  Végtére is az ő dolguk elűzni a telet, nem? :)
  (És lehet szobai tavaszt is rendezni. Ma vettem egy szupermarketben 200-ért jácintot, ami itthon fog kinyílni. Egy kis zugtavasz.)
  :))
  Angéla

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én kiegyeznék egy napsugarasabb-szárazabb farsanggal is, ha lehetek őszinte :-)

   Törlés
 4. Nagyon szépen fogalmaztál!

  VálaszTörlés
 5. Képzeld, itt nálunk február elsejével mintha lehúzták volna a rolót a télnek, egyből meleg lett! No nem kánikula :o), csak plusz 4 fok! Ma meg már +8! Tiszta tavasz...:o)))

  VálaszTörlés