2014. november 4., kedd

Télapó manói ruhacsipeszből


Mindig, mindig úgy járok, hogy hosszasan keresgélek egy konkrét dolgot egy ötlethez, és aztán, amikor sikerül megszereznem, egyszerűen nem vagyok képes felhasználni bármire is. Sokáig ábrándoztam például arról, hogy lesz nekem majd sok-sok régimódi ruhacsipeszem - a kerek fejű, szépséges formájú -, és azokból majd ilyen-olyan csodás figurát (tündért, angyalt, manót) készítek, nyilván rém boldogan. És mi lett a vége? Hosszas utánajárással végül sikerült szert tennem három darabra, amelyek valóban régiek voltak, kerek fejűek, szépséges formájúak... és nemhogy semmit sem készítettem belőlük - hogy is lett volna szívem bármit is változtatni gyönyörűen megkopott külsejükön, az idők nyomát őrző karcolásaikon -, hanem végül elajándékoztam mindet az egyik barátomnak, aki talán még nálam is régebben ábrándozott arról, hogy egyszer lesz neki sok-sok régimódi ruhacsipesze...
Végül aztán beszereztem egy doboz hasonló, de vadonatúj ruhacsipeszt, amit kimondottan kreatív célra készítettek, friss natúr fából, és végre semmi lelkiismereti aggályom sem volt, hogy felhasználjam őket. Ezekből már jó párat láthattatok is itt a blogon, és ezért a készletből már csak néhány darab maradt - de ezek minden bizonnyal csak arra vártak, hogy egyszer Télapó manóivá válhassanak... amikor ugyanis a kezembe került az utolsó pár darab, valahogy egyből ezekre gondoltam. Most már csak maga Télapó hiányzik mellőlük, de hát hosszú még ez a november, nem is beszélve a decemberről... ami meg késik, az minden bizonnyal nem múlik, de nem ám. :-)


Az új, mindenféle lelkiismereti probléma nélkül felhasznált csipeszek tehát alapállapotban így néztek ki:

A csipeszfejeket első lépésként nagyon halvány rózsaszínre festettem....

.... a csipeszek alsó részét pedig pirosra.

Száradás után a csipesz nyílásának kezdetére (ezt nem tudom okosabban leírni :-) ) körben egy vékony fekete selyemszalagot ragasztottam, ennek a közepére pedig egy aranyszínű papírból irodai lyukasztóval kivágott pöttyöt.

Piros filcanyagból négyzeteket vágtam, és ezeket a csipeszek felső részére ragasztottam.

Következhettek a manósipkák: a piros anyagból háromszögeket vágtam, majd a rövidebb oldalakat összevarrtam (ehhez az én nagyjából semmilyen varrástudásom is elegendő, legalább szegény manók nem panaszkodtak :-) ).

A sipkákat felragasztottam a csipeszfejekre:

Megrajzoltam a manók arcát, egy-egy pici zöld zseníliapompont ragasztottam a sipkák végére, végül zöld zseníliadrót-darabkákat ragasztottam a köpenyek alá, és ezzel el is készültek a Télapó segítői.
Szerettem volna még a sipkákra akasztókat varrni, de mire befűztem a cérnát a tűbe, a Kisebbik már el is hurcolta magával boldogan a manókat, hogy a tegnapi tejesdobozházakba költöztesse mind az ötöt - remélem, karácsonyra azért majd visszakapom őket :-)13 megjegyzés:

 1. ahogy nézegettem a fotókat, az jutott eszembe róluk: lelkük van, annyira aranyosak :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Erről én is meg vagyok győződve, egyszerűen nem lehet máshogyan :-)

   Törlés
 2. Hello I'am Chris From France!!
  You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
  Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
  Blog Url
  Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
  On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
  Imperative to follow our blog to validate your registration.Thank you for your understanding
  http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
  Happy Blogging
  ****************
  Helló I'am Chris Franciaországból !!
  Van egy csodálatos blog, amely úgy gondolom, hogy bejegyzett International Dictionary Blog. Ön képviseli a Country
  Kérjük, látogasson el az alábbi linkre, és hogyan a blog neve
  Blog URL
  Operatív lízing Of Your Country Melyben Hogyan Session bővül a Country List
  A jobb oldalon, a "zöld lista", meg fogja találni az összes országok és ha rákattint őket, meg fogja találni a nevét, blogok ebből az országból.
  Rendkívül fontos, hogy kövesse a blogot, hogy érvényesítse a registration.Thank szíves megértésüket
  http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
  boldog blog
  ****************

  VálaszTörlés
 3. Nem csoda, hogy elhurcolták őket ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sőt, már az egyik barátnőm is magával vitt egyet, ami véletlenül nagyon hasonlít rá :-)

   Törlés
 4. aranyosak! :) Bár a csíkos zoknit kicsit hiányolom róluk:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazad is van :-) De végül is lemondtam a zoknikról, de hidd el nekem, lesznek itt még csíkos zoknis manók... :-)

   Törlés
 5. Szia! Hol, de hol lehet ilyen cuki csipeszeket venni????????? Én is akajok-akajok-akajok (persze csak szeretnék) ilyet a gyerekeknek (meg MAGAMNAK) csinálni, annyira cukik... :oD Gratulálok a sok kreatív ötletért. Szia: Dóri

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, Dóri! Én az utolsó adagot a vaterán vettem, szerintem érdemes körbenézni az aukciós oldalakon ez ügyben, mert sokkal jobb árakon szoktak lenni a csipeszek, mint kreatív boltban. Keress rá úgy, hogy "kerek ruhacsipesz", biztosan lesznek találatok! És köszönöm szépen, nagyon kedves vagy! :-)

   Törlés