2015. április 15., szerda

Madárkák a dróton


Végre itt van a tavasz teljes ragyogásában, zöldülő-virágzó bokrokkal, testet-lelket melegítő napfénnyel (idei első lesülés beszerezve), és azzal a csodás változékonysággal, ami az áprilisra annyira jellemző - én még a tavaszi záport is szeretem, és persze a tavaszi szelet, ami köztudottan vizet áraszt. :-) No és természetesen a madarak... reggelenként szabályosan koncertet adnak az ablak előtt, aztán felkeresik a terasztető alatti tavalyi fészkeket - szinte látom, ahogy a tollukkal gondosan kipipálják a leltárlistájukon az összes pici gallyat :-) 

A következő díszek is az ágakon kint hintázó madarak hatására születtek, és azt hiszem, igazán tavaszi hangulatúak lettek - nem is nagyon kellett hozzájuk egyéb, mint drót és néhány zseníliagolyó.





A drótból vágtam 18 cm-es és 13 cm-es darabokat - a hosszabbakat U alakúra hajlítottam, a rövidebbek két végét felkunkorítottam egy kúpos fogóval.





A két drótdarabot egy-egy pötty pillanatragasztóval rögzítettem (erre csak gél állagú pillanatragasztó alkalmas).





A zseníliagolyókból madárkákat készítettem: szemeket ragasztottam rájuk apró fekete gyöngyökből, és csőrt piros kartonpapírból.





A madárkákat a kis drótkalitkák közepére ragasztottam.





Végül mindegyik kalitkára ragasztottam egy pékzsinegdarabkát, amire apró zászlókat rögzítettem mintás papírból.





Ezzel el is készültek a tavaszi díszek - az ihletért köszönet a kertünket látogató madárkáknak :-)









































1 megjegyzés: