2015. augusztus 11., kedd

Játék teáskészlet


Mostanában kevesebbet írok, de nyáron mégiscsak azzal a legjobb foglalkozni, hogy nyár van :-) Idén a szokásosnál kevesebb ötletet kell fenntartani az esős délutánokra, mert ezek egyszerűen nincsenek... viszont a helyükbe lépett a brutális kánikula, amikor azért szintén nem lehet a gyerekeket egész nap a levegőn aszalni, tehát ilyenkor mégiscsak jól jönnek az elfoglaltságok. Igaz, az enyémek kifogyhatatlanok a saját ötleteikből is, úgyhogy egyre ritkábban kérdezik meg, mit is csináljunk - de azért néha eljön az én időm. :-) 
Legutóbb valami papírgurigás ötletre érkezett igény, de hiába soroltam a jól bevált megoldásokat, egyiknél sem lettek annyira lelkesek, mint máskor - és akkor bedobtam valami egészen újat, ami egyöntetű tetszésre talált. 
Így készítettünk a papírgurigákból ezúttal játék teáskészletet - és rendkívül büszkén vettük használatba a végeredményt. :-)

A teáskészlethez először is tehát háztartási papírgurigák kellettek:





 A gurigákat kisebb darabokra vágtuk, a csészékhez:





Borítókartonból kivágtunk hat kört az alátétekhez:


 


 És kivágtunk kisebb méretű köröket is, a csészék aljához - ezeket oda is ragasztottuk, a következőképpen: a guriga peremére körben pillanatragasztó géllel csíkot húztam, a gyerekek pedig a kartonkörökre nyomták.





A csészék füléhez vékony, rövid kartoncsíkot vágtunk a gurigamaradékokból, majd meghajtottam ezeket alul-felül, és a gurigák oldalához ragasztottam.


 


 Ezután levágtam a csészék aljáról körben a felesleget:






És ezután már csak ki kellett dekorálnunk a készletet :-) A csészék belseje világoskék festést kapott, a külseje és az alátét sötétkéket. Száradás után pedig rápöttyöztem fehér akrilfesték és fogpiszkáló segítségével a mintát, és csakhamar játékba kerülhettek a csészék.
Mondanom sem kell, a Kisebbik annyira jó véleménnyel volt a készlet minőségéről, hogy egy magányos pillanatban vízzel töltötte meg a csészéket - de a szerencsére a ragasztó és az akrilfesték ezt is hibátlanul kibírta :-)

































10 megjegyzés:

 1. Mintha valódi porceláncsészék lennének :-) Gratulálok, megint elkápráztattál bennünket! köszönjük:Zsuzsa

  VálaszTörlés
 2. Ebből még az angol Királynő is elfogadná a teát! ;-)

  VálaszTörlés
 3. Csodálatosak! :) Milyen ragasztót használtál hozzá?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pillanatragasztót, Loctite Gelt - csak erre esküszöm, miniatűr cseppek is elegek belőle :-)

   Törlés
 4. Hát ez megint zseniális lett! Mintha csak a régi, kékfestős anyagokat látnám... :)

  Ó, egyébiránt békésen görgetek az egyik legnagyobb közösségi portálon, amikor hirtelen... fókuszban a hetedik kép. ;) http://mindenegybenblog.net/17-elkepesztoen-jo-otthon-elkeszitheto-dekoracio---ha-eppen-kerestel-erdekes-es-egyszeru-otleteteket-otthonodba-amit-elkeszithetsz-sa-tg1-17055

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg van egy kis kékfestős hangulata :-)

   Igen, sajnos ez színtiszta lopás... köszönöm, hogy szóltál!

   Törlés