2016. szeptember 26., hétfő

Hóemberkék pingponglabdából


Igenigen, mondhatjátok, hogy ilyenkor hogyan kerülnek elő téli dolgok, de mindjárt megmagyarázom :-) 
Az úgy van, hogy amikor vége a karácsonynak, és abba kell hagyni a különféle téli-ünnepi dolgok készítését, mindig megbánom, hogy miért nem kezdtem el előbb írni róluk, mert akkor még többet lehetett volna... mert hát a legkedvesebb időszakom alkotási szempontból tagadhatatlanul a karácsony. Biztos vagyok abban, hogy ezt rajtam kívül sokan gondoljátok így - annyi, de annyi ötlet születik ilyenkor, hiszen nincs inspirálóbb a karácsonyi hangulatnál, fényeknél, illatoknál, gondolatoknál.  És bár ennél hosszabb ünnepi időszak nincs, övé a november és a december is, nekem ez mégis túl rövid, és sokkal több ötletről tudnék írni, ha több idő lenne rá... ezért aztán arra gondoltam, ha jön egy gondolat, hát nem fogom vissza, megcsinálom és megírom, mert hátha később nem fog eszembe jutni vagy nem marad már rá idő, és valakinek éppen ez fog jól jönni. És ha csak én leszek az a valaki, azzal is elégedett leszek már :-)

Így történt, hogy most, szeptember végén, amikor még nyílnak a völgyben a kerti virágok, összeszedtem a bátorságomat, és elkészítettem ezeket a hóemberkéket. Csakis a proaktív gondolkodás szellemében :-)


Alig kellett hozzájuk más, mint néhány pingponglabda:

Kettőt-kettőt ragasztópisztollyal egymáshoz rögzítettem (ha feliratosak a lasztik, érdemes őket a szövegnél egymásnak fordítva összeragasztani, így a végén nem is fog látszani egyik felirat sem). Fehér dekorgumiból szabálytalan darabokat vágtam, ezeket a hóemberkék aljára ragasztottam (persze fehér karton is jó hozzá).

Mintás szalagból vágott darabokat kötöttem-ragasztottam a hóemberkék nyakába. Narancssárga dekorgumiból vágtam orrot, amit pillanatragasztóval rögzítettem, akárcsak a karoknak szánt préselt papírgolyókat. 
A szemeket, a szájat és a gombokat fekete alkoholos filccel rajzoltam meg, és ezzel készen is lett.

A legeslegelső fecskék :-) Persze még lesznek bőven őszi ötletek is, de azért nem bánjátok ezeket, ugye....?
6 megjegyzés:

 1. Nagyon helyesek! A répaorruk a legjobb... Egyáltalán nem sietted el. Tegnap egy hosszabb autóút során, férjet sokkolva, sorra vettem, hogy a tágabb család számára milyen ajándékötleteim vannak karácsonyra... Szeretem eljerülni a december közepi idegbajt, na... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez annyira megnyugtató, hogy más így is van ezekkel a dolgokkal :-) Igazán nem akarjuk persze siettetni a dolgokat, csak szeretünk gondolni a karácsonyra, ugye? :-)
   Pontosan, én is előre megveszem a dolgokat, nem mintha szupergondos lennék, egyszerűen csak önvédelemből kerülöm el karácsony előtt az üzleteket, mert öt perc elteltével én is idegrohamot kapok... de akkor nagyon hasonlóan gondolkodunk :-)

   Törlés
 2. Gyerekkoromban a celluloid pingponglabda rettenetes "hivatalos" barkácsötletek alapját képezte, ezek a hófickók azonban kifejezetten bájosak és egyediek, igaza van Nikinek, a répaorruk a legjobb! :-D Lehet, hogy leküzdöm a rémes emlékeket, veszek néhány pingponglabdát, és összehozok belőlük párat, még a karácsonyi ünnepek előtt!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De megnézném most ezeket a régi ötleteket, biztos jókat lehetne mosolyogni rajtuk :-) Mondjuk akkoriban nem is nagyon voltak alapanyagok a barkácsoláshoz, nem volt könnyű dolga annak, aki alkotásra adta a fejét...
   Én nagyon biztatnálak, tudod, azt mondják, a rossz emlékeket úgy kell kitörölni, hogy újakat gyártunk helyettük :-)

   Törlés
 3. Egyszerü és nagyszerü. Bizony jobb elöre gondolkodni mid késsöbb idegbajt kapni :)
  m.

  VálaszTörlés