2016. október 17., hétfő

Őszi csónakosok


Hétvégén megtettük a szokásos gödöllői alapanyagbeszerző körutat - azaz nagyot sétáltunk a kastély parkjában, és összegyűjtöttük az egész télre elegendő gesztenyét, makkot és tobozt. A park igazi paradicsom az őszi termések kedvelőinek, ráadásul sétának sem utolsó, hiszen az épület és a környező részek minden évvel egyre szebbek lesznek, ezért szívből ajánlom mindenkinek, aki esetleg még nem járt arra, vagy csak nagyon régen.
A friss beszerzésekből elsőként most egy gyors kis őszi dekoráció készült - valószínűleg azért éppen ez, mert valamiért napok óta a Holdbéli csónakos dala jár a fejemben... így aztán kikészítettük a szükséges hozzávalókat, és nekikezdtünk.

A figurákhoz összeragasztottunk egy kisebb sapkás és egy nagyobb makkot, majd egy darabka spárgát kötöttünk a nyakukba - ezt lehet nézni sálnak vagy akár karoknak is. :-)

 A figuráknak alkoholos filccel arcot rajzoltunk, majd beragasztottam őket a dióhéjba (pisztollyal, ez mindig az én hatásköröm). A dióhéj csónakokba ragasztottam még egy-egy ágdarabkát is, vitorlarúdnak.


Ezután pedig már csak annyi teendőnk volt, hogy ráhúzzuk vitorlavászonként a leveleket az árbocra, és készen is lettek az októberi színeket képviselő őszi csónakosok, akik meglehetősen vidám fickók lettek. Biztos nekik is az ősz a kedvenc évszakuk :-)


6 megjegyzés:

 1. Milyen vidám kis csapat! :o) Nagyon tetszenek!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, eléggé mosolygósak lettek, de ezekkel a színekkel nem is csoda, igaz? :-)

   Törlés
 2. Ide is (mármint a gödöllői kastélykerbe) a Te hatásodra jutottunk el úgy két hete egy mátrai kirándulásból hazafelé, és valóban egy kincsesbánya, ezúton is köszönöm az ajánlást! Néhány éve pedig a családi nyaralást szerveztük Nagybörzsönybe a bejegyzésed után hatására ;) Gabi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gabi, mennyire örülök ennek!! Remélem, egyik látogatást sem bántátok meg, nagyon szeretem mindkét helyet, de a kastélykert tényleg a szívem csücske... főleg egy-két hét múlva érdemes menni, amikor elkezdenek lehullani a levelek, és a világ legcsodálatosabb (és legvastagabb) levélszőnyegén lehet tobzódni :-) Persze termést inkább előtte érdemes gyűjteni, mert a levéltenger akkor mindent elborít... csodaszép!

   Törlés