2014. szeptember 16., kedd

Kisbaglyok pingponglabdából


Ehhez most nincs történet, csak úgy készültek, saját kedvtelésből, mert a pingponglabda olyan kisbaglyosan kerek forma, hogy egyszerűen ki kellett próbálnom :-) Persze ez egy olyan ötlet, ami gyerekekkel is nagyon jól működik, és egy esősebb napon (ezekből most úgysincs hiány) jó kis barkácsprogram lehet, ráadásul nem is igényel sok időt vagy extra energiát - a végeredmény mégis mosolygásra sarkallja a szemlélőket. :-)
Kell hozzá néhány pingponglabda (de kindertojásbelsővel is tökéletesen működik!), színes papír, erősebb ragasztó, valamint ha van, egy kevés dekorgumi - de ha nincs, karton is megfelel.

Nekem ilyen, intenzíven sárga pingponglasztijaim voltak (nem a legbaglyosabb szín, de kicsire nem adunk):

Narancssárga dekorgumiból kis talpakat vágtam ki, és a labdák aljára ragasztottam:

Papírból kivágtam a szemhez szükséges sárga részt, erre fehér papírköröket ragasztottam, és fekete filctollal megrajzoltam a szem belső részét. A füleket, a szárnyakat és a csőrt dekorgumiból vágtam ki.

Ezeket mind felragasztottam a labdára - lehetőleg minél oktondibb arckifejezést alakítva ki, mert egy igazi kisbagoly, véleményem szerint, sosem mentes némi oktondiságtól:

Legeslegutolsó simításként  - de ez már igazán nem kötelező - színes fonalból kötött kis masnit ragasztottam a kismadár "nyakára", és ezzel el is készült az első fecske bagoly. Gyorsan befejeztem a másik négyet is - tényleg nagyon jó kis kedélyjavítók egy esős napon :-)5 megjegyzés:

  1. Jaj, de cukik! Szerintem ilyent csinálunk mi is... bár most kinder-tojás tojásom van itthon, talán abból is működik. Bár, ezek a husikásak így pont jóók. Olyan szuper ötleteid vannak! Köszönöm.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök, hogy tetszenek :-) Igen, írtam is a bejegyzésben, hogy teljesen jó hozzájuk a kinderbelső is - nem baj, ha egy picit slankabbak a kisbaglyok, attól még ugyanolyan aranyosak lesznek a tieid is, biztos vagyok benne! :-)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg, szinte csipognak! :) Tündériek. Piroska

    VálaszTörlés