2016. augusztus 12., péntek

Olimpialázban


Természetesen mindannyian nézzük az olimpiát, kicsik-nagyok egyaránt. A Nagyobbik szívügye a műugrás, éjszakába nyúlóan képes nézni, amikor éppen ez megy - ez így volt már négy évvel ezelőtt is, csak akkor az öccsével még kevesebb koncentrációval, de annál nagyobb vidámsággal követték az ugrásokat, és minden vízbe érést óriási PLACCCCS kiáltásokkal kommentáltak. Mostanra ez elmúlt, a hangos drukkolás áttevődött a vívásközvetítésekre, a Kisebbik révén, aki a görög tragédiákat simán leköröző drámai érzékkel teszi fel az olyan kérdéseket, hogy "ha szíven szúrja az ellenfelet, akkor mindenki elcsúszik majd a véren?"
Pedig becsszóra ártalmatlan Bálint Ágnes-meséken nevelkedett... :-) 
A másik állandó műsorszáma az, hogy ha bármikor megpillant a közvetítéseknél a versenyzők neve mellett egy piros-fehér-zöld zászlót, teli torokból örül, hogy "OTT EGY MAGYAR!!" - amitől egészen úgy érzem magam, mintha mi mind valami ritka, kihalóban lévő állatfajta tagjai lennénk. :-)

Szóval, az olimpia mindenkit a hatása alá volt a családban, és természetesen kellett is egy kis olimpiai dekorációt gyártanunk a gyerekszobába - nagyon egyszerű verziót gondoltunk ki, ami még az egészen kicsikkel is megvalósítható.


Nem is kell hozzá túl sok dolog, csak öt papírguriga:

Lefestettük a gurigákat kívül-belül sárgára, kékre, feketére, zöldre, pirosra - az olimpiai öt karika színeinek megfelelően. 
Mi akrilfestéket használtunk, de kisebbekkel tökéletes a vízfesték is.

Száradás után a gurigákat kb. 1 cm-es szeletekre vágtuk:

Már csak annyi teendőnk volt, hogy a karikákat egymáshoz ragasszuk:

Persze nem pontosan olyan, mint az igazi, mert itt nincsenek egymásba fonódva a karikák - de ez is megoldható: aki kellő precizitást érez magában, az bevágásokkal is egymáshoz rögzítheti mindet, hajrá, hajrá :-)

Végül már csak fel kellett fűznünk az elkészült díszeket, és ezzel készen is lett. 

Igazi gyerekbarát olimpiai dekoráció, dekoráló olimpiabarát gyerekeknek :-)


2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó ötlet!!! :o)
    Olyan jó olvasni, hogy a gyerekek mennyire rajongnak az olimpiáért!

    VálaszTörlés
  2. Szia! Nagyon ötletes lett, tetszik!

    VálaszTörlés