2014. szeptember 22., hétfő

Szülinapi "képeslap" 3D-ben


Nemrég egy születésnap kapcsán gondolkodtam el azon, milyen jó lenne "térbeli" képeslapokat adni, ami nemcsak egy félbehajtott kartonpapír, hanem egy egész kis szülinapi jelenet, ami még beszédesebben mutatja meg az ünnep jelentőségét - és arra jutottam, ez tulajdonképpen aránylag egyszerűen meg is oldható. Persze tudom, hogy az "egyszerűen" szóval elég felelőtlenül szoktam bánni :-), de egy befőttes üveg teteje, egy faág, egy kevés só-liszt gyurma és pár apróság - és máris háromdimenziós üdvözlettel örvendeztethetjük meg az ünnepeltet.

Az én térbeli képeslapom így készült, ahogy lentebb láthatjátok - elsőként tehát kikészítettem egy befőttes üveg fémtetejét. Volt a hűtőben egy kevés maradék só-liszt gyurma, ezt rátapasztottam úgy, hogy egy kis domb keletkezzen - és ebbe szúrtam bele egy Y formájú faágat.

 A gyurma tetejére ragasztót csurgattam, és rányomogattam egy kis zöld száraz növényt (azt hiszem, izlandi zuzmónak hívják):

Egy darab fonalra öt kicsi zászlót ragasztottam mintás papírból (a zászlókhoz apró, rombusz formájú papírt kell vágni, kettéhajtani, belehelyezni a fonalat, és a zászlók alját összeragasztani):

A kis zászlófüzért a faág két ágára kötöttem, a felesleges fonalat pedig levágtam.

 Egy téglalap alakú kis kartonlapra felírtam a jókívánságot, majd ezt is az ágakra ragasztottam:

 Egy félbevágott gyufásdobozt mintás papírba csomagoltam, zsinórral átkötöttem, és a "fűre" ragasztottam. A fémtető körben csipkeszalagot ragasztottam.

 A fű másik oldalára egy pici gombát ragasztottam. Fehér papírból kis négyzetet vágtam, piros filctollal bekockáztam, és gombostűvel a gyurmaalapba tűztem.

Mivel korábban (a babacukrászdához) sok-sok apró finomságot és tárgyat készítettem süthető gyurmából, ezekből most elvettem egy tányérkát, amire egy kiflit és egy fánkot ragasztottam - ezt az egészet pedig a kockás "terítőre".


 Legutolsó simításként egy pici madárkát ragasztottam az egyik faág tetejére, és ezzel készen is lett a térbeli születésnapi üdvözlet. Remélem, tetszeni fog majd az ünnepeltnek :-)


11 megjegyzés:

 1. Én is szívesen elfogadnám :D Biztos tetszeni fog az ünnepeltnek, mert tényleg nagyon-nagyon jópofa!

  VálaszTörlés
 2. Mindig ámulok és bámulok, mik jutnak eszedbe! Lopom az ötletet a férjem októberi szülinapjára, kórházas témával :)

  VálaszTörlés
 3. Tündér , kedves és ötletes mint amit már megszoktunk tőled! Igazán tudnék én is örülni ha novemberben szülinapomra kapnék valakitől egy ilyen üdvözlőlapot !

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm szépen, lányok, nagyon kedvesek vagytok! :-)

  VálaszTörlés