2014. október 6., hétfő

Tündérárnyék


Régóta tervezem, hogy a Nagyobbik szobájába készítek egy rövid füzérfélét, amelyen a keresztneve betűi szerepelnek. Mindenképpen valamilyen mesés kötődéssel akartam összehozni a dolgot, és még valami tündéres szál is motoszkált a fejemben - elvégre ő egy tündér, de tényleg -, és aztán végül mindezt sikerült összevegyíteni, egy számomra nagyon szerethető végeredménnyel. 
Tündérvonalon a Csingiling-filmek főszereplőjére esett a választás, leginkább azért, mert ő egy barkácstündér, tehát lelki társ :-) és az sem volt mellékes, hogy róla sok-sok kép található, tehát könnyen másolható. Viszont mégsem akartam másolni egy az egyben, mert nem az volt a cél, hogy egy Disney-dekoráció szülessen (nagyon nem), és így végül is csak az árnyékát használtam fel - a következőképpen.

Mivel a Nagyobbik keresztneve négy betűből áll, négy tündérképre volt szükségem, és ezt meg is találtam itt, ráadásul egyetlen lapon. 

Ezt a képet kinyomtattam (a minőség teljesen mindegy, elég, ha csak nagyjából látszik):

Ezután a figurákat egyesével kivágtam, gondosan követve mindenhol a körvonalakat.

 A kivágott figurát fekete kartonra helyeztem, és grafitceruzával körberajzoltam - mivel a nyomtatópapír elég vékony, ügyelni kell arra, hogy ne csússzon alá a ceruza. 

A körberajzolt alakokat ezután egy kisebb, éles ollóval kivágtam.


A négy betűt is kivágtam a fekete kartonból - itt is lehet sablont használni, de én most ezt kihagytam.

 Kikészítettem négy mintás papírt, valamint négy natúr, erős kartonlapot:


A kartonlapot bekentem papírragasztó stifttel, és úgy vontam be a mintás papírral, hogy felül maradjon egy vastagabb szabad csík (a másik három oldalon a papírfelesleget levágtam):

A felül túllógó papírrészt visszahajtottam a lap mögé, majd felragasztottam stifttel a tündérárnyékokat és a betűket.

Megfordítottam a lapokat, alul vonalzóval kimértem oldalt öt-öt centit, valamint a lap aljának közepét, és ezeket a pontokat összekötöttem.

A háromszögeket levágtam, így már szinte készen is voltak a zászlók a girlandhoz, csak az összeállítás volt hátra.

A lapok hátulján a visszahajtott részbe helyeztem egy hosszabb zsinórt, majd a papírfület (a szélekből valamennyit levágva) le is ragasztottam.

Így egymás után felfűztem a lapokat, és ezzel el is készült a tündérárnyas füzér. Nagyon el tudom ezt képzelni ajándéknak babaszületéskor - de még az olyan nagy kilencévesek is örülnek neki, mint az én kislányom... :-)


11 megjegyzés:

 1. Ez valami gyönyörűséges lett!!!!!!
  Üdv: Lekvároskukta

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az én lányom is 9 éves és tutira imádni fogja, főleg ha ő is közreműködhet az elkészítésében. Nagyon köszönöm az ötletet!!!!!!!!!

   Törlés
  2. Nagyon szívesen, örülök, hogy tetszik nektek! :-)

   Törlés
 2. Csoda szép!!!
  Honnan szerzed be a gyönyörű mintás papírjaidat?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Legtöbbször Aldi- és Lidl-akciókban, az Éva magazin papíros különszámából, papírboltokból és ahol még szembejönnek :-)

   Törlés
 3. Nagyon szuper ötlet, köszi szépen, hogy megosztottad velünk!

  VálaszTörlés
 4. Ez megint nagyon jó lett, gratulálok!

  VálaszTörlés
 5. Nagyon tetszik! Ügyi vagy!

  VálaszTörlés